Pedig csodásan kezdődött… – ELTE BEAC Kosárlabda

Pedig csodásan kezdődött…

Parádésan, 9-4-gyel kezdtünk, de a két középső negyedben kidomborodott ellenfelünk nagyobb tudása. A befejező negyedben kiegészítő játékosaink remekül helytálltak, s tisztesre “kozmetikázták” a vereséget

BEAC-Újbuda KA A – Csata DSE 53-84  (12-18, 10-29, 10-29, 21-8)

BEAC: Mokos 4, Pusztai, Tarnai 5, Varga V. 2, Halmosi 4. Cs.: Pálmai 4, Pfandler, ZANA 13, HIZSNYIK 10/6, Omoregbee 5, Éles 4, Freyer 2.

Igazi “mission impossible”  jellegű feladat várt lányainkra, akik az előcsatározások során – igaz Petra és Klau nélkül – kétszer is nagy verést kaptak a Csata csapatától. Tegnap ráadásul a mai rivális után játszva kulcsjátékosaink mindent kiadtak magukból, míg az ellenfél szakvezetése egy meccsel korábban hamar nagy előnyt szerezve kedvére pihentethette meghatározó játékosait.

És az apró lehetőség éppen a küldetés lehetetlen jellegében bújt meg: a Csata ellen abszolút veszíteni való, lelki teher nélkül, felszabadultan kosarazhattak lányaink.

Mi Klau nélkül, a Csata pedig vegyes védekezéssel kezdett, Petrát emberfogással őrizték, négyen zónáztak. Mi is a területvédekezést választottuk. Több, mint másfél perc elteltével Tarnai Klári csapatunknak szerzett vezetést. Nem talált be ellenfelünk, 2 perc 45 másodperc elteltével időt kért. Klári egy büntetőt is bedobott, a Csata egyik meghatározó játékosa, Foitl hamar összeszedett 3 személyit. Közel 3 és fél perc elteltével Horváth Fruzsina büntetőivel szerezte első pontjait a Csata, amely feladva addigi védekezését kiment agresszív emberfogásra. Halmosi Anna jó helyzetfelismerése ért újabb 2 pontot csapatunknak.  Több, mint 5 perc elteltével szerezte első mezőnykosarát a Csata, Mokos Dóri azonnal felelt rá szép középtávoli kosárral.  Halmosi labdája is “beszédült”, 5 ponttal megugrottunk. A negyed vége ellenfelünké volt, labdákat szerezve, leindítva minket egy 11-1-es “száguldással” átvették a vezetést.

A második negyed elején Klau vezetésével, s Pídi villanásaival tartottuk a lépést a Csatával, amelynek játékosai egyre inkább elkapták a fonalat. A szakasz közepén 10 pont fölé nőtt ellenfelünk előnye. A szakasz közepén egy tripla után nyomasztó  22-0-s száguldást mutatott be ellenfelünk, sok-sok labdát adtunk el, sajnos köztük volt jó néhány ki nem kényszerített is. Hosszú kosárcsendünket Mokos Dóri törte meg szép tempóval. Ez egy 6-0-s rohamunk kezdetét jelentette, Klau passzából Szeli, azaz Selina Omoregbee is eredményes volt.

A második félidő Klau ügyes kosarával kezdődött. Erre 10 ponttal felelt a Csata, majd Klau passzát Varga Viki talált be. Ellenfelünk leültette kulcsjátékosait, Freyer Virág pedig 2 jó büntetővel mutatkozott be. Éles Zita is betalált , ellenfelünk pihentette kulcsjátékosait.

A záró szakaszban Hizsnyik Dóri két triplája adott okot némi örömre. Felvillanásaink voltak, s bár kétségtelenül kecsegtető volt kezdésünk, ellenfelünk bebizonyította, hogy jobb csapat.

Gyeőry Zsuzsa: – Felspannolva nagyon jól kezdtünk, de a második negyedben megtörtünk. A végén kiegészítő embereink remekül helytálltak a Csata cserejátékosaival szemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!