Indít

Elnökünk, dr. Karácsony András megnyitója indította útjára a XXIX. 5vös 5km-t!

2015. 10. 06.
Indít

A férfiak és a nők mezőnyében is BEAC atlétánk sikerét hozta az ELTE TTK HÖK és az ELTE-BEAC Polythlon Klub közös rendezésű futóversenye, amely májusban már a harmadik X-et “tölti be”.

5vös 5km

Szeptember 29-én újra a sportbarátoké volt a főszerep a Lágymányosi Campuson, immáron 29. alkalommal rajtolt el az 5vös 5km futóverseny mezőnye. Az ezer főt meghaladó előzetes regisztráció után több mint 800-an rajthoz is álltak, és a fáradt arcokat látva idén is teljesült a célkitűzés, rengeteg embernek adott maradandó sportélményt a rendezvény.

A két épület között már jó pár órával a rajt előtt megkezdődött az élet, a színes futóruhák száma pedig percről percre emelkedett. Négy óra körül egyre többen álltak neki a bemelegítő gyakorlatoknak, a kevésbé rutinos résztvevőknek pedig Varga Réka aerobic oktató vezényelt közös, zenés átmozgatást. A résztvevőket Karácsony András, a BEAC elnöke, Horváth Erzsébet dékánhelyettes asszony és Nagy Tímea olimpiai bajnok is köszöntötte, majd ahogy közeledett a rajtra kitűzött öt óra öt perces indulás, úgy váltak egyre komorabbá az arcok, többen a fülhallgatót is feltették már, és igyekeztek kizárni a külvilágot.

bemelegítA visszaszámlálás után útjára indult az embertömeg, a profi futók rögtön az élre álltak, és kemény tempót diktáltak az őket üldözőknek. Szerencsés újításnak bizonyult, hogy az élő kilométerköveket az ELTE Cheerleading csapata tagjai szimbolizálták, az ő buzdításuk sokunknak jelentett pár másodperces előnyt a végelszámolásnál. Született-e pálya- vagy részvételi csúcs? Kik álltak fel a dobogóra? Ismét a TTK bizonyult a legsportosabb karnak? Ezen kérdésekre és a részletes eredménysorokra is fény derül az ELTE Online részletes tudósításából!

Férfiak:

  • 1. Farkas Dárius | 15:11 | BEAC Atlétika;
  • 3. Burucs Ferenc | ELTE-BEAC Polythlon Klub | 0:15:32

Nők:

  • 1. Ferenc Kata | BEAC Atlétika | 0:17:23;
  • 2. Dr. Ottlakán Orsolya | ELTE-BEAC Polythlon Klub | 0:19:28;
  • 3. Garai Ágnes Szonja | ELTE-BEAC Polythlon Klub | 0:19:53

forrás: ELTE Online

felkKosárlabda

Bravúrral hangolt az új szezonra Balogh Judit együttese! Élvonalba visszajutott női kosarasaink utolsó felkészülési mérkőzésükön a tavalyi bronzérmes Győrt fogadták a Tüskecsarnokban. Az első negyed második felében ugyan könnyű kosarakkal ellépett a Rába parti gárda, de szívósan küzdő, jól védekező csapatunk a nagyszünetig vissza tudta magát küzdeni 'mínusz ötre'.

Az edzőmeccsről készült részletes tudósításban arról számol be, hogy a térfélcserét követően lányaink lendületben maradtak, míg a vendégek már nem tudtak kellőképpen felpörögni. A harmadik negyed hajrájában Horváth Szilvia rendezetlen védelem ellen szerzett kosara már a fordítást eredményezte, sőt a záró periódus kezdetén a Pusztai testvérpár tagjainak ügyes megmozdulásai már 5 pontos fórt jelentettek. Bár a győri magas embereknek gyenge napot fogtak ki, mégis a nyáron Európa-bajnokságot nyert szerb irányító, Tamara Radocaj vezérletével hosszú hajrába kezdett a vendég együttes. Fokozták a nyomást védekezésnél, szereztek is egy-két labdát és könnyű kosarat, de 49-48-nál Pusztai Sára keze nem remegett meg - mint utóbb kiderült, győzelmet érő találatot szerzett. Edzőmeccs ide, vagy oda, a kiváló morál és az elmúlt hetek rengeteg munkája jó alapot szolgál a Ceglédi Elefántkölykök elleni sikeres bajnoki rajthoz!

(nők – felkészülési mérkőzés) ELTE-BEAC Újbuda – CMB Cargo Uni-Győr 51-49 (9-17, 14-11, 14-10, 14-11)

U23

Már a kosárpályán is "csak" a dráma..: izgalmakban, fordulatokban és hosszabbításban is bővelkedett a BEAC Közelmúlt - BEAC Közeljövő összecsapása. U23-as együttesünk a több korábbi BEAC játékossal felálló Tatabánya otthonába látogatott a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság nyitányán.

A második vonal egyik legerősebb, gyakran az “ex-BEAC-os” ötöst felvonultató együttese a bajnoki első negyedében nehezen találta az ellenszert fiatalos csapatunk lendületére: 9-4-es hazai vezetést követően egy egységes csapatmunkával bemutatott 14-3-es futással fordítottak, s elhúztak lányaink. Hatékony védekezésünknek köszönhetően ritkán tudták eredményesen befejezni támadásaikat a hazaiak, támadásban a nagy rohamból Barnai Judit, Zana Klaudia, Pusztai Petra, Gocsmann Ágota és Király Lili is kosárral vette ki részét. A hullámvölgy a mieink játékát sem kerülte el, így a második negyed végi rohanásból a tatabányaiak jöttek ki sikeresebben és négy pontos fórral mentek pihenőre.

A bajnokiról készült tudósítás arról számol be, hogy hiába dolgozták le lányaink a hátrányukat, az eladott labdák alaposan megbosszulták magukat és rögvest 11-re növekedett a felek közti különbség. Balogh Judit jól időzített időkérése ismét csavart egyet a meccs összképén: értékesített büntetőink és egy-egy jókor elsütött tripla már visszahozta a mieinket a meccsbe. Izgalmasan alakult a hajrá: felváltva adták-vették a vezetést a csapatok, így egy "egykosaras" zárszót ígért a forgatókönyv. Az utolsó 2 perc 62-62-es állásról indult, s bár Fülöp kétszer is értékesített 2-2 büntetőt, Kádár majd Barnai révén egyenlítettünk, 66-66 lett a rendes játékidő végeredménye – döntés nincs, hosszabbítás van.

A túlórában már három ponttal is "meglógtak" lányaink, ám Csicsai Kata triplája akkora lökést adott a hazaiaknak, hogy egy újabb pontrohammal végérvényesen eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A másodosztály és a felnőtt bajnokság gondolatával most barátkozó csapatunk teljesítménye minden elismerést megérdemel, és ezen hozzáállásukkal emlékezetes mérkőzések várnak rájuk a pontvadászat hátralevő részében is.

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) Tatabányai KC – ELTE-BEAC Újbuda U23 77-74 (14-20, 21-11, 16-18, 15-17, 11-8) hosszabbítás után

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – Gödi SE 84-55 (22-11, 22-15, 16-13, 24-16)

Futsal

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – TFSE 3-2

(nők – NB II., Nyugati csoport) Göcsej SK – ELTE-BEAC 4-2

iiNagypályás labdarúgás

Tovább tart labdarúgó együtteseink kiváló szezonkezdete: több, mint 10 veretlenül megvívott meccset számlál hadjáratuk. Mindkét csapatunk hazai pályán, a Kövér Lajos utcai "katlanban" fogadta aktuális ellenfelét a BLASZ bajnokságokban: előbb Kovács Gergely legényei a csepeli CSHC '94 tartalékjaival mérkőztek meg, majd Szabó András edzette garnitúránk a Budapesti Polgári SC-vel.

A nap nyitómeccse valóságos gólözönt hozott BEAC részről: Nagy Gábor mesteri triplájával már az első félidő közepén "közte négyet" jegyeztek fel a nézők, és az összkép a folytatásra sem változott. Meddő mezőnyfölény, gyors és lendületes támadásvezetések, sőt helyenként macska-egér harc jellemezte a játékot. A második játékrészben a jobbhátvédből gólvágóvá avanzsált Haluska József jeleskedett, aki meg sem állt két találatig. Fiaink nagy különbségű sikerüknek köszönhetően tovább tapadnak a BLASZ IV. második csoportjának élmezőnyére.

"Első" számú együttesünkre egy pikáns párharc várt a Polgári ellenében, hiszen az előző kiírásban mindkét ízben a vendégek diadalmaskodtak. Az első félidő végén úgy tűnt ez a tendencia nem változik meg: miközben a mieink a temérdek kidolgozott lehetőségből egyet sem tudtak értékesíteni, addig ellenfelük egy lábak alatt elsurranó szabadrúgást követő kipattanóból rögvest eredményesnek bizonyult. A játék képe bekapott gól ellenére sem változott meg: Szabó András együttese hiába játszott higgadtan, a jól tömörülő ellenféllel szemben nem sikerült rést találni a pajzson. Talán többen is elkönyvelték, hogy a hazaiak másnap reggelig sem találnának be, azonban 10 perccel a lefújás előtt egy kapu előtt kavarodás végén Szabó Bence az előtte tornyosuló lábtenger ellenére kapuba talált. Hiába adódott még a hajrában is kihagyhatatlannak tűnő helyzet a hazaiak előtt, végül egy dominálás ellenére veszni látszó találkozón szerzett pontot, ami még nagy jelentőséggel bírhat a végelszámoláskor.

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC – Bp. Polgári SC 1-1

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – CSHC '94 FC II. 7-0

(nők – BLSZ 3/4pályás Bajnokság) BEAC Hiúzok – Metis NFC 1-3

tájfutásTájfutás

Fedezd fel egyetemed a tájfutók segítségével! Immáron hatodik alkalommal rendezik meg az ELTE Campus Tájfutó Versenyt, amelyet Zemplényi András és Hajas Csilla főszervezők klubunk Tájfutó Szakosztályával közösen bonyolítanak le. A terep már bejáratott: az április elsejei "futamhoz" hasonlóan a BEAC körüli pályán zajlanak a történések. A 2 és 4 km-es, könnyű és hosszabb etapokkal tarkított, aktualizált útvonalakon felül frissítők és házi sütemények is várják a résztvevőket, míg a győzteseket díjak. ELTE-s polgárok számára a verseny ezúttal is ingyenes, míg a többiek jelképes összeggel “ugorhatnak be”.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble