IMG 20191123 135618

Természetjárás

Olyan mozgásformát keresel, mely mindenütt átmozgat és végig a szabad levegőn vagy? Szeretnél a hétvégéiden testileg és lelkileg is feltöltődni? Akkor a természetjárók között a helyed!

A szakosztály tevékenysége az alábbiak köré csoportosul, örömmel veszik a csatlakozni vágyókat hallgatóként, volt hallgatóként, külsősként, vagy ismerősként is.

ELTE-s iskolai testnevelés kurzus keretein belül általában Budapesthez közeli tájegységekben (Budai-hegység, Börzsöny, Gerecse, Vértes, Pilis, Visegrádi-hegység) történik a túrázás 5-20 km-es, könnyű vagy közepes nehézségű távokon. Haladók részére esetenként 30 km körüli túrákat is szervez a szakosztály hétvégenként a tanítási időszakban. Egy-egy szakasz teljesítése erőt és kitartást kíván, a természetjárás is megkövetel egy minimális állóképességet és fizikai erőnlétet, de cserébe a túrákon a hangulat mindig jó. A túravezetők igyekeznek geológiai, történelmi ismereteket is átadni az egyes alkalmakon. Sok esetben lehetőség nyílik részt venni túramozgalmakban, mint pl. az Országos Kékkör, amelynek távolabbi szakaszait is látogatja a szakosztály.

A BEAC-os tagok azok, akik nem tudják/akarják felvenni a természetjárás kurzust: már nem hallgatók, alumni-tagok, túravezetők, barátok, ismerősök, stb.

Ők az éves kétezer forintos tagdíj ellenében minden vezetett túránk ingyen, a teljesítménytúráinkon kedvezménnyel vehetnek részt. MTSZ-es matrica opcionálisan kérhető évente a tagoknak.

A szakosztályhoz való csatlakozás első lépése a BEAC honlapján (https://www.beac.hu/register) történő regisztráció a fontosabb személyes adatok megadásával. (Ezt elég csupán egyszer megtenni, a tagdíj évenkénti befizetésekor nem szükséges újra regisztrálni.)

Tagdíjbefizetés:
Utalással:

Kedvezményezett: Budapesti Egyetemi Atlétikai Club
Számlaszám: 11711034- 20023436
Közlemény: Természetjárás tagdíj
Személyesen készpénzzel:
Helyszín: BEAC iroda, nyitvatartási időben
Ha kérdés lenne a tagsággal kapcsolatban:
Braun László – Tagfelvétel, tagdíj-ügyintézés
E-mail: [email protected]

Tagdíj összege: 2000 Ft (az adott naptári évre)

A szakosztály két ismert teljesítménytúrája a Sárga 70 május elsején, és a XI. kerületi 11 km november 11-én kerül megrendezésre, amelyek teljesítése szintén beszámít alkalomnak a kurzus eredményébe.

A Sárga 70 instant távjai is opcionálisan elszámolhatóak a félév sikeres elvégzéséhez.

Minden félévben megszervezésre kerül a többnapos csapatépítő túra, amely a félév legnagyobb attrakciója általában hangulat tekintetében.

Végül, de nem utolsó sorban a túraminősítés is a szakosztály feladatai közé tartozik.

Kapcsolattartók:

Braun László – Tagfelvétel, tagdíj-ügyintézés
E-mail: [email protected]

Csanády Gábor – Kurzusfelelős
E-mail: [email protected]

Palotás Dávid – Teljesítménytúrák
E-mail: [email protected]

Pósch Dániel – Természetjáró-minősítés

Túravezetők:

  • Bódi Veronika
  • Braun László
  • Csanády Gábor
  • Frank Rudolf
  • Gál Péter
  • Hambuch Bertold
  • Józsa Róbert
  • Kocsis Dávid
  • Nagy Viktor
  • Palotás Dávid
  • Terecskei András
  • Vidéki Andor
  • Vincze Judit

A félév teljesítésének a menete:
Aki a testnevelésen belül a természetjárás kurzust vette fel, azoknak a sikeres teljesítés eléréséhez többféle lehetőségük is van. Összesen 5 pontot kell szerezni a félév során igazolt módon. Jellemzően kétféle túrát hirdetünk meg van: kezdő (1 pont), és haladó (2 pont). A kezdőn lényegében bárki részt vehet, a haladó már komolyabb kihívást jelent, de tulajdonképpen kis rátermettséggel, elhatározással, megfelelő öltözékkel ezt is bárki tudja abszolválni. Többféleképpen lehetséges a félév teljesítéséhez az 5 pont összegyűjtése:

1. Részt veszel vezetett, előre meghirdetett túrákon, ezek aktuálisan a túraszakosztály Facebook-oldalán (www.facebook.com/beactura
) érhetőek el, de lejjebb találhatod a féléves tervezett túráinkat.
Főleg hétvégére vannak meghirdetve a túrák különböző tájegységekbe, csak a tavaszi/őszi szünetben, vagy egyéb tanítási szünnapokban eshet hétköznapra. Minimum 1 héttel az esemény előtt kerülnek kiírásra az előzőekben említett FB-oldalunkon. Nehézség alapján 1, vagy 2 pont jár egy alkalomért. A túravezető a túra végén elkéri a résztvevők Neptun-kódját, ezzel tudjuk azonosítani a résztvevő diákokat.
A féléves, többnapos csapatépítő általában 3 pontot ér teljes részvétel esetén.

Az aktuális félévben tervezett túráink ITT érhetők el!

2. Előre kitalált túraútvonalak is vannak, amelyeket instant módon, bármikor lehet teljesíteni a félév ideje alatt. Ehhez egy okostelefon kell, a GeoGo-alkalmazás segítségével tudod igazolni az érintőpontokat, valamint a rajt/cél pontokat. Ha teheted, a Neptunban megadott email-címeddel regisztrálj a GeoGo oldalán, ezzel is segítve a könnyebb beazonosíthatóságot. A GeoGo használatáról minden infó fent van a www.geogo.hu oldalon. Instant túráink is 1, vagy 2 pontosak, ezeket itt érheted el:

A *-gal megjelölt túráknál a 70-es táv négy, a 30, 20A, 20B távok kettő, a 15, 10 távok egy pontot érnek.

Az instant túrákat lehet bármikor, akárhányszor is teljesíteni az 5 pontért, vagy kizárólag csak instant túrákkal teljesíteni a félévet, de javasoljuk, hogy egy közös, vezetett túrán mindenképpen vegyél részt a hangulat kedvéért.

3. Közösségi feladatokból kiveszed a részed. Ez az alábbi szokott lenni:
-hulladékgyűjtő túráinkra eljöttök segíteni, ezek 1 pontot érnek. A féléves naptárban zölddel jelöljük ezeket a lehetőségeket.
-vagy a szakosztály két teljesítménytúráján segédkezel a szervezésben. Ez nagyon jó móka szokott lenni, egy napra egy pontot szoktunk jóváírni, de a közösségi élmény ennél sokkal értékesebb. Meglepetés ajándékokkal is szoktunk készülni a segítőkész tanulóknak. Ezeket is a Facebook-oldalunkon hirdetjük meg.

4. Igazolod a különböző teljesítménytúrákon, túramozgalmakban való részvételedet az adott félév időtartama alatt. Ez esetben a pontszám egyénileg kerül megállapításra. Írj az [email protected] –ra.

VÁRUNK TAGJAINK, TÚRATÁRSAINK KÖZÖTT.

Facebook-oldalunk, ahol minden aktuális túránk fent van: ELTE-BEAC Természetjárás

Természetjárás

Kapcsolattartó: Palotás Dávid – Teljesítménytúrák

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Pósch Dániel – Természetjáró- minősítés

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Braun László – Tagfelvétel, tagdíj-ügyintézés

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Csanády Gábor- Kurzusfelelős

E-mail: [email protected]

Elérhető bérletek

86702914 1462380753917108 7815565259980144640 n
Természetjárás szakosztályi díjak 2024
1 500 - 4 000 Ft
Természetjárás szakosztályi díjak 2024
DSC 3144
Sárga70 teljesítménytúra póló
5 000 Ft
Sárga70 teljesítménytúra póló

Lesz izomlázad?

Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!

Webshop

Vedd meg online a bérleted!

Image 4
BEAC 120

Történelmi pillanataink

érdekel a történet

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech