IMG 5954

Jól bánnak a labdával: asztalitenisz és U17-es futsalcsapatunk is bajnoki címet ünnepelt!

2016. 05. 28.
IMG 5954

Csapatsportágainkban aranyat érő májusi eső módjára záporoztak a jobbnál jobb eredmények: pingpongosaink 10 év elteltével zártak az élen és váltottak osztályt, míg Béni Zoltán fiai a szakosztály első trófeáját szerezte meg.

Jelentős sikerekkel zárta május idusát az ELTE és a BEAC: asztaliteniszezőink megnyerték a másodosztályú Budapest Bajnokságot és magasabb szintre lépnek; utánpótlás futsal csapatunk bajnoki címet ünnepelt az NB II.-es négyes döntő lefújását követően, míg kosárlabda szakosztályunk magas színvonalú nyolcas döntőt rendezett a Gabányi László Sportcsarnokban. Labdajátékokon kívül is termett babér sportolóinknak: minden idők legsikeresebb Eb-szereplését produkálta a magyar úszóválogatott Londonban, akik közül Kapás Boglárka a gyorsúszó számokban elért négy elsőségével emelkedett ki.

IMG_5954Asztalitenisz

Bajnoki címet és feljutást ért pingpongozóink számára a hibátlan tavasz! Szezonbeli utolsó meccsüket sem vette fél vállról Hertelendy Amadó, Szakály Áron, Eduardo Cartes, Mészáros Bálint összetételű sorunk, amely a középmezőnyhöz tartozó Kőbányai SC II. otthonában fogott ütőt. Fiaink már az első labdamenettől kezdve tudatosították ellenfelükben, ki az úr az asztalnál, és meggyőző adogatójátékukkal párharcot is elvétve vesztettek. Ezzel együttesünk a KSI SE VII. legjobbjaival holtversenyben 50 ponttal zárt, ám az egymás elleni mérkőzések eredményei okán a bajnokság során hét játékost - Hertelendy Amadó, Szakály Áron, Eduardo Cartes, Mészáros Bálint, Halasi Dávid, Kovács Tamás és Barna Izabella - is felvonultatok csapatunkat koronázták meg. Végső sikerünk fényét tovább emeli, hogy a győzelem/meccs mutatóban három asztaliteniszezőnk is a top hatban, 80%-os mutató felett fejezte be az évadot.Az ELTE BEAC Asztalitenisz szakosztálya legutóbb 10 éve nyert aranyérmet, így a feljutás hatalmas eredmény, és a szakosztály jövőjét illetően is bizakodásra adhat okot. Folytatás jövőre a Budapest Bajnokság I/C osztályában!

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) Kőbányai SC II. – ELTE-BEAC I. 2-14

aerobikAerobik

Május 31-én, kedden 17 órától a “Mozogni Boldogság!” Fitnesz Nap rendezvényünk keretein belül számos aerobik órát próbálhattok ki teljesen ingyenesen! A mozgásról és a jó hangulatról az ELTE Aerobik edzői gondoskodnak, de bemutatkozik az ELTE Oriental Hastánccsoport és tápláló, egészséges termékekkel kényeztet a Herbalife!

Az aerobikot elsősorban nők számára fejlesztették ki, de mára már férfiak is látogatják az edzéseket, így az erősebb nem képviselőinek sem kell félniük, hogy kinézik őket. A fő izomcsoportokat megmozgató, erőt és állóképességet növelő tréningeken a bemelegítést követően az egész testre kiterjedő, intenzív testmozgás a jellemző, aminek a célja a vérkeringés és az oxigénfelvétel fokozása. Ennek jegyében minden ELTE-s mozogni vágyót szeretettel várnak a Bogdánfy úti sporttelep műfüves pályáin, ahol mindenki megtalálhatja a maga számára legszimpatikusabb mozgásformát.

12994520_1078328958893259_813045502325360666_nFutsal

Győzelemmel kezdte a bronzcsatát női együttesünk! Utoljára több mint 6 éve, még a 2009-2010-es szezonban küzdhetett az ELTE-BEAC Futsal csapata felnőtt szinten éremért a nemzeti bajnokságban. Lányainknak a másodosztályú pontvadászat nyugati csoportjában elért második helyével ismét lehetőségünk nyílt erre. Az oda- és visszavágós alapon lebonyolított bronzmérkőzés első felvonásán Sajben Marcell vezette csapatunk hazai pályán fogadta a Hajdúböszörmény TE II. legjobbjait.

Katasztrofálisan kezdődött a találkozó a mieink számára: a vendégek rögtön az első támadásukból - pontosabban: szabadrúgásból - gólt szereztek. Postafordultával jött a válasz is: Kókány hatalmas lövésével tizenöt másodperccel később egalizálta az állást. A találkozó első része vitathatatlanul a Hajdú Bihar megyeiekről szólt, ám kapusunk, Szabó Annamari ihletett formában védett és tartotta meccsben a mieinket. A félidő derekára rendeztük sorainkat, és a mérkőzés kiegyenlített mederben csordogált tovább - nagy helyzetek nélkül. Elsősorban a nagy tétnek tudható be, hogy a szép játék helyett a küzdelem dominált.

A térfélcserét követően egy rögzített szituáció óriási fordulatot hozott a meccs addigi képében: egy szögletrúgás során Winternitz Kati passzát váltotta gólra Tatai Kriszti. Innentől a mieink percei következtek: rövid idő alatt három hatalmas hazai lehetőségnél mentett bravúrral a vendégek hálóőre. Elpepecselt helyzeteink meg is bosszulták magukat: együttesünk egyre jobban elkészült erejével a hajrába érve, több rossz döntést hoztak, amelyből az egyiket góllal büntették a vendégek. Az utolsó hét percben már erőn felül teljesítettek Sajben Marcell tanítványai, akik közül Tatai Kriszti jó érzékkel robbant be egy kapusról kipattanó labdára, újabb találatával karnyújtásnyi távolságra került a győzelem. A böszörményiek óriási ostromot indítottak az egyenlítésért a fennmaradó időben, ám hol a szerencse, hol Szabó Annamari reflexei segítették ki lányainkat. Ezekre a védésekre a bronzcsata jövő hétvégi visszavágóján is nagy szüksége lesz az ELTE-BEAC-nak!

(nők – NB II. Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Hajdúböszörményi TE II. 3-2

(férfiak – NB II. Nyugati csoport) Bőny Szavill Consulting – ELTE-BEAC 4-1

NAZ_4505-1920x1272

Története legnagyobb sikerét érte el az ELTE-BEAC futsal szakosztálya! Béni Zoltán vezette U17-es csapatunk lehengerlő teljesítménnyel nyerte meg az NB II.-es bajnokság négyes döntőjét. Fiataljaink roppant kiélezett, izgalmas mérkőzésen múlták felül a gyöngyösiek korosztályos csapatát, míg a döntőben már felszabadult játékkal fiesztát rendeztek a Kelen SC növendékei ellen. Béni Zoltán mester, a csapathoz intézett szavai mindent elmondanak, mekkora sikere ez mind a futsal szakosztálynak, mind az BEAC-nak: “Azt gondolom, tényleg csak évek múltán fogjátok majd igazán fel, micsoda csodát élhettünk ma át. Kitörölhetetlenül ott vagyunk a történelem lapjain és Ti is elsők vagytok…a BEAC történetének első FUTSAL MAGYAR BAJNOKAI!”

(férfiak U17 – NB II. elődöntő) ELTE-BEAC – Energia SC Gyöngyös 3-2

(férfiak U17 – NB II. döntő) ELTE-BEAC – Kelen SC 9-3

NAZ_0209Kézilabda

Érik a bronz: férfi együttesünk utolsó hazai mérkőzésén is sikerrel vette az akadályokat! Ősszel a szezon legjobb védekezésével rukkoltak elő Divéki Péter fiai a XIII. ÖTE elleni idegenbeli bajnokin, ám a Bogdánfy úti Sportcsarnokban lejátszott "visszavágó" első félideje teljesen más képet festett le. Vezetőedzőnknek már a 10. percben, négygólos hátrányban időt kellett kérnie, ugyanis a mieink fejben még az öltözőben jártak. Ez sem törte meg a vendégek lendületet, akik a 22. percre már hétre növelték előnyüket. Nem várt fordulatot vett a mérkőzés: legényeinknek gyors, lerohanásból elért gólokkal zárkóztak vissza a nagyszünetig, sőt a védelem átszervezésével és a támadások hatékony befejezésével a 40. minutumban már a vezetést is átvették. Az angyalföldiek nem adták könnyen magukat, a mérkőzés utolsó percéig szorosan tapadtak. Egyenlíteni és visszaelőzni azonban már nem tudtak, így férfi kéziseink egy szezonzárós győzelemmel dobogós helyen fejezik be a szezont.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – XIII. ÖTE 28-26

Egy győzelem, egy vereség a Corvinus ellen a Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokságban! Férfi csapatunk a biztos második hely tudatában lépett pályára, ám a felszabadult "örömkézi" helyett rengeteg hiba és sok kihagyott ziccer jellemezte a játékukat. Mindezek ellenére fiaink vezetése mellett kezdődött a második játékrész, ahol fordult a kocka és az egyre inkább felbátorodó vendégek előbb egyenlítettek, majd a meccs hajrájában a győzelmet is kiharcolták. Ugyanez a párosítás a nők mezőnyében egy utolsó percig kiélezett találkozót hozott a tabella végén található csapatok között. Az első félidő a Corvinus vezetés mellett telt el, lányaink játékában alig lehetett észrevenni a "győzni akarást". A térfélcsere 180 fokos fordulatot hozott a játék képében: több sebességfokozattal feljebb kapcsolt együttesünk, amely a leindításokból szerzett találatokkal nem csak kiegyenlített, hanem az utolsó pillanatokban két vállra is fektette riválisát. Különösen Takács Réka volt elemében, aki mindvégig hátán cipelte társait.

(férfiak – Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – BCE 15-17

(nők – Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – BCE 19-18

Kosárlabda

Hatodik helyen zártak Gyeőry Zsuzsanna tanítványai a hazai rendezésű kadett döntőn! A rivális csapatok által is kitűnőnek mondott, elismert szervezés mellett zajlott szakosztályunk rendezésében a Hauszmann utcai Gabányi László Sportcsarnokban a Nemzeti Leány Kadett bajnokság nyolcas döntője. Lányaink a Péccsel, a későbbi győztes Csatával, továbbá a Diósgyőrrel kerültek egy csoportba. Vitathatatlan, fiataljaink alaposan belehúztak, ráadásul az első lépést rögtön a Pécs ellen tehették meg: az előzetes esélylatolgatások ezt a meccset kiáltották ki sorsdöntőnek a továbbjutás és az elődöntőbe kerülés szemszögéből.

Lámpalázasan, idegesen, görcsösen kezdtek kosarasaink, akik a szünet után még magukra találtak, fel is zárkóztak, de a csattanó ismét a mecsekaljaiké volt. A folytatás sem ígérkezett zökkenőmentesebbnek: a torna első számú esélyesének tartott - és a későbbi győztes - Csata DSE ellen a mieink hiába játszottak koncentráltan már az első feldobástól kezdve, a mérkőzés folyamán érvényre juttatta nagyobb tudását a rivális. Az újabb vereség egyben azt is jelentette, hogy Gyeőry Zsuzsa edzette társaságunk sorsa már az utolsó, Diósgyőr elleni csoportmérkőzés előtt eldőlt! A szintén nyeretlen vetélytárssal szemben esélyesekként lépett pályára csapatunk, és ha görcsösen, küszködve is, de megszerezték első győzelmüket a tornán. A siker feloldotta a béklyót lányaink kezéről: az alsóházban meccsről meccsre javuló dobóformát és összjátékot látott viszont tőlük a közönség. Sőt, a szolnokiak egyenesen "beleszaladtak a késbe", ugyanis nem találtak ellenszert mutatós támadásvezetéseinkkel szemben. A kecskemétiek elleni találkozó hivatott dönteni az 5. helyezés sorsáról: egy magas színvonalú, szoros összecsapáson a hajrát a hírös városiak bírták jobban.

(nők – amatőr NB I., 5-8. hely) Tatabányai Kosárlabda Club – ELTE-BEAC Újbuda U23 68-69 (16-20, 17-15, 20-21, 15-13)

(férfiak – NB II., Közép “A” csoport) ELTE-BEAC – Monori SE 80-79 (21-27, 12-11, 21-13, 18-21, 8-7)

(férfiak – NB II., Közép “A” csoport) Kandó FSC – ELTE-BEAC 61-100 (14-21, 16-27, 13-33, 18-19)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – BÜSKE 3-0

(férfiak – BLASZ IV.) Istenhegy II. ELTE-BEAC II. 2-0

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – MUN SE 4-2

(nők – BLSZ 3/4-ed pályás bajnokság) Amazonok SE – ELTE-BEAC 3-2

(nők – BLSZ 3/4-ed pályás bajnokság) ELTE-BEAC – Ercsi Kinizsi 0-0

NAZ_9015Röplabda

(férfiak – Budapest Bajnokság/II.) Malév SC ELTE-BEAC 0:3 (15-25, 24-26, 22-25)

kapiÚszás

Kiváló előjel Rió előtt: Kapás Boglárka hátát nézték az Európa-bajnokság gyorsúszói! Az ötkarikás játékokra való hangolódás jegyében pedagógia és pszichológia szakos hallgatónk kedvenc műfajában, gyorson nem talált legyőzőre a négy nap során, így 400, 800 és 1500 méteren, továbbá a 4x200 méteres váltóban is az ő nyakába került a legfényesebb medália. Bogi ezzel a teljesítménnyel nem csupán úszóválogatottunk, hanem az Eb egyik legeredményesebb sportolójává vált - egymaga is az éremtáblázat hetedik helyén végezne, Németországot megelőzve. Magyarország nagy fölénnyel végzett az élen a londoni úszó Európa-bajnokság éremtáblázatán: a mieink 10 aranyat, 4 ezüstöt és 5 bronzot szereztek, míg a házigazda britek az utolsó két szám elhódításával a másodikak lettek ezen a tabellán.

fotó forrása: MTI

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, felsőház) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – YBL WPC 9-16 (3-4, 3-3, 1-4, 2-5)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech