Megdolgoztak első győzelmükért fiataljaink – ELTE BEAC Kosárlabda

Megdolgoztak első győzelmükért fiataljaink

Egyik kulcsjátékosa, Barnai Judit nélkül, egységes csapatmunkát bemutatva, a negyedik negyedben nyújtott remek játéka révén a bajai találkozón megszerezte első győzelmét a másodosztályban szereplő U23-as csapatunk

Bajai NKK – ELTE-BEAC Újbuda U23 50-67 (19-17, 9-13, 8-12, 14-25)

Baja, Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, nyugati csoport.

BEAC: ZANA 12, PUSZTAI P. 15/3, KIRÁLY 12, GOCSMANN 8, GYÖRGY 12. Cs: Kádár 6/3, Pálmai 2, Ajtony A.

A hazaiak szereztek vezetést, ám György Timi két kosarával fordítottak lányaink. Ezt követően azonban “leült” fiataljaink játéka, a hazaiak Szöllősi két triplájára építve egy 9-0-s futást bemutatva megugrottak. Közel 4 perces kosárcsendünknek Pusztai Petra vetett véget, s találata lökést adott a lányoknak. Gocsman Ágota és Király Lili is villant, így a negyed végére sikerült 2 pontra feljönni.

A második szakasz elején váltva estek a kosarak. Egy újabb triplával ugyan 5 ponttal ellépett a Baja, ám Kádár Kinga révén sikerült hármassal felelni a hazaiak távoli találatára. Ez a (három)pontos dobás csapatunknak lendületet adott, egy 7-0-s rohammal sikerült átvenni a vezetést. A hazaiak kiegyenlítettek, majd jó 4 percig nem esett kosár. A  félidő végén a nem sokkal korábban beálló Pálmai Dóra révén – aki Zana Klaudia átadását váltotta pontokra – a mi lányaink “vitték el a pálmát”, azaz mehettek előnnyel pihenőre.

A második félidő Király Lili kosarával indult. Hatalmas küzdelem mellett tartották szűk előnyüket a lányok, a harmadik negyed első felének eredménye 4-4 volt. A negyed hajrájában Pusztai, valamint a támadó lepattanó után eredményes Király kosaraival 6 ponttal megugrottak a lányok., és ezt meg is tartották.

A negyedik negyed bajai kosárral kezdődött, a tegnap  15 évesen az élvonalbeli tűzkeresztségen is áteső Zana azonban rögtön felelt. újabb bajai találat után pedig az a Gocsman talált be, aki szép csendben addigra 10 pattanót is “lekapott”, egy újabb Király(i) dupla után pedig már 8 ponttal “mentünk” – időt kért ellenfelünk. Hiába, ekkor már nem volt megállás, Király és Zana is villant, minden bejött, illetve –  így Pusztai Petra triplája is – bement. 46-42-es vezetés után a lányok egy 11-0-s rohammal 15 pontosra növelték az előnyt. Persze ehhez kellett a kemény, szervezett jó védekezés is, amelynek köszönhetően ellenfelünk percekig nem tudott pontokat szerezni. Ezzel a záró negyed közepén bemutatott remek, ellenállhatatlan rohammal eldöntötték a meccset a lányok, akik nagyot küzdve, harcolva, s a végén már jól is játszva megérdemelten szerezték meg első győzelmüket.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/indexHUN.html?whun2n_8

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!