20230618 052

Ilyen volt az első ELTE GTK Kari Juniális

2023. 07. 07.
20230618 052

A GTK első juniálisát 2023. június 18-án rendezte meg, közel 200 résztvevővel a BEAC Sportpályázatának támogatásával! Az eseményen jelen voltak munkatársak és családjaik, a Hallgatói Önkormányzat tagjai, valamint az elmúlt tanévben kiemelkedő tevékenységet végző diákok is a GTK-ról.

A Juniálisnak az ELTE vízisport-telepe adott otthont. A BEAC támogatásával a résztvevők kipróbálhatták a kajakozást, a kenuzást, és az elmúlt évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SUP-ot is. Azok, akik inkább a szárazföldet választották, számos sporttevékenységben vehettek részt, mint például kispályás foci, kosárlabda, sörjóga, rúd és balance, röplabda, darts és pingpong. A kisebbeknek pedig társasjátékok álltak rendelkezésre.

020230618 028

A rendezvény reggel 9-től este 8-ig tartott, a legtöbben ebédidőben csatlakoztak hozzánk. Délelőtt Meszesán Gyuri, kajak-kenu sportösztöndíjas vezetésével szállhattak vízre az érdeklődők. Gyuri a tűző nap ellenére nagy lelkesedéssel mutatta meg a biztonságos vízre szállás módjait és a megfelelő evezési technikákat. Mindenki nagyon élvezte, voltak, akik 2-3 alkalommal is nekiindultak a Soroksári-Duna vizének.

20230618 025

Az esemény során senki sem maradt éhes. Vida Mátyás és édesapja, valamint Ulmann Ákos, a HÖK-ösök és a lelkes kollégák kis csapata gondoskodott a finom paprikás krumpliról, valamint a vacsorára készült hotdogról. Napközben mindenki megosztotta a saját batyujából hozott ételeket a többiekkel. Azok, akik esetleg korábban kételkedtek a paprikás krumpli finomságában, mostantól biztosan másképp gondolják: a bográcsban főtt ebéd tartalmas és ízletes volt. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az étel még hosszú ideig emlékezetes marad.

020230618 037

Délután Horváth Noémi SUP edző érkezett meg, aki egy rövid bemelegítés és ismertetés után elindította a SUP-ozni vágyó csapatot. Nagy meglepetésünkre senki sem borult, pedig voltak, akik ketten mentek egy deszkán. Ezt a programot is szintén élvezte mindenki, többen is elkezdtek érdeklődni a BEAC-os SUP lehetőségek iránt, Noémi pedig igyekezett minden felmerülő kérdést megválaszolni. A programmal párhuzamosan sárkányhajózni is elmehettek a résztvevők.

020230618 080

Szintén a délutáni időintervallumban csatlakozott hozzánk a Polefitness és Légtorna szakosztálytól Arany Kíra, a BEAC polefitness sportösztöndíjasa és Kókai Zsuzsi hammock és balance edző. Az érdeklődés ezen sportok iránt sem lankadt, főleg a GTK Tanulmányi Hivatal munkatársai tették próbára erejüket és egyensúlyérzékelésüket. Estefelé érkezett meg Oláh Petra cheerleader edző, aki a levezető sörjógát tartotta meg nekünk. Itt már kezdett fáradni a társaság, viszont mindenki hősiesen végigcsinálta a 25 perces mini edzést.

020230618 137

Az egész nap gyorsan elrepült, a kedvező időjárásnak köszönhetően pedig végig ragyogó napsütésben élvezhettük egymás társaságát. Megtapasztalhattuk, hogy a GTK valóban közösséget teremt a hallgatók és oktatók között. Reméljük, hogy a beszámolónk és a képek inspirálják a hallgatókat, hogy csatlakozzanak a hallgatói társulásokhoz, és jövőre ők is átélhessék ezt a felejthetetlen élményt.

Hálásan köszönjük a BEAC csapatának, az ELTE Vízisporttelepnek és minden szervezőnek az áldozatos munkáját!

Szerző: Muhari Brigitta

Fotók: Horváth Péter

Teljes galéria

020230618 160
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech