DSC 8455

Lágymányosra költöznek az "Elsők"

2016. 09. 28.
DSC 8455

Október 4-én 12 órakor megkezdődik a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás ELTE-s körútja, melynek első állomása a Lágymányosi Campus lesz!

Október 4-én 12 órakor megkezdődik a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás ELTE-s körútja, melynek első állomása az Informatikai, Társadalomtudományi, valamint a Természettudományi Karnak otthont adó Lágymányosi Campus lesz!
Az október végéig megtekinthető kiállítás számos tablón keresztül mutatja be azokat a kiváló BEAC-os sportolókat, sportvezetőket, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint „ELSŐK”.

A vándorkiállítás májusi megnyitóján dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, a kiállítás fővédnöke kiemelte: “A sport találkozik azzal a hitvallással, amit az egyetem is képvisel, vagyis a minőséggel. Az ELTE és a BEAC elválaszthatatlanok egymástól. Nincs egyetemi sport a BEAC nélkül, és nincs BEAC az ELTE nélkül.”

A kiállítás első helyszíne az Egyetemi Könyvtár volt

A kiállítás célja, hogy az egyetemi polgárság megismerje az ELTE és a BEAC közös, 118 éves sporttörténetét, az egyesület kiemelkedő sportolóit, valamint, hogy felhívja a figyelmet a jelenlegi, számos egyetemi sportolási lehetőségre.

Az ünnepélyes megnyitóra október 4-én, 12:00 órakor kerül sor az északi épület északi bejáratánál (Földgömb). A kiállítás itt egy hónapon át, október végéig lesz ingyenesen megtekinthető az ELTE valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára, majd az ELTE további Campusaira költözik, hogy minden ELTE-s kar hallgatójának lehetősége legyen megtekinteni.

A tárlat a Tüskecsarnokban is bemutatásra került

A kiállítás ugyanakkor már nem csak személyesen látogatható, ugyanis egy látványos honlap is készült, mely a BEAC-os kiválóságokat mutatja be. A honlap az alábbi linken elérhető: beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

Augusztus folyamán a Sportmúzeum SportAgórájában került kiállításra

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech