Psz

Meccsről meccsre javuló játékkal tért vissza az élvonalba női kosárlabda csapatunk!

2015. 10. 13.
Psz

Három évnyi távollétet követően még szoknia kell az első osztály ritmusát Balogh Judit együttesének, amely a címvédő Sopron ellen már kisebb részsikerekig is eljutott. Folytatás csütörtökön a miskolciak otthonában.

Kosárlabda:

Újra az elitben: Balogh Judit együttese négy napon belül két mérkőzéssel, Cegléden és Sopronban kezdte meg elsőosztályú szereplését! Ugyan a papírformát egyik mérkőzésen sem tudta felborítani, ám a hűség városában már negyedet is sikerült nyernie a címvédő ellen.

Szakosztályi honlapunk ceglédi tudósításából kiderül, hogy a nyitányon egyik legponterősebb játékosunk, Süle Krisztina távollétében Pusztai Sára vitte a vállán a mieinket: egymaga 24 egységet szerzett a 49 dobott pontunkból. A ceglédiek már a találkozó első tíz percében több mint 10 pontos előnyre tettek szert, amelyet a második negyedben megőriztek. A nagyszünet utáni felvonás számunkra kedvezőtlen forgatókönyvet hozott: a hazaiak zsinóron termelték a pontjaikat, miközben csapatunk mindösszesen 5-ig jutott. A záró negyedben Balogh Judit bevetette a fiatalok, gondolván hadd szokják a felnőtt élvonal keménységét, ritmusát. Ez a sorunk mindvégig kiegyenlített játékra késztette a ceglédi cseréket, állandósult a felek közti 30 pontos különbség, így a meccs összképét elnézve megérdemelt rajt-cél győzelmet arattak a hazaiak.

Botár László soproni beszámolója alapján kifejezetten bátran, ügyesen és jól játszottak lányaink Sopronban: a 8. perc elején még 15-15 volt az állás, de a nemzetközi rutinnal is felvértezett ellenféllel szemben koncentrált játékkal egyelőre ennyit bírtak. Még a bemutatásnál a legnagyobb tapsot edzőnk, Balogh Judit kapta, aki a hűség városában sok szép, nagy siker – többek között egy Ronchetti-kupa győzelem – főszereplője volt. A mostani összecsapás a második és harmadik negyedben dőlt el: a hazaiak egész pályás letámadása, valamint a szédületes hatékonysággal, közel 65%-os mutatóval dobott hárompontosai miatt egyre csak hízott a felek közti különbség. Előrelépés ennek ellenére is felfedezhető: Pusztai Sáráék már az első félidőben annyi pontot dobtak, mint amit a ceglédi nyitány 38. percéig elértek. A záró játékrészre is jutott kellemes csalódás: egyfelől BEAC-os színekben bemutatkozott a liga legfiatalabb játékosa, a mindösszesen 15 éves Zana Klaudia, aki rögvest élt is a lehetőséggel és társaival együtt meg is nyerték ezt a periódust a hazai cseresorral szemben. Csütörtökön újabb nehéz feladat és reményeink szerint még nagyobb részsiker vár Balogh Judit vezette csapatunkra Miskolcon.

(nők – NB I.) CEKK Sportegyesület – ELTE-BEAC Újbuda 79-49 (25-13, 15-15, 22-5, 17-16)

(nők – NB I.) UNIQA-Euroleasing Sopron – ELTE-BEAC Újbuda 93-52 (25-18, 35-17, 27-5, 6-12)

U23Ezúttal a fiataljaink bírták jobban a hajrát: alaposan megdolgozott első győzelméért U23-as együttesünk! A Tatabányán elszenvedett hosszabbításos vereséget követően egyik kulcsjátékosunk, Barnai Judit nélkül utaztak lányaink Bajára az amatőr női NB I. második fordulójában. Szakosztályi honlapunkon olvasható tudósítás alapján a hektikusan alakuló első negyedet követően a mieink egyre bátrabb játékkal és szervezettebb védekezéssel rukkoltak elő, így még a nagyszünet előtt sikerült minimális előnyre szert tennünk. A csapatok a folytatásban sem kényeztették el pontokkal a közönséget, de a mérkőzés addigi összképe alapján ez inkább a fegyelmezetten visszazáró együttesünknek kedvezett. Az utolsó felvonás kezdetén még fej-fej mellett haladtak a felek, olykor "mínusz 4"-re is visszajöttek a lelkes bajaiak, ám hölgyeink egy 11-0-s rohammal kívánták egyértelműsíteni azt, melyik csapat gyűjti be a bajnoki pontokat. Az előző héten bemutatott nagy küzdés, szervezett védekezés ezúttal összhangba került az ötletes támadásszövéssel és az ellenállhatatlan harcmodorral, így lányaink megérdemelten szerezték meg első győzelmüket.

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) Bajai Női Kosárlabda Klub – ELTE-BEAC Újbuda 50-67 (19-17, 9-13, 8-12, 14-25)

maratoni váltAtlétika

Egyedüliként az ELTE ADSK férfi négyese védte meg címét a jubileumi, 30. SPAR maratoni futóversenyen! A hétvégi, kétnapos megmérettetésen a borongós, szeszélyes időjárás ellenére minden idők legmagasabb nevezési számát regisztrálták magyarországi szabadidősport-rendezvényen: 27860 nevezés érkezett nyolcvan ország képviseletében.

A versenyen a BEAC Atlétikai Szakosztály és az ELTE ADSK színeiben számos atlétánk állt rajthoz és kivétel nélkül jó időeredménnyel teljesítették a 42 kilométeres távolságot. Már egyéniben is több szép sikernek örvendhettünk, hiszen a férfiak mezőnyében az első 11 célba érkezőből 5(!)-en is a mi indulóink közül kerültek ki. Ugyan közülük “csupán” Izer Ádám állt dobogóra – annak is a legalsó fokára -, ám a kiegyensúlyozott produkciójuk csapatban érett be. Izer Ádám, Beda Szabolcs, Szabó Gábor triójának 7 és fél órát épp meghaladó összteljesítménye aranyat ért, míg Burucs Ferenc, Boroznaki Lajos, Varga Dániel összetételű egységünk szintén pódiumra állt. A legkellemesebb meglepetést a női mezőny szolgáltatta: egyéniben Laluska Zsuzsa férfiak megszégyenítő, 3 órán belüli idővel a kategória bronzérmes pozíciójában végzett, míg a Kiss Dórával és Garai Ágnessel kiegészülő hármasuk nemesebb fémmel, ezüsttel koronázta meg aznapi teljesítményét. Rajtuk kívül 10 és 30 kilométeres távokon is top10-ben végző versenyzőkkel büszkélkedik népes csapatunk.

30. SPAR Budapest Maraton®

Férfiak

3. Izer Ádám 2:27:12

5. Beda Szabolcs 2:30:29

6. Varga István 2:30:44

9. Szabó Gábor 2:33:23 (OB 7.)

11. Burucs Ferenc 2:34:11 (OB 9.)

18. Boroznaki Lajos 2:41:02 (OB 12.)

22. Varga Dániel 2:42:50 (OB 15.)

Nők

3. Laluska Zsuzsa 2:50:58

32. Kiss Dóra 3:29:44 (nettó 3:27:03, OB 13.)

41. Garai Ágnes 3:29:09 (OB 17.)

Böngészd végig indulóink részletes eredménylistáját az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub Facebook-oldalán!

futikaVáltóban utolérhetetlennek bizonyult a BEAC Atlétikai Szakosztálya a 30. SPAR maratoni futóversenyen! A férfiak mezőnyében a nemrégiben olimpiai kvótát szerző Csere Gáspárt is felvonultató négyesünk bő három percet vert az őket üldözőkre, míg női kvartettünk futását "csupán" nyomozták a riválisok.

Flóra Maratonistaféta váltó

Férfiak

1. BEAC Atlétika 2:17:08 (Hargitai András, Farkas Dárius, Dani Áron, Csere Gáspár)

5. mindsystem.hu 2:41:27 (Aschenbrenner Zsolt, Holczer Péter, Csőkör Zoltán, Szántó Bence)

9. Élményfutások 2:49:37 (Mencser Zoltán, Ádám Attila, Zelnik Róbert, Galántai György)

15. mindsystem2-s 3:39:03 (Kemény András, Holczer Péter, Gál István, Vahl Tamás)

Nők

1. BEAC 1988 2:42:21 (Ferenc Katalin, Bíróné Molnár Valéria dr., Hajdú Anna, Kenesei Zsanett)

24. Polythlonkák 3:57:04 (Szabó Anna, Szerény Szilvia, Rusz Ágnes, Bernhardt-Torma Noémi)

janELTE-s csapatunkat koronázták meg a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság pontversenyében! Az ELTE ADSK rendezésében az FTC Népligeti Sporttelepének atlétikai pályáján mérkőztek meg a fővárosi egyetemek és főiskolák legjobb atlétái. Fiaink és hölgyeink nem tucatteljesítménnyel rukkoltak elő: összesen 12 számban álltak a dobogóra. Ennek tükrében aligha kérdőjelezhető meg egyetemi csapatunk összetettbeli elsősége. Következzen a dicső 12-ek eredménylistája:

  • férfi 100 m síkfutás: Botka Levente 11,72 mp
  • női 100 m síkfutás Tornai Virág 14,84 mp
  • férfi 800 m síkfutás Rontó Zsolt 1 p 59,19 mp
  • női 800 m síkfutás Koleszár Viktórai 2 p 58,6 mp
  • férfi magasugrás Botka Levente 170 cm
  • női magasugrás Bertalan Réka 135 cm
  • férfi súlylökés Hajdú Péter 11,50 m
  • női súlylökés Herceg Dalma 8,03 m
  • férfi távolugrás Botka Levente 562 cm
  • női távolugrás Spolanics Dóra 400 cm
  • férfi gerelyhajítás Hajdú Péter 40,52 m
  • női gerelyhajítás Herceg Dalma 24,41

ideinoifutsalFutsal

Védjegyükké vált a fordulatos végjáték! A hajrában mutatott higgadt helyzetkihasználás a második hazai bajnokin is pontot, pontokat hozott Sajben Marcell vezette női együttesünk konyhájára. Lányaink az újbaroki székhelyű Kalafa SE csapatát fogadták a másodosztályú küzdelmek harmadik fordulójában. Szabó mester tanítványai régóta tagjai az NB2-es bajnokságnak,ahol nagyon kellemetlen ellenfélként ismerik őket.

Az első félidőben a mieink irányították a játékot, és temérdek ziccert alakítottunk ki, amelyekből Kovács Szilvi révén mindösszesen egyet tudtunk kihasználni. A futsal találkozókhoz képest gólszegénynek nevezhető 20 percet követően jöttek a találatok - és a nem várt izgalmak is. Rögvest a játékrész elején hidegzuhanyként érte lányainkat a Kalafa egyenlítése, amely egy csapásra kizökkentettek őket a meccs ritmusából. Winternitz Anna félidő derekán lőtt góljával ismét a mieink kerültek előnybe, ám a vendégek ezt sem hagyták válasz nélkül. Két és fél perccel a vége előtt 2-2-t mutatott az eredményjelző, ám a végjáték külön műfaj. Ebben a két héttel ezelőtt pontot mentő hazaiak jeleskedtek ismét: egy labdaszerzést követően Kovács Szilvi második gólja egyben csapatunk első szezonbeli győzelmét jelentette. A pontvadászat a pécsi Petőfi SE ellen folytatódik a BEAC Sportcsarnokban - újabb drámával?!

(nők – NB II., Nyugat) ELTE-BEAC – Kalafa Újbarok SE 3-2

(férfiak – NB II.) Fradi Futsal-Fisher Klíma – ELTE-BEAC 6-1

fiu keziKézilabda

Így kell hibátlanul védekezni egy félidőt át! Nem mindennapi első 30 percet produkált Divéki Péter irányította férfi együttesünk, amely a Budapesti Farkasokat fogadta a Budapest Bajnokság I/A. legutóbbi fordulójában. Fiaink a játék minden mutatójában kimagaslóan ellenfelük fölé nőttek: a két kapott gól önmagában sokat elárul szerzett labdáink számáról, a kiváló lábmunkáról és a makulátlan összhangról. Azonban az összképbe belerondított a második félidő nem várt folytatása: érthető módon, de túlzottan is alábbhagyott a mieink lendülete és koncentrációja, így számszerűen és a mutatott játékban is szorosabb játékrészt látott a nagyérdemű. Az eredmény így sem vitás, gólkülönbség javítás.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – Budapesti Farkasok AFKE 36-18 (17-2)

(nők – Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság) KRE – ELTE-BEAC 18-24

Nagypályás labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) Sziget Sport Akadémia – ELTE-BEAC 1-3

(férfiak – BLASZ IV.) Dinamo Torpedo KSE – ELTE-BEAC II. 0-1

(nők – BLSZ 3/4pályás Bajnokság) Fortuna SE – BEAC Hiúzok 6-1

tfTájfutás

Hamar megszülettek a 2015/2016-os MEFOB-évad első ELTE-s érmei! Október 9-11-e között Szombathelyen gyűltek össze hazánk legjobb egyetemista tájékozódó futói - köztük a Faggyas Eszterék koordinálásában utazó társaságunk. Már a nyitónap bővelkedett számunkra kedves eredményekben: Liszka Krisztián a dobogó legalsó fokára állt fel a rövidtávon, míg ugyanitt Kirilla Péter a pontszerző 6. pozícióban ért célba. A folytatás még sikeresebbnek bizonyult: a Kirilla Péter, Stork Mihány és Liszka Krisztián összeállítású F21-es váltónk egy izgalmas verseny végén ezüstérmet szerzett.

tájfutás"Házon belül" is összemérték tájékozódó képességüket egyetemünk tanulói, oktatói. Rekordlétszámú - közel félszáz - érdeklődő vett részt a VI. ELTE Kampusz Tájfutó Versenyen, amelyet Zemplényi András és Hajas Csilla főszervezők klubunk Tájfutó Szakosztályával közösen bonyolítottak le október 6-án. A terep már bejáratottnak számított: az április elsejei “futamhoz” hasonlóan a BEAC körüli pályán zajlottak a történések. A 2 és 4 km-es, könnyű és hosszabb etapokkal tarkított, aktualizált útvonalakon felül frissítők és házi sütemények is várták a résztvevőket, míg a győzteseket díjak. A részletes eredménylista elérhető a Tájfutó Szakosztályunk honlapján, míg a hosszútávú kategória győztesével interjú is készült.

mefob poloVízilabda

Ízelítőt kapott a nagyobb intenzitású, pörgősebb meccsritmusból Szabó Attila együttese. Pólósaink a két osztállyal feljebb, az OB I/B-ben is szereplő OSC-VSE otthonában, a Kondorosi úti uszodában vendégszerepeltek a Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság legutóbbi fordulójában. A kondícióbeli különbségek már a mérkőzés elején letisztázódtak: ellenfelünk rendre élt a gyors kontrák adta lehetőségekkel, így az első negyed végére 6-2-es állást mutatott az eredményjelző. Az összkép a folytatásra sem változott meg gyökeresen: az OSC a többi játékrészben is meglőtte a negyedenkénti 5 gólját, miközben a mieink is be-beköszöntek. Az erőviszonyokat elnézve nem meglepő, hogy a felek közti különbség a végső dudaszó pillanatára már kétszámjegyűvé vált.

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) OSC VSE – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 21-6 (6-2, 5-2, 5-1, 5-1)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech