IMG 7695

Sport mindenkor - BEAC Jóga

2020. 03. 19.
IMG 7695

“Sport mindenkor” jeligével online edzéssorozatot indítunk, amivel támogatást szeretnénk nyújtani a BEAC az egyéni sportoláshoz.

"Sport mindenkor" jeligével online edzéssorozatot indítunk, amivel támogatást szeretne nyújtani a BEAC az egyéni sportoláshoz. Fogadjátok szeretettel Tölgyesi Írisz jógaoktatónk beharangozóját és az órarendünket!

"Egy tapasztalt sportoló tudja, hogy minden nehézség pozitív előjelűvé formálható. Elhatározás kell hozzá, akarat és kitartás. Mindez igaz a jelenlegi helyzetünkre. Csak mi döntjük el, hogy a világvégét látjuk benne, vagy a fejlődést, a saját magunk hozzáállása kizárólag tőlünk függ.

Mi a BEAC-ban úgy döntöttünk, felhúzzuk a kesztyűt és dacolva a napról-napra változó helyzetekkel, az online térbe költöztetve megtartjuk az edzéseinket, hogy stabil pontot jelentsünk számotokra. A jóga egyébként is egy olyan életmódra tanít ami tele van elfogadással, rugalmassággal, a változásra és megújulásra való képességgel. Alapfilozófiája, hogy semmi sem állandó, minden változó és éppen ebben a képlékenységben rejlik a fejlődés lehetősége.

Ha jógáztok, tapasztalhatjátok, hogy nem csak testmozgásról van szó, hanem a gyakorlatok hatással vannak az elmére. Távolságot hozunk létre a kinti és a benti világ között és kívülállóként szemléljük a gondolatokat, az érzéseket, illetve a minket érintő hatásokat. Ilyen módon stabilitásra és tisztánlátásra teszünk szert, mellesleg pedig a testünk megerősödik, az izmaink és ízületeink rugalmassá válnak. Egyfajta egység jön létre bennünk, ami a jelenlegi helyzetben valljuk be, rendkívül jól jön.

Éppen ezért arra buzdítunk Titeket, hogy az online óráinkon keresztül alakítsátok ki a rendszeres jógázás szokását! Csatlakozzatok az ELTE-BEAC Jóga Facebook oldal élő adásaihoz és próbáljátok ki a különböző jóga fajtáinkat!

Oktatóink bemutatják nektek mikor-milyen foglalkozáson tudtok részt venni, semmi más nem kell hozzá, mint internet, egy telefon vagy laptop, egy jógamatrac és persze Ti!"

Órarend

Live közvetítés az ELTE-BEAC Jóga Facebook oldalon a megadott időben

Hétfő 17:00-18:30 - GERINCJÓGA - Tölgyesi Írisz

Online óráimon a gerinc mozgását és működését tartjuk fókuszban az ászana gyakorlás közben. Statikus pózokkal dolgozunk, minden apró részletet beállítva mélyülünk bele a testtartásokba. Ez a módszer kifejleszti a testtudatosságot és rendkívül sokat segít, hogy kikapcsold a felesleges gondolatokat, aggodalmakat. Fizikális szinten nyújtjuk és erősítjük az izmokat, ízületeket, különös tekintettel a has és a hát területeire. Minden élő adást relaxációval és légzőgyakorlatokkal zárunk, melyek jótékonyan hatnak az idegrendszerre, amire most a legnagyobb szükséged van!

Kedd 17:30-19:00 - POWER JÓGA - Dömény Kata

Ez az időszak rákényszerít minket, hogy mindenképpen befele figyeljünk, amiben a jóga maximálisan a segítő társad. Mindegy, hogy milyen irányzatot választasz, a mozgás erősíti az immunrendszert és frissen tartja , nyitja az elmét. A jóga azonban nem csak testmozgás, hanem egy életmód, amit ha követsz, akkor csodák fogják kísérni utadat, mert felismered benne azt a csodát, amire mindig is vártál, önmagadat.

Megtisztelsz, ha ezt a csodát, velem kívánod felfedezni.Várlak szeretettel az online óráimon!

Szerda 17:00-18:30 - VINYASA FLOW DINAMIKUS JÓGA - Tölgyesi Írisz

Ezeket az online órákat a vinyasan alapuló folytonosság és gördülékenység teszi dinamikussá. Megtanuljuk használni a légzést és a belső energiazárakat, más néven bandhákat. Az egyik jóga pózból áramlunk át a másikba, így a gyakorlás olyanná válik, mint egy tánc vagy, mint a tenger hullámzása. Tőled függ, mit hívsz elő magadból! Ez a fajta mozgás felfrissíti a vérkeringést, tónusba hozza az izmokat, növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert, valamint hajlékonnyá teszi a tested, és rugalmassá az elméd. Kapcsolj ki, és áramolj a vinyasa flow online jóga óráimmal!

Szerda 18:45-20:15 - FASCIÁLIS JÓGA - Horváth Viki

Az immunrendszerünk lehet most a legnagyobb aduászunk, ennek működése viszont csak akkor zökkenőmentes, ha nem vagyunk feszültek. Na de hogy ne lennénk feszültek ebben a kérdésekkel teli időszakban? Szeretnénk nektek segíteni megőrizni testi, lelki és mentális egészségeteket, csatlakozzatok hozzánk, jógázzunk együtt mindenkor! Én a gyakorlások során testet és lelket felszabadító gyakorlatsorokkal várlak titeket, különösen ügyelve arra, hogy otthonról is követhető legyen számotokra.

Csütörtök: 17:30-19:00 - POWER JÓGA - Dömény Kata

Ez az időszak rákényszerít minket, hogy mindenképpen befele figyeljünk, amiben a jóga maximálisan a segítő társad. Mindegy, hogy milyen irányzatot választasz, a mozgás erősíti az immunrendszert és frissen tartja , nyitja az elmét. A jóga azonban nem csak testmozgás, hanem egy életmód, amit ha követsz, akkor csodák fogják kísérni utadat, mert felismered benne azt a csodát, amire mindig is vártál, önmagadat.

Megtisztelsz, ha ezt a csodát, velem kívánod felfedezni.Várlak szeretettel az online óráimon!

Hogy mire is számíthattok egy-egy órán? Írisz megmutatja nektek az alábbi kedvcsináló videóban:

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech