Remek játékkal újabb győzelem – cél az 5. hely – ELTE BEAC Kosárlabda

Remek játékkal újabb győzelem – cél az 5. hely

Kitűnő mérkőzésen egy szívósan küzdő, időnként kifejezetten jól játszó Szolnokot sikerült legyőzni lányainknak, több remek egyéni teljesítményt felmutatva, a a kadett országos döntő során messze-messze a legjobb játékukat nyújtva.

BEAC-Újbuda KA A – Szolnoki VSI 77-62  (18-22, 17-5, 14-14, 28-21)

BEAC: ZANA 19, HIZSNYIK 8/6, PUSZTAI P. 25/3, Varga V. 3, Halmosi. Cs.: Pfandler 2, Pálmai, TARNAI 14, Mokos 4, Ajtony, Éles, Duday

A találkozó előtt jött a hír: a B-döntőben a BEAC-MAFC győzött a Debrecen ellen. Bozsó Katica mit sem törődve a számunkra kedvező előjellel kétszer is gyorsan átdobta triplával a zónánkat. Másfél perc elteltével Klau’ felezte meg hátrányunkat kosár plusz büntetős akcióval, majd labdaszerzés után 1 pontra hozta föl csapatunkat. Remek lerohanás végén Hizsnyik Dóri is beköszönt, szédületes, 7-0-s 40 másodpercet vezettek elő a lányok. Az újabb – számunkra nem túl kellemes – fordulatot Bozsó harmadik hármasa jelentette. Kányási is “beköszönt” nekünk, ám Hizsnyik Dóri triplájával a negyed közepén ismét szorossá tettük a meccset, majd Petra és Csenge is villant, visszavettük a vezetést. A negyed hajrájában ismét Klau’ lépett elő vezérré, de a Kányási vezette Szolnok tartotta a lépést lányainkkal. A negyed végén kicsit “túlpörgött” csapatunk, eladtak pár labdát a lányok, s ezt kihasználva 4 pontos előnyt szerzett a remek szakasz végén a Szolnok.

Vegyes védekezést próbáltunk ki, Hizsnyik Dóri remek lábmunkával próbálta féken tartani Kányásit. Bozsó duplájával 6 pontra nőtt a hátrány, majd Petra “büntetett”, majd újra villant,  ellenfelünk időt kért, s szolnoki oldalon is vegyes védekezést rendelt el a szakvezetés: Petrát emberfogással őrizték, a másik négy szolnoki lány zónázott. Tarnai Klári köszönte szépen, aránylag szabadon hagyták, ő pedig egalizált. A szakasz közepén egy ügyes Zana-Halmosi akció végén utóbbi passzából előbbi találatával visszavettük a vezetést.  Hiába kért időt ellenfelünk edzője, lendületben maradtunk, Klári és Petra újabb  kosaraival egy 12-0-s 5 percet “repesztve” 6 pontos előnnyé alakítottuk a 6 pontos hátrányt. Abszolút működött vegyes védekezésünk, Hizsnyik remekül “kivette” a játékból a szolnoki vezért, bár ez abszolút lekötötte erejét, energiáját. Klau’ viszont labdát, s könnyű kosarat dobott. Szünetben 8 ponttal vezettünk.

Kányási kosarával kezdődött a második félidő, amióta őrizte, talán először szabadult meg Hizsnyik Dóritól. Aztán Petra is tisztára játszotta magát, s betalált. Varga Viki erőszakos, bátor kosárra törésének újabb 2 pont lett a jutalma, s ekkor már 10 ponttal vezettünk. A “hátul” Kányásit őrzését átvevő Mokos Dóri szép tempóval szállt be, 12-vel elhúztunk. Bozsó 4. triplájával 9 pontra jött föl a negyed közepén a Szolnok, amikor Klau’ megkapta a 3, hibáját. Bozsó újabb hármasával 6 pontra jött föl szívósan küzdő ellenfelünk. Mokos újabb szép és (két)pontos tempója után Kányási és Bozsó bravúros kosaraival 4 pontra megközelítette csapatunkat a Szolnok. A negyed végén Tarnai Klári duplázta meg előnyünket egy szép tempóval, majd 2 értékesített büntetővel.

A záró szakasz úgy indult, ahogy a 3. negyed befejeződött: Klári 2 pontjával. Záhorszky Nikolett felelt hármassal. Petra és Kányási “váltott” kosarat, majd türelmesen végigjátszott támadás végén Hizsnyik pazar hármasával ismét 10 pontra nőtt előnyünk. Klári úgy dobálgatta a labdát a kosárba, mint nyaraló 2 méterre a parttól a kavicsot a tengerbe . minden (s)ült neki. Petra és Klau is újra villant, a 33. és a 37. perc között egy 13-2-t bemutatva közel 20 pontosra növeltük az előnyt. A hajrá nagy dobópárbajt hozott, a végén a csattanó Petra dudaszóra dobott triplája volt.

Gyeőry Zsuzsa: – Most kosaraztunk a döntő során messze a legjobban, de ellenfelünk is. Két kiemelkedő játékosunk először játszott egyszerre jól, s támadásban Tarnai Klári is felnőtt melléjük, a vegyes védekezést pedig időnként nagyon jól megoldva sikerült nyerni. Holnap megpróbáljuk megszerezni az ötödik helyet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!