Egy jó negyed kevés volt a pécsiek ellen – ELTE BEAC Kosárlabda

Egy jó negyed kevés volt a pécsiek ellen

Hatalmasat harcolt, de igazán jól, csapatként csupán a harmadik negyedben játszott csapatunk, így alulmaradt a pécsiekkel szemben bemutatkozó mérkőzésén az országos kadett döntőn

KA Pécs -BEAC-Újbuda KA  55-49 (19-14, 13-11, 11-20, 12-4)

BEAC: Zana 8, Pálmai 2, PUSZTAI 23/3, Halmosi 4, PFANDLER 8. Cs.: Hizsnyik, Varga V., Mokos, Omoregbee, Tarnai 4.

Remek hangulatban kezdődött csapatunk első, s sokak szerint a négy közé jutás szempontjából kulcsfontosságú összecsapása. Utánpótlás korú játékosaink a MAFC-os fiúkkal karöltve dobokkal, dudákkal biztatták lányainkat.  Első csapatunk jó néhány játékosa is kilátogatott a találkozóra.

Petrának jutott a hálátlan feladat, a pécsiek és az egész korosztály egyik legjobbjának, Juhász Dorkának az őrzése. A pécsiek kitűnősége 2 jó büntetővel, majd egy duplával indított, lányainkat támadásban a közeli dobásoknál fölöttébb zavarta jelenléte s közel 190 centis magassága. Két és fél perc elteltével 9-0-nál érthetően időt kért Gyeőry Zsuza.

Klau szinte center akcióval, védőjét beforgatva szerezte meg csapatunk első pontjait óriási üdvrivalgás közepette. 11-2 után Petra “jelentkezett be” a meccsbe előbb egy büntetőt értékesítve, majd szép távoli duplát dobva. Újabb kosarával egy 5-0-s részhajrával 11-7-re feljöttünk. Juhász szinte egymaga vitte vállain a pécsi csapatot, tőlünk Halmosi Anna villant bátor betörés után. Juhász az első 19 pécsi pontból 14-et dobott, 10 ponttal ellépett a Pécs Zónára álltunk át a negyed hajrájában, s Petra duplájával majd triplájával megfeleztük a hátrányt.

Petrán kívül a többiek fölöttébb lámpalázasak voltak, nem nagyon szoktak hozzá ekkora tömeghez, ilyen hangulathoz. Petra gyakorlatilag egyedül tartotta versenyben a csapatot, 17 pontot jegyezve az első 21-ből, amit a második negyed közepéig szereztek lányaink. Hosszú idő után Pfandler Csenge személyében más is hozzátett pontokat csapatunk összterméséhez, s 2-re feljöttünk. A félidő végén újra kapkodtak, több labdát eladtak a lányok, így szünetben 7 ponttal vezetett a Pécs.

A második félidő elején Varga Viki gyorsan beütött két személyit, s ezzel 4-nél járt. A helyére érkező Tarnai Klári viszont szép tempóval megszerezte másfél perc elteltével a második félidő első kosarát. Tóth Réka révén triplával felelt a Pécs. Elkezdtünk csapatként kosarazni, Klau’ passzából Halmosi Anna volt eredményes. A pécsieknek viszont “sült” a kezük, Mándi Luca is hármassal jelentkezett. Csenge és Klári révén azonban “tapadtunk” a pécsiekre, akik 5 pontos vezetésüknél időt kértek. Visszaálltunk emberfogásra, labdát szereztünk, s  Petra 3-ra hozta föl a csapatot. A szakasz közepén Klau duplájával 1-re csökkent a hátrány. Sikerült elérni, hogy ellenfelünk ne tudjon 24 másodpercig kosárra dobni. Egy parádés Pídí-Csenge támadás után utóbbi kosarával átvettük a vezetést. Majd Pídí szerzett labdát, s kosarat, s 3-mal “mentünk”. Újra időt kértek a pécsiek, hiába, Klau szerzett kosarat remek betörésből. Szédületes 12-0-t “repesztett” a csapat. A negyed végén Tenyér Zsófia egy duplával majd egy triplával egalizált, de az utolsó szó Petra jóvoltából a miénk volt.

Csenge ügyes kosarával 4 pontta vezettünk a záró szakasz elején, ám Juhász 5 pontjával visszavette a vezetést a Pécs. Petra büntetőivel fordítottunk. Kóbor Gréta kóbor triplája nem jött jól, időt is kért Gyeőry Zsuzsa. Megremegtek a kezek, megvoltak a tiszta helyzetek, de kimaradtak. Kóbor újabb triplát dobott 104 másodperccel a befejezés előtt, 6 pontosra nőtt a hátrány. A triplák rendre kimaradtak, így a pécsiek nyertek.

Juhász 27 pontos, 23 lepattanós, Petra 23 pontos, 12 lepattanós dupladuplával zárt.

Gyeőry Zsuzsa: – A meccs elején Petra kivételével az idegességtől remegtek meg játékosaink kezei, a végén pedig a lehetőségtől, hogy nyerhetünk. Szünet után a védekezés összeállt, de az utolsó hat percben nem tudtunk pontot dobni.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!