IMG 1037

Újabb szenzáció a javából: 22 pontos siker Győrben

2021. 11. 22.
IMG 1037

Ezúttal a tavalyi bronzérmes otthonából hozta el a BEAC női kosárlabdaszakosztály NBI-es csapata a két pontot, nem is akármilyen különbséggel!

Több szempontból is különleges mérkőzést vívtak a BEAC-os lányok az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonában szombaton este. Egyrészt, Magyarországon először női játékvezetői hármas dirigálta a találkozót, a két csapat kispadján pedig női vezetőedzők ültek. A mi oldalunkon viszont rendhagyó volt a felállás, Balogh Judit vezetőedző igazolt külföldi távolléte miatt ugyanis másodedzőnk, Horváth Bianka dirigálta a csapatot.

Egészen 6-2-ig a Győr volt lendületben. Az „ex-győri különítmény”, azaz Czank Timi és Barnai Judie igazolták azonban, hogy jól emlékeznek még a győri gyűrűre, kosaraikkal csapatunk átvette a vezetést és egészen 8-17-ig nyúltunk el. Az első játékrész végéig 10 pont előnyünk maradt (15-25).

Sajnos az első negyed eredményes csapatjátékát az egyéni megoldások erőltetése vette át a keményedő hazai védelemmel szemben, ez pedig hozta magával a győri egyenlítést (27-27). Sőt, a hazaiak a félidőre 40-34-es előnybe kerültek.

Ezt követően 47-47-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Mérész Trixi újabb kosarával és büntetőkkel sikerült 7 pontra ellépnünk (47-54)! Öt pontos előnnyel sikerült fordultunk a záró etapra (51-56)!

Alig telt el másfél perc és az öt pontos előny máris tizenegy volt, miután Koch Dorci, majd Mérész Trixi is triplát hintett (51-62)! Minden győri kosárra volt válaszunk és ahogy telt az idő, a lányok egyre felszabadultabban játszottak. Jöttek a tűpontos labdák és amikor 3 perccel a vége előtt Boros Berta óriási kígyóteres triplát dobott a támadóidő utolsó másodpercében, nem kevesebb mint 17 pontos előnyben voltunk (60-77)! A lányok az utolsó negyedre valami elképesztő támadójátékot tettek le az asztalra, 14-31-re megnyerve a záró 10 percet és végül 22 pontos sikert arattak (65-87)!

Ha a Diósgyőr elleni hazai győzelem szenzáció volt, akkor ez talán még hatványozottan az, hiszen idegenben sikerült nem mindennapi sikert bezsebelni!

A negyedik sikerünkkel stabilan őrizzük helyünket a legjobb nyolc között, a következő fordulókban pedig újra komoly feladatok várnak ránk a Vasas, a BKG és a TFSE ellen.

UNI-Győr - MÉLY-ÚT - ELTE BEAC Újbuda 65-87 (15-25, 25-9, 11-22, 14-31)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Ruff-Nagy 8/3, Weninger 4, Török 10/6, Dombai 8, Mompremier 19. Csere: Colley 5/3, Dubei 6, Varga, Rozmán, Oroszova 6.

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 4, Czank 11/3, Boros J 6., Mérész 22/3, Barnai 10. Csere: Joseph 10, Koch 13/9, Orosz, Boros 11/3.

Horváth Bianka: "Nehéz megszólalnom, fantasztikus volt a csapat, mindent megcsináltak a lányok, amit kértünk tőlük. Balogh Judit remekül felkészítette a csapatot erre a meccsre, ilyen jól a Diósgyőr ellen játszottunk legutóbb, őket is le tudtuk győzni."

Mérész Beatrix: "Fantasztikus mérkőzés volt, remekül teljesítettünk, magunk sem hittük, hogy ilyen simán tudunk nyerni. A folytatásban is szeretnénk minél több meglepetést okozni"

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech