Az első percek játékára már lehet építeni – ELTE BEAC Kosárlabda

Az első percek játékára már lehet építeni

Érvényesült a papírforma, fölényesen nyert a bajnok Sopron újonc csapatunk ellen, ám a mérkőzés elején kifejezetten bátran, ügyesen és jól játszottak lányaink – a 8. perc elején még 15-15 volt az állás,  de ilyen remek ellenfél ellen koncentrált játékkal egyelőre ennyit bírunk – de szerdához képest sikerült előrelépni

Uniqa Sopron – ELTE BEAC Újbuda 93-52 (25-18, 35-17, 27-5, 6-12)

Sopron 400 néző. V: Hervay, Horváth A., Csabai-Kaskötő.

Sopron: Fegyverneky 5/3, Weninger 3/3, SIMON 15/15, HALVARSSON 15, KRNJICS 17. Cs: CIGLAR 3/3, CRVENDAKICS 10/6, Dubei 2, ZSOVÁR 15/9, Határ 6, Böröndy D. 2, Kocsis. Edző: Sterbenz László
BEAC: PUSZTAI S. 12, Pál 7/3, PUSZTAI P. 10/3, Horváth Sz. 2, Barnai 8. Cs: DR. BAGI 7, György, Reiner 4, Király, Gocsman 1, Zana. Edző: Balogh Judit

A bemutatásnál a legnagyobb tapsot edzőnk, Balogh  Judit kapta,  aki  Sopronban sok korábbi szép, nagy siker – többek között egy Ronchetti-kupa győzelem – főszereplője volt.

Az első 4 pont Halvarsson nevéhez fűződött – első kosarát a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában dobta. Ezt követően harcosan visszaszereztük a lepattanót a hazai palánk alatt, s Horváth Szilvi megszerezte első pontjainkat. A folytatásban ügyes, bátor játékkal tartottuk a lépést a bajnokkal. Pusztai Sára verte ügyesen egy az egyben az Euroliga szinten is jó védőnek számító Fegyvernekyt, majd Barnai Judit két szemfüles kosarával – a másodikért alaposan meg is küzdött – 10-8-ra feljöttünk. Pál Szandi ügyesen kijátszott akció végén villant, Badi Melinda pedig középtávolról talált be. Egészen más arcát mutatta a csapat, mint Cegléden, Pál Szandi remek, visszalépős triplájával ki is egyenlítettünk. A negyed hajrájában a fonalat elkapó Simon tripláira építve egy 10-1-es rohammal ellépett a bajnok. Az utolsó szó Pál Szandi betörés utáni kosarával a mi csapatunké volt.
Pál Szandi

A második szakaszt egész pályás letámadással kezdte a Sopron, és ezzel sikerült is egy-két labdákba belejhaszolnia lányainkat, ám amikor sikerült végigvinni az akciókat, Reiner Dóri és Pusztai Sára is eredményesen fejezte be azokat. A hazaiak továbbra is remekül dobtak, Crvendakics 2, Fegyverneky 1 is triplával jelentkezett. Időt kért Balogh Judit, s utána Pusztai Petra villanásaival sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot. A túloldalon Határ Bernadett magasságát használta ki ügyesen a Sopron, a negyed közepén 20 pontra nőtt a bajnok előnye, mivel zónánk ellen Zsovár is beemelt két triplát, ráadásul ekkor mér nem sikerült úgy a támadások befejezései, m,int az első negyedben. . A félidő hajrájában Pusztai Petra parádézott, rövid időn belül két duplát és egy triplát is elhelyezett as bajnok kosarában. A Sopron az első félidőben szédületesen dobta a triplákat, 11/17-es, közel 65%-os mutatóval.

A második félidő elején Barnai ügyesen állította meg, s “védte ki” az Európa-bajnok Krnjics center egy-egyét. Nem sikerült eredményesen befejezni az akciókat kapkodak a befejezéseknél a lányok, a Sopron egy 10-0-s 3 perccel kezdett szünet után, amikor edzőnk időt kért. Bár ekkor már nem volt kötelező, edzőnk – nagyon helyesen –  továbbra is fent hagyott egy fiatalt a pályán. Első pontjainkat a második félidőben több, mint 4 perc uitán Pusztai Sára szerezte. A szakasz második felében ellaposodott a játék, a hazaiak nem céloztak olyan pontosan, mint az első félidőben. Játékunk sajnos szétesett, szünet után már nem tudtuk tartani a bajnok által diktált tempót. A befejező negyedben a mindössze 15 éves Zana Klaudia is lehetőséget kapott.   S ha már így történt, rendezetlen védelem ellen adott is egy szép gólpasszt Reiner Dórinak.

Összességében érvényesült a papírforma, de ez a játék már valamivel jobban “nézett ki”, mint a ceglédi produkció.

Sterbenz László: – Látványos, nagy iramú játékot és sok pontot hozott a meccs, igaz ez e sok pont egy része időnként kicsit zavart.

Balogh Judit: – Apránként lépegetünk előre, az első félidőben annyi pontunk volt, mint Cegléden a harmincnyolcadik percben. A meccs leg-jét a mi csapatunk adta, csapatunkban bemutatkozott az élvonalban a liga legfiatalabb játékosa, Zana Klaudia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!