DSC 7755

Óriási győzelem a DVTK ellen

2021. 10. 18.
DSC 7755

Nem mindennapi sikert ért el női NBI-es kosárlabda csapatunk, hiszen a bajnokság ötödik fordulójában a lányok legyőzték a tavalyi bajnokság 4. helyezettjét, az Európa Kupás DVTK együttesét!

Az évadban először állt fel a csapat teljes kerettel a mérkőzésre, miután a múlt héten debütáló Shequila Joseph mellett a Sió Kupán szerzett bokasérüléséből felépülve először lépett pályára az NBI-ben, rögtön kezdőként, a nyáron visszatért Barnai Judit.

Nyoma sem volt az egy héttel korábbi, soproni megilletődöttségnek a lányokon, akik alaposan bekezdtek az első negyedben. Bátor játékkal tartották a kiharcolt előnyt, az első negyed 26-17-es állásnál ért véget.

Boros Berta remek lepattanós kosarával indult a második negyed (28-17), majd hosszú időre befagyott az eredményjelző. A negyed vége sajnos az éledő DVTK-nak sikerült jobban, de a félidőre így is 12 pontos hazai előnnyel mehetett a csapat. (43-31).

Kányási pontjaival indult a második félidő, ám Barnai Judit büntetőivel tartottuk a távolságot. Visszatérő centerünk egészen parádés napot fogott ki, a negyed közepén sorozatban szerzett hat pontjával ugrasztotta talpra a csarnokot. Bár tudott faragni a hátrányból a miskolci alakulat, 10 pont előnyünk megmaradt a záró felvonásra (59-49).

Idén többször fordult már a csapat előnnyel az utolsó negyedre, nagy kérdés volt, sikerül-e ezúttal a remek játékot győzelemre is váltani. Mérész Trixi kosarát követően a DVTK percei jöttek, így ki is kérte idejét az ELTE-BEAC Újbuda vezetőedzője, Balogh Judit (61-54). A végjátékban Boros Julcsi majd Mérész Trixi értékesített három büntetőt, így hiába üldözte a csapatot a DVTK, nem érte utol őket – 79-73-as óriási DIADALT arattak a BEAC-os lányok!

Érett ez már nagyon, a lányok bebizonyították, hogy igazi, nagybetűs CSAPATot alkotnak, és sikerült egy nem mindennapi skalpot begyűjteniük! Nem csoda, hogy az ezúttal is remek hangulatot teremtő közönség vastapssal, állva ünnepelte őket, a lányok pedig egymás és a stáb nyakába ugorva, nevetve-könnyezve ünnepelték a győzelmet.

Aki itt volt, biztosan hosszú időre viszi magával az élményt, remélhetőleg, a lányok számára tényleg nincs megállás és vasárnap a PINKK ellen is hasonló remek csapatmunkát tesznek majd ki a pályára.

DSC 7857

ELTE BEAC ÚJBUDA - DVTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 10/6, Czank 10/3, Boros J. 18/6, Mérész 7, Barnai 18. Csere: Joseph 8/3, Koch 2, Orosz, Boros B. 6.

DVTK: Green 14, Kányási 11/3, Medgyessy 8/6, Kiss 15, Jovanovic 10/3. Csere: Bogicevic 2, Aho 7/6, Tóth 6, Bernáth.

Balogh Judit: 16 éve várok egy ekkora diadalra, türelmes ember vagyok, de remélem, a következőre nem kell újabb tizenhatot várni. Abban bízom, hogy ha egy szekér beindul, akkor azt nehéz megállítani. Pár éve egy francia edzőnek azt mondtam, hogy a lehetetlen nem létezik. Valójában nem gondoltam komolyan, de most szembesültem vele, hogy de, létezik. Innentől, remélem, nincs megállás és bízom benne, hogy ezt a lányok is így gondolják!

Barnai Judit: Álomszerű volt a visszatérés sérülés után, hogy így tudtam segíteni a csapatot és ezt megkoronáztuk egy ilyen gyönyörű győzelemmel. Nagyon nagyot küzdöttünk a pályán és nagyon jó mérkőzés volt. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kijöttek és így biztattak minket, ez is nagyon sokat számított a pályán. Remélem, megyünk tovább, ugyanígy!


ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech