Term

Természetjáró Szakosztály

Olyan mozgásformát keresel, mely mindenütt átmozgat és végig a szabad levegőn vagy? Szeretnél a hétvégéiden testileg és lelkileg is feltöltődni? Akkor a természetjárók között a helyed!

Szakosztályunk tevékenysége az alábbiak köré csoportosul, és amelyekhez örömmel vesszük a csatlakozni vágyókat.

ELTÉ-s iskolai tesis kurzus keretein belül általában Budapesthez közeli tájegységekben (Budai-hegység, Börzsöny, Gerecse, Vértes, Pilis, Visegrádi-hegység) barangolunk 5-20 km-es, könnyű vagy közepes nehézségű távokon. Haladók részére esetenként 30 km körüli túrákat is szervezünk minden hétvégén a tanítási időszakokban. Egy-egy szakasz teljesítése erőt és kitartást kíván, a természetjárás is megkövetel egy minimális állóképességet és fizikai erőnlétet, de túráinkon a hangulat mindig jó. Igyekszünk geológiai, történelmi ismereteket is átadni az egyes alkalmakon. Sok esetben veszünk részt túramozgalmakban, mint pl. az Országos Kékkör, amelynek távolabbi szakaszait is látogatjuk.

BEAC-os tagjainknak az éves ezer forintos tagdíj ellenében minden vezetett iskolai túránkra ingyen, a teljesítménytúráinkra kedvezménnyel jöhetnek. MTSZ-matricát és BEAC-os kártyát biztosítunk minden tagunknak!
Tagdíjbefizetés:
Utalással:
Kedvezményezett: Budapesti Egyetemi Atlétikai Club
Számlaszám: 11711034- 20023436
Közlemény: Természetjárás tagdíj
Személyesen készpénzzel:
Helyszín: BEAC iroda, nyitvatartási időben

Tagdíj összege: 2000 Ft (az adott naptári évre)

Szakosztályunk két ismert teljesítménytúrája a Sárga 70 május elsején, és a XI. kerületi 11 km november 11-én, amelyek teljesítése szintén beszámít alkalomnak a kurzus teljesítésébe.

Idén indulnak az Sárga 70 instant távja is, amelyet biciklivel is lehet immár teljesíteni, és amelynek teljesítése szintén beleszámít a féléves teljesítménybe.

Minden félévben megszervezzük a többnapos csapatépítő túrát, amely a félév legnagyobb attrakciója általában hangulat tekintetében.

Végül, de nem utolsó sorban a túraminősítés is a feladataink közé tartozik.

Kapcsolattartóink:
Gál Péter – Kurzusfelelős
E-mail: [email protected]

Palotás Dávid – Teljesítménytúrák
E-mail: [email protected]

Pósch Dániel – Természetjáró- minősítés
E-mail: [email protected]

Túravezetőink:

  • Balogh Máté
  • Gál Péter
  • Parti Dániel
  • Pósch Dániel
  • Sujtó Laura
  • Vincze Attila

Egyéb kérdésekkel fordulj hozzánk bizalommal: [email protected]

------------------------------------------

A BEAC Természetjáró szakosztály ingyenes féléves túrái itt érhetők el (tájegység alapján):

Facebook-oldalunk, ahol minden aktuális túránk fent van: ELTE-BEAC Természetjárás

TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY ALUMNI CSOPORT

A szakosztály több mint fél évszázada alakult, s a jelenlegi alumni csoport tagjai között vannak olyanok, akik 50 éve folyamatosan tagjai a szakosztálynak és az MTSZ-nek is.

A csoportnak kb. 40 tagja van, a rendszeres gyalogos és kerékpáros túrákon 5-12 fő szokott részt venni, de a húsvéti, szilveszteri és az úgynevezett születésnapi túrákon nem ritka a 25-30 fős létszám sem.

Számos ezüstjelvényes és egy érdemes természetjáró, és sok bronzjelvényes túravezető található tagjaink között.

Sokan teljesítették az Országos Kék Túrát, ketten a teljes „kék kört” is, néhányan pedig 2020-ban fejezték be az Alföldi Kéktúra, illetve a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítését.

1987-től 2001-ig mi szerveztük a SUPER 8 kombinált teljesítménytúrát, amely 1996-ban az „Év Teljesítménytúrája” díjat is elnyerte. A tagjaink által teljesített számtalan teljesítménytúra közül csupán a klasszikus Kinizsi 100-at említjük, amelynek számos többszörös teljesítőjét is sorainkban tudhatjuk.

Az eltelt évtizedek során túrázóink eljutottak hazánk és a Kárpát-medence szinte minden fontosabb, nevezetes hegységébe, csúcsára, és más fontos helyére (barlangok, szurdokok, stb), és rengetek történeti, illetve kulturális szempontból érdekes várost, várat, helyszínt is felkerestek a gyalogos és kerékpáros túrák során.

A távolabbi célpontok közül csupán ízelítőként érdemes felsorolni néhány helyet, ahol jártunk s ahol hosszabb túrákat is tettünk: Az USA nemzeti parkjai, a Grand Kanyon, az alaszkai Aranyásó út, Új-Zéland, Izland, a Nord Cap, Feröer szigetek, Réunion, Kréta, Korzika, a törökországi Erciyes- , Kackar- illetve Torosz hegységek, a spanyolországi Sierra Nevada, a Negev sivatag, a Kaukázus, az Albán Alpok, Kréta, Korzika, a Mont Blanc és az osztrák, az olasz, a svájci és a bajor Alpok számos csúcsa, az Etna, a Loire völgye, stb., stb., s végül, de nem utolsó sorban a Himalája, ahová háromszor is eljutottak társaink, a legutóbbi egyben legmagasabbra törő túráról külön is beszámolunk (15 napos túrát tettek Nepálban a BEAC Természetjáró szakosztályának tagjai ).

Várjuk csoportunkba az ELTE-hez és a túrázáshoz egyaránt kötődő tapasztaltabb érdeklődőket, felső korhatár nélkül.

További információk: Gács János

06 20 950 4835 | [email protected]

Természetjárás

Kapcsolattartó: Gál Péter - Kurzusfelelős

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Palotás Dávid – Teljesítménytúrák

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Pósch Dániel – Természetjáró- minősítés

E-mail: [email protected]

Lesz izomlázad?

Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble BGA NEA