DSC 8455

Lágymányosra költöznek az "Elsők"

2016. 09. 28.
DSC 8455

Október 4-én 12 órakor megkezdődik a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás ELTE-s körútja, melynek első állomása a Lágymányosi Campus lesz!

Október 4-én 12 órakor megkezdődik a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás ELTE-s körútja, melynek első állomása az Informatikai, Társadalomtudományi, valamint a Természettudományi Karnak otthont adó Lágymányosi Campus lesz!
Az október végéig megtekinthető kiállítás számos tablón keresztül mutatja be azokat a kiváló BEAC-os sportolókat, sportvezetőket, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint „ELSŐK”.

A vándorkiállítás májusi megnyitóján dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, a kiállítás fővédnöke kiemelte: “A sport találkozik azzal a hitvallással, amit az egyetem is képvisel, vagyis a minőséggel. Az ELTE és a BEAC elválaszthatatlanok egymástól. Nincs egyetemi sport a BEAC nélkül, és nincs BEAC az ELTE nélkül.”

A kiállítás első helyszíne az Egyetemi Könyvtár volt

A kiállítás célja, hogy az egyetemi polgárság megismerje az ELTE és a BEAC közös, 118 éves sporttörténetét, az egyesület kiemelkedő sportolóit, valamint, hogy felhívja a figyelmet a jelenlegi, számos egyetemi sportolási lehetőségre.

Az ünnepélyes megnyitóra október 4-én, 12:00 órakor kerül sor az északi épület északi bejáratánál (Földgömb). A kiállítás itt egy hónapon át, október végéig lesz ingyenesen megtekinthető az ELTE valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára, majd az ELTE további Campusaira költözik, hogy minden ELTE-s kar hallgatójának lehetősége legyen megtekinteni.

A tárlat a Tüskecsarnokban is bemutatásra került

A kiállítás ugyanakkor már nem csak személyesen látogatható, ugyanis egy látványos honlap is készült, mely a BEAC-os kiválóságokat mutatja be. A honlap az alábbi linken elérhető: beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

Augusztus folyamán a Sportmúzeum SportAgórájában került kiállításra

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech