IMG 1037

Újabb szenzáció a javából: 22 pontos siker Győrben

2021. 11. 22.
IMG 1037

Ezúttal a tavalyi bronzérmes otthonából hozta el a BEAC női kosárlabdaszakosztály NBI-es csapata a két pontot, nem is akármilyen különbséggel!

Több szempontból is különleges mérkőzést vívtak a BEAC-os lányok az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonában szombaton este. Egyrészt, Magyarországon először női játékvezetői hármas dirigálta a találkozót, a két csapat kispadján pedig női vezetőedzők ültek. A mi oldalunkon viszont rendhagyó volt a felállás, Balogh Judit vezetőedző igazolt külföldi távolléte miatt ugyanis másodedzőnk, Horváth Bianka dirigálta a csapatot.

Egészen 6-2-ig a Győr volt lendületben. Az „ex-győri különítmény”, azaz Czank Timi és Barnai Judie igazolták azonban, hogy jól emlékeznek még a győri gyűrűre, kosaraikkal csapatunk átvette a vezetést és egészen 8-17-ig nyúltunk el. Az első játékrész végéig 10 pont előnyünk maradt (15-25).

Sajnos az első negyed eredményes csapatjátékát az egyéni megoldások erőltetése vette át a keményedő hazai védelemmel szemben, ez pedig hozta magával a győri egyenlítést (27-27). Sőt, a hazaiak a félidőre 40-34-es előnybe kerültek.

Ezt követően 47-47-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Mérész Trixi újabb kosarával és büntetőkkel sikerült 7 pontra ellépnünk (47-54)! Öt pontos előnnyel sikerült fordultunk a záró etapra (51-56)!

Alig telt el másfél perc és az öt pontos előny máris tizenegy volt, miután Koch Dorci, majd Mérész Trixi is triplát hintett (51-62)! Minden győri kosárra volt válaszunk és ahogy telt az idő, a lányok egyre felszabadultabban játszottak. Jöttek a tűpontos labdák és amikor 3 perccel a vége előtt Boros Berta óriási kígyóteres triplát dobott a támadóidő utolsó másodpercében, nem kevesebb mint 17 pontos előnyben voltunk (60-77)! A lányok az utolsó negyedre valami elképesztő támadójátékot tettek le az asztalra, 14-31-re megnyerve a záró 10 percet és végül 22 pontos sikert arattak (65-87)!

Ha a Diósgyőr elleni hazai győzelem szenzáció volt, akkor ez talán még hatványozottan az, hiszen idegenben sikerült nem mindennapi sikert bezsebelni!

A negyedik sikerünkkel stabilan őrizzük helyünket a legjobb nyolc között, a következő fordulókban pedig újra komoly feladatok várnak ránk a Vasas, a BKG és a TFSE ellen.

UNI-Győr - MÉLY-ÚT - ELTE BEAC Újbuda 65-87 (15-25, 25-9, 11-22, 14-31)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Ruff-Nagy 8/3, Weninger 4, Török 10/6, Dombai 8, Mompremier 19. Csere: Colley 5/3, Dubei 6, Varga, Rozmán, Oroszova 6.

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 4, Czank 11/3, Boros J 6., Mérész 22/3, Barnai 10. Csere: Joseph 10, Koch 13/9, Orosz, Boros 11/3.

Horváth Bianka: "Nehéz megszólalnom, fantasztikus volt a csapat, mindent megcsináltak a lányok, amit kértünk tőlük. Balogh Judit remekül felkészítette a csapatot erre a meccsre, ilyen jól a Diósgyőr ellen játszottunk legutóbb, őket is le tudtuk győzni."

Mérész Beatrix: "Fantasztikus mérkőzés volt, remekül teljesítettünk, magunk sem hittük, hogy ilyen simán tudunk nyerni. A folytatásban is szeretnénk minél több meglepetést okozni"

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble BGA NEA