27 768x432

Ha május akkor Sárga 70

2021. 05. 31.
27 768x432

Idén ugyan közbeszólt a vírushelyzet, de nem maradunk 2021-ben sem Sárga 70 túrák nélkül. Mostmár minden résztáv teljesíthető!

A tavalyi évben, valamint idén is elmaradt a Sárga 70 teljesítménytúra május elsején a természetjáró szakosztály szervezésében. Mostanra azonban új távokkal is könnyedén pótolhatóvá vált a Sárga 70 adta egyedi hangulat. Ugyan a teljesítménytúrákra jellemző emelkedett érzést nem adható át az instant túrákkal, de a célban átvehető remekmű érmek, és a térképes alkalmazással történő pontigazolások adnak egyfajta új benyomást. A már megszokott Sárga 70 útvonala a budai sárga sáv turistajelzésen halad keresztül. Rajtja Esztergomban van és Budaörsön, a Gimnáziumnál lévő étteremig kell mennünk a jutalmunkért. A szintidő 18 óra, ahogyan a teljesítménytúrán is lenne. Újítás, hogy Agrás 70 néven visszafelé is teljesíthető a táv, ez esetben az esztergomi Nelson pub a cél. Odafelé, vagy visszafelé a könnyebb? Döntse el ki-ki maga, mindenesetre visszafelé tud újdonságokat tartogatni a túra azoknak is, akik már csukott szemmel ismerik a Sárga 70-et. A Sárga 30 résztáv Esztergomtól Pilisvörösvárig, a korábbi 30É útvonalán halad. Ezt is lehet visszafelé teljesíteni, ahogy az összes résztávot, de ezeknek nincs külön neve irányonként. A 20A Pilisvörösvár és Hűvösvölgy, a 20B pedig Hűvösvölgy-Budaörs útvonalon halad a sárga sáv jelzésen. Szintén újdonság a Sárga 15 résztáv, mely körtúra a szépséges Csíki-hegyek vonulatain: budaörsi gimnáziumtól indul és ide is érkezik vissza. Mivel a BEAC sportpályái alig 7 km-re vannak a budaörsi rajtponttól légvonalban, ezért minden BEAC-osnak könnyedén elérhető.

A BEAC Természetjáró szakosztálya téged is vár teljesítői között, és ha kedvet kaptál egyéb túráikhoz, összejöveteleikhez, akkor a szakosztályban is számítanak rád, nyáron ugyanis az Országos Kékkör útvonalait járják a szakosztály tagjai, valamint Budapesten és környékén szabadtéri sütögetéseket szerveznek.

28 768x432

Minden infó a Sárga instant túrákról ITT található.

Távok összefoglalva:

  • Sárga 70: Esztergom->Budaörs
  • Agrás 70: Budaörs-Esztergom
  • Sárga 30: Esztergom->Pilisvörösvár, vagy Pilisvörösvár->Esztergom
  • Sárga 20A: Pilisvörösvár->Hűvösvölgy, vagy Hűvösvölgy->Pilisvörösvár
  • Sárga 20B: Hűvösvölgy-Budaörs, vagy Budaörs->Hűvösvölgy
  • Sárga 15: Körtúra a budaörsi dombokon


2022-re a szakosztály természetesen újra tervezi a teljesítménytúra megszervezését.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech