Korkep mix cik Robi

Nagyító alatt a labdajátékok: egy veretlenségi sorozat megmaradt, a másik megszakadt

2016. 11. 17.
Korkep mix cik Robi

Ami a női egyetemi válogatottunknak sikerült, az a futsalos fiúknak nem: zsinórban negyedik meccsüket nyerték meg Divéki Péter lányai, míg az NB II.-ben vitézkedő legényeink hat mérkőzést felölelő sikersorozatukat nem tudták tovább nyújtani.

Vígjáték helyett végjáték: eheti hírkavalkádunk élére kívánkozik az első győzelmétől karnyújtásnyi közelségre kerülő női kosárlabdacsapatunk Vasas Akadémia elleni összecsapása; a makulátlanul menetelő női kézilabdásaink legutóbbi sikere; a klubunk alapításának 118. évfordulóján az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára vándorló 'BEAC - Az elsők című kiállítás; valamint a hazánkban minap kirobbantott úszóbotránytól teljesen független úszó MEFOB.

Asztalitenisz

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC I. – Pénzügyőr SE III. 9-7

Cheerleading

Mozgalmas zárul az év az ELTE Cheer csapatának! Társaságuk a szemeszter végéhez érve sem lustálkodik, ugyanis az karácsonyi előtti hetekben egyre csak sűrűsödnek a fellépések. Hölgyeink ezúttal a Budapest Wolves Cheerleader csapatával kiegészülve bemutatóztak a Sportos Cukorbetegekért Egyesület nyitórendezvényén! Tavasszal "hazai pályán" is megmutatják magukat Kovácsik Ritáék és fergeteges hangulatot varázsolnak az ELTE Éjszakai Sportra.

Évforduló

ELTE-s körúton az Elsők! Klubunk alapításának 118. évfordulóján az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára költözött a BEAC - Az elsők c. kiállításunk, amely egyetemünk és a BEAC közös sporttörténelmének legszebb pillanataiba enged betekintést. A kiállítást november 9-én Dr. Menyhárd Attila dékán, Dr. Karácsony András BEAC elnök, Simon Gábor BEAC ügyvezető igazgató és Czabán Samu, ÁJK HÖK elnök jelenlétében nyitották meg. Impozáns tablóink és relikviáink november végéig bárki számára ingyen megtekinthetőek az ÁJK aulájában. A tárlat anyaga online is elérhető.

dsc_3650-2

Futsal

Hazai pályán szakadt meg fiaink hatmeccses veretlenségi sorozata - rögvest két fővárosi rivális is 3 ponttal távozott a BEAC Sportcsarnokból! Néhány nap leforgása alatt a Kelen SC és a REAC Sportiskola SE legjobbjai is leckét adtak az NB II. Közép-nyugati csoport élmezőnyébe tartozó együttesünknek. A találatok eloszlásának tekintetében mindkét mérkőzés hasonló koreográfiát hozott: gyors gólváltásokat követően a mi fiaink bírták kevésbé az első félidő hajráját és hátránynál vonultak pihenőre. Ez alapjaiban meghatározta a hátralevő játékidőt: a visszaálló ellenféllel szemben nyílt támadójátékra kényszerültünk, amelyben időnként hiba is vegyült. Vetélytársaink könyörtelenül éltek ezzel a lehetőséggel, így már csak a szépítésre futotta együttesünktől. Vereségeink ellenére hármas holtversenyben továbbra is dobogós pozíciót foglal el együttesünk két fordulóval az "őszi fordulók" zárása előtt.

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – REAC Sportiskola SE 2-5

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – Kelen SC 3-5

Hastánc

Repülőszőnyeggel a Föld körül – mesés keretekbe öltöztetett táncházi előadás a Mérnök utcában! December 3-án, szombaton este 5 órakor az ELTE Mérnök utcai Sporttelepében az ELTE Oriental hastáncos lánycsapata igazi keleties hangulatot költöztet egy órára a hétköznapok egyhangúsága közé. Betoppanva a bejáraton finom sütemények rengetege és gőzölgő tea illata fogadja a vendégsereget, akik ingyen tekinthetik meg az előadást. Hölgyeink ezzel a produkcióval szeretnék megköszönni a segítséget mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy csoportjuk az elmúlt években egyre sikeresebben működjön. Már nyílik az ajtó, minket vár a világ!

keleti-mese

Kézilabda

Négyet zsinórban: továbbra sem talált legyőzőre Divéki Péter vezette női egyetemi válogatottunk! Hibátlanul teljesítő lányaink az utóbbi évek legjobb csapatának titulált SOTE-t látták vendégül a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság aktuális fordulójában. Ellenük még sosem sikerült győzelmet aratnia a mindenkori ELTE-s együttesnek. A két alaposan átalakult gárda találkozója szoros mérkőzést hozott, amelyről vezetőedzőnk számol be a pontvadászat honlapján:

"Eleget tettek a várakozásoknak a felek és az első tíz percben szorosan alakult a mérkőzés. Felváltva estek a gólok, de a vezetés mindvégig a mieink kezében volt - a SOTE nem tudta megfordítani a meccset. A nyitott védekezésünk jól működött, ez alapozta meg sikerünket. Támadásban kevesebbet hibáztunk riválisunkhoz képest, míg a kapujuk előtt kíméletlenül kihasználtuk az adódó lehetőségeket. A második félidőben a védekezésünk tovább keményedett, egyre többet ütköztünk és fárasztottuk az ellenfelünket, akiknek irányítóját és egyben legeredményesebb játékosát hatástalanítani tudtuk. A folytatásban előnyünk egyre csak nőtt, miközben minimális hibát vétettünk, így hosszas idő után először fektettük két vállra a SOTE-s hölgyeket és százszázalékos teljesítményünkkel továbbra is vezetjük a bajnokságot!"

noi-kezi

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – SOTE 21-15 (9-8)

Kosárlabda

Elérhető közelségben került az első bajnoki győzelem lehetősége, de jött a dráma.. Balogh Judit vezette csapatunk a Gabányi Sportcsarnok telt házas lelátói előtt fogadta a Vasas Akadémia gárdáját egy "hatpontos" összecsapáson. A tabella alsó régióiban található együttesek parázs, fordulatos mérkőzést vívtak: a nyitónegyedben a mieinknek egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak, ám a folytatásban tehetetlennek bizonyultunk a test-test elleni küzdelmet erőltető angyalföldiek védekezésével. Sok nagy csatát megélt vezetőedzőnk időkéréseivel rendre jól nyúlt bele a találkozóba: még a nagyszünet előtt sikerült utolérni a vendégeket, akik ráadásul ritkán látható módon egymás után két technikait is kaptak. A szünetben gyerekcsapatunk látványos bemutatót tartott, aminek a végén jogosan járt nekik a vastaps.

A folytatásban felváltva potyogtak a kosarak: a piros-kékeknél a légiósok húzták a "szekeret", míg a mieink között egyenletesebben oszlott meg a termelés. Szembetűnőnek hatott, hogy míg a vendégek főleg a jó büntetőzésük révén szerezték a pontjaikat, addig lányainknak még a dobóhelyzetekért is jobban meg kellett dolgoznia. A záró negyed előtt György Timi villanásának köszönhetően eggyel már a BEAC tartott előrébb, amit a vezérré előlépő Suppán Anna sorozatban szerzett hét egysége már négypontos előnnyé hizlalt. Négy perccel a dudaszó előtt Süle Krisztina triplája talpra ugrasztotta a hazai szimpatizánsokat, ám ekkor még kevesen hitték, hogy ezen a délutánon utoljára örülhettek. Beérett az angyalföldiek kemény védekezése: az utolsó percekre végleg felőrölte játékosainkat, akik sorra hozták meg a rossz döntéseiket és 0-11-gyel(!) zárták az utolsó percet! Lesz idő feldolgozni a történteket: nemzeti csapatunk szereplése miatt december 3-án lépnek legközelebb pályára, az MTK Budapest ellen.

Mindeközben megújult külsőt kapott női kosárlabda szakosztályunk oldala! Dizájn elemeiben klubunk internetes felületét követi, míg tartalmában a hétvégi körképek és beszámolók mellett a korosztályos csapatok névsorai, eredménysorai, képei is fellelhetőek az új honlapon.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 63-69 (15-12, 21-24, 14-13, 13-20)

Tovább őrzi veretlenségét U23-as együttesünk! Presztízsmérkőzés várt Balogh Judit trenírozta fiataljainkra az amatőr női NB I. legutóbbi játéknapján: a több, korábbi BEAC-ossal – Csicsai Katával, Dömötör Renátával, Szász Emesével – felálló tatabányaiak vendégszerepeltek a Gabányi László Sportcsarnokban. Nagy kérdés volt a meccs előtt, hogy mennyit vett ki fizikailag és érzelmileg a lányainkból a szombati esti, Vasas Akadémia ellen elveszített élvonalbeli mérkőzés, azonban egyikükön sem érződött a kimerültség. Már az első pillanatoktól kezdve magabiztosan játszottak: 11-0-lal kezdtük a mérkőzést, eközben a vendégek a negyedik percben szerezték csak első pontjaikat. Ez a tendencia a második negyed nyitányán csak percekre dőlt meg, mígnem a szünetre már kétszer annyi dobtunk, mint ellenlábasunk. Részünkről a harmadik felvonás hozta a legtöbb hibát: kihagyott helyzetek, eladott labdák sorjáztak, de az egységként működő védekezésünk miatt nem tudtak közelebb kerülni a tatabányaiak. Az utolsó 10 percben már csak a különbség volt a kérdéses: egy pont híján 30 pontos diadalunk szemrebbenésnyi időre sem forgott veszélyben, így továbbra is veretlenül vezetjük az Amatőr Női Bajnokság Nyugati csoportját!

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Tatabányai Kosárlabda Club 76-47 (20-7, 18-12, 21-16, 17-12)

Önbizalom növelő sikert aratott női egyetemi csapatunk! Gyarmati István irányította hölgyeink már az első perctől kezdve esélyt sem adtak a Tüskecsarnokba látogató Veszprémi Egyetemi SC legjobbjainak. Mindvégig fegyelmezett, koncentrált védekezést mutattak be a mieink, amely lehetővé tette, hogy már az első félidőben dűlőre vigyük az összecsapást. A nagyszünetben 57 dobott pontunk ellenében mindösszesen 15 egységnyit jegyzett az eredményjelző a szimpatikusan és sportszerűen küzdő vendégeknél, és még ezt a teljesítményt is lehetett fokozni. Fordulás után már az eredmény tartása, továbbá a kevesebb lehetőséghez jutó játékosok csapatba építése jelentette a legfőbb erőpróbát - jelentjük, ezt is sikerrel vette gárdánk: közte 64!

noi

(nők – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Veszprémi Egyetemi SC 87-23 (31-12, 26-3, 13-4, 17-4)

ffi-kosar

(férfiak – NB II., Közép csoport) Újpest-MT – ELTE-BEAC 66-51 (22-12, 16-17, 7-8, 21-14)

(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) PTE-PEAC – ELTE-BEAC

Labdarúgás

1

(férfiak – BLASZ III.) Budatétény SE – ELTE-BEAC I. 1-0

(férfiak – BLASZ IV.) Budatétény SE II. – ELTE-BEAC II. 0-0

Masszázs

Egyenesítsd ki az életed irodai-székes masszázzsal - új szolgáltatással várja az érdeklődőket az ELTE-BEAC! Te is tapasztaltad már, hogy munka alatt állandó hátfájás gyötör, miközben a géped előtt ülsz, vagy bármit csinálsz? Nem csak ez a gond... 2014-2015 óta egy új felismerés izgatja az emberiséget: a szakértők szerint az ülőmunka vált az "új dohányzássá". Az irodai dolgozóknál nagyobb a veszélye a diabétesznek, a szív- és érrendszeri problémáknak és egyéb súlyos betegségeknek. Sőt, a sok órás ülőmunkából fakadó egészségügyi problémák még az aktívan sportolókat sem kímélik. Okleveles sport- és gyógymasszőrünk, Kohajda József az irodai-székes masszázzsal segít közelebb vinni Téged és munkatársaidat a problémák megoldása felé, miközben számtalan életmódbeli tanáccsal is ellát. Ha élnél új szolgáltatásunkkal, küldd el az "Árajánlat" szót a +36/30 860-46-96-es számra és masszőrünk 24 órán belül visszahív, vagy írj egy levelet a [email protected] címre. Bővebb információkért keresd fel honlapunk Szolgáltatások aloldalát!

masszazs

Modern jazztánc

Gálaműsorral búcsúznak az óévtől Wéber Edináék! Modern jazztánc társulatunk sorozatban negyedik alkalommal rendez önálló évzárót - a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont műsoraiknak. A december 7-ei esten a táncművészeti versenyeken rendre eredményesen szereplő fellépő csoportunk eddigi koreográfiáit is láthatják a táncszerető érdeklődők. Rajtuk kívül az általános testnevelés jazztánc és argentin tangó csoportjai is bemutatóznak, továbbá az Érdi Torna Club óvodás és általános iskolás tánccsoportjai is meghívást kaptak. A jegyvásárlási igényeiteket az [email protected] címen tudjátok jelezni - elővételben november 15-től beszerezhetőek Wéber Edinél, Pék Krisztinél és Szén Lillánál.

jazz

Nemzetközi Sportnap

Let’s move together – ezzel a mottóval rendezi meg november 27-én az ELTE és Hallgatói Önkormányzata, valamint az ESN ELTE és a BEAC felejthetetlen sportnapját, az University Sports Festival Budapest eseményét. A nap célja, hogy a sporton keresztül olyan közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, mely összeköti a különböző intézményekbe járó fiatalokat a világ minden tájáról. A külföldi hallgatók betekintést nyerhetnek a budapesti egyetemi sportéletbe, kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatják ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. Az USF Budapesten egyaránt lehetőség lesz egyéni és csapatsportágak kipróbálására, valamint egy intézmények közötti versenynek is teret adunk. Sőt, a nap végén a legsportosabb felsőoktatási intézményt is díjazzuk.

beac_hu_cover-1

Röplabda

noi-ropi-ii

(nők – Budapest Bajnokság II./A alapszakasz) ELTE-BEAC I. – MAFC-Wigner 1:3 (21-25, 19-25, 25-23, 18-25)

Úszás

Szeretnél Kapás Bogival együtt küzdeni az ELTE-ért? Ebben az esetben november 19-e a te napod, hiszen ekkor rendezik meg a főiskolások és egyetemisták úszó országos bajnokságát, ahol az ország összes felsőoktatási intézményéről érkeznek sportolók. Egyedülálló módon azonban a hivatásos úszók és az amatőrök egy kategóriában indulnak, ezért leginkább egy úszófesztiválra emlékeztet a rendezvény. Az ELTE-s hallgatók csapata évről évre eredményesen szerepelnek, mindemellett lehetőség nyílik új embereket megismerni. Ha úgy érzed készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz Kovács Zsuzsannánál a [email protected] e-mail címen, míg a versenyszámok listája a szervezőbizottság honlapjáról érhető el.

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, "A" csoport alapszakasz) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – YBL WPC 8-19 (1-4, 3-4, 3-6, 1-5)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech