Minden kezdet nehéz – megvan az első győzelem – ELTE BEAC Kosárlabda

Minden kezdet nehéz – megvan az első győzelem

Fordulatos mérkőzésen a páros negyedekben “páratlanul jól” játszva megszereztük első győzelmünket a kadett döntőn!

DVTK-ÉLKSK – BEAC-Újbuda KA A  44-55 (13-12, 2-16,  21-9, 8-18)

BEAC: Zana 4, Hizsnyik, PÁLMAI 5/3, PUSZTAI 27/3, Halmosi 1. Cs.: PFANDLER 6, Mokos 6,  Varga V., TARNAI 6.

Az utolsó csoportmeccsükön az első győzelmük megszerzéséért léptek pályára az országos nyolcas döntőn lányaink. Egy-egy meccs már volt mindkét csapat játékosainak lábában a pénteki napon.

A zónával kezdő vendégek szereztek vezetést, a Pécs elleni nyitó meccshez hasonlóan most is elég lámpalázasak voltak lányaink. De a védekezés működött, így bő másfél perc elteltével Pídi Klau passzából egyenlített, majd újra Klau’ volt a feladó, s “tért ölelő”, szinte az egész pályán átlőtt passzából Petra révén megszereztük a vezetést. A lelátón Mau’ és az ifjú szurkolótábor próbálta dobbal, dudával “diktálni” a ritmust lányainknak.

Triplákkal operáltunk a Diósgyőr zónája ellen – kevés sikerrel. Fordítottak a miskolci lányok, majd a szakasz közepén egymás hibáiból élt a két ideges társaság, hosszú percekig mutatott 5-4-es DVTK-vezetést az eredményjelző. Bár Petra visszaszerezte a vezetést, utána gyorsan kaptunk egy duplát és egy triplát. A negyed vége a miénk volt. Klau, Mokos Dóri majd Csenge 1-1 villanásaival egy 6-0-lal fordítottunk, de a negyed végén egy triplával visszavették a vezetést a diósgyőriek.

A második szakaszt Petra és Mokos találataival indítva 4-0-lal kezdtük. Sajnos utána előbb Csenge, majd Halmosi is megkapta a 3. hibáját. Most csapatunk 16-13-as vezetésénél “fagyott be” az eredményjelző, lányaink szépen kidolgozták, de sajnos többnyire ki is hagyták a helyzeteket. De gyorsan, szervezetten rendeződtünk vissza, ellenfelünk nem tudott mit kezdeni zónánkkal. A szakasz közepén Petra tolt egyet csapatunk kátyúba jutott szekerén. Aztán Klári! És a szakasz hajrájában “beindultunk”, Petra újabb remek megmozdulásaival 10 pont fölé nőtt előnyünk.  A második negyedben csak büntetőből tudott pontokat dobni ellenfelünk.

Egy büntetővel, valamint egy triplával bő másfél perc elteltével 10 ponton belülre került a Diósgyőr. A szünet alaposan megtörte a lendületünket, ellenfelünk 7-0-lal indított. Mint egy falat kenyér, úgy kellett több, mint 3 perc elteltével szünet után az első kosár – Petra dobta, ráadásul tripla volt! Tarnai Klári is betalált, úgy tűnt, átlendülünk a holtponton, hiszen ismét 10 pont fölé nőtt előnyünk. Eladott labdák következtek, s a negyed közepén 7-re feljött ellenfelünk, Gyeőry Zsuzsa időt kért. Szellemes Tarnai-Mokos támadás következett, utóbbinak a kosarával. Egy-egy jó megoldást 2-3 bosszantó hiba, eladott labda követett, s a Diósgyőr nem adta olcsón a bőrét, de miért is adta volna. Eperjesi újabb triplájával 3 pontra jött föl ellenfelünk. A negyed végén Klau megkapta a 4. hibáját, 1 pontra feljött a Diósgyőr.

A záró szakasz elején, közel másfél percig nem esett kosár, majd Halász triplájával átvette a vezetést ellenfelünk. A legjobbkor villant Csenge és Klári és a triplát “vágó” Pídi. Egy parádés 9-0-t “vágott ki” csapatunk a negyed közepén. Csenge kipontozódott, majd az ebben az időszakban nagyon intelligensen háttérbe húzódó Petra növelte tovább az előnyt, Halmosi egy jó büntetőjével pedig 10 ponttal “mentünk” 3 perccel a vége előtt. Kovács Luca kosarai még fokozták az izgalmakat, de a végét Petra “elrendezte”, így megszereztük első győzelmünket!

Gyeőry Zsuzsa: – Kínkeservesen, de sikerült. Új feladat volt, új dolgot gyakoroltunk a zóna ellen, amit amikor meg tudtunk csinálni, mindig volt belőle helyzet….Végre megvan az első győzelem, holnap a Szolnok ellen megpróbáljuk folytatni…

Iratkozzon fel hírlevelünkre!