Edzőmeccsen “kaptuk el” a bronzérmest – ELTE BEAC Kosárlabda

Edzőmeccsen “kaptuk el” a bronzérmest

Az első negyed második felében ugyan ellépett a Győr, de szívósan küzdő, jól védekező csapatunk nagy küzdelemben a maga javára tudta fordítani az edzőmeccset, s meglepetésre legyőzte a bajnoki bronzérmes győri együttest
ELTE-BEAC Újbuda – CMB Cargo UNI-Győr 51-49 (9-17, 14-11, 14-10, 14-11)

Budapest, női kosárlabda felkészülési mérkőzés. V: Gorka, Vida.

BEAC: PUSZTAI S. 11, Pusztai P. 4, REINER 8, dr. Bagi, BARNAI 10. Cs: Horváth Sz. 4, PÁL 10, Király, György 4. Edző: Balogh Judit,

Győr: RADOCAJ 9, TÖRÖK 8/6, Takács 2, Varga Zs. 4, Goree 8. Cs: Laklóth 3, Grigalauskayte 6, Koch 2, Horváth K. 5/3, Pap 2. Edző: Völgyi Péter.

A Győr szerzett vezetést Radocaj révén, de az első percekben a Süle Krisztinát sajnos még mindig nélkülöző csapatunk Reiner Dóri vezérletével tartani tudta a lépést az ellenféllel. A negyed második felében úgy tűnt megmutatkozik a minőségi különbség a két csapat között: a védekezésén szigorító győri csapat többször is hibázásra kényszerítette játékosainkat. Több labdát eladtak a lányok,és két ízben sem sikerült kosárra dobniuk a támadó idő alatt. A Győr könnyű kosarakkal egy 8-0-s rohammal ellépett.

A második negyed elején a litván Grigalauskayte kosaraival, majd Horváth Krisztina triplájával 10 pont fölé nőtt a hátrány. Csapatunkat ekkor Pál Szandi próbálta versenyben tartani látványos középtávoli találatokkal. A félidő hajrájában rendkívül pontatlanná vált a győri támadójáték, Barnai Judit hatékonyan védekezett a vendégek légiós centereivel szemben.  Szívósan küzdő csapatunk éppen az ő  első találatával szünetig 5 pontra felzárkózott.

Térfélcsere után lendületben maradtunk,  győri csapat viszont nem tudott felpörögni. Nagy volt a küzdelem, sok a hiba.  György Tímea két ügyes kosara a többieknek is lendületet adott, ellenfelünk játékosai viszont, látva, hogy fokozatosan csökkentjük hátrányunkat, görcsösekké váltak, s sok tiszta helyzetet elhibáztak. Török Ágnes ugyan duplával, majd szép triplával vétette észre magát., ám a szakasz hajrájában Horváth Szilvi rendezetlen védelem ellen szerzett kosarával fordítottunk. A negyed végén az utolsó szó Takács Kata szép szóló kosara formájában a győri csapaté volt, amely 1 ponttal vezetett.

A záró szakasz elején a Pusztai testvérpár tagjainak néhány ügyes megmozdulása révén ismét fordított, sőt 5 ponttal el is lépett csapatunk, miközben Sára passzából Petra dobott szép tempót a sarokból. Bár a győri magas embereknek gyenge napjuk volt, mégis a nyáron Európa-bajnokságot nyert szerb irányító, Tamara Radocaj vezérletével megnyitotta meg a hosszú hajrát a vendég együttes. Fokozta a nyomást védekezésnél a Győr, szerzett is egy-két labdát és könnyű kosarat, de 49-48-nál Pusztai Sára keze nem remegett meg, mint kiderült, győzelmet érő találatot szerzett.  Radocaj 3 pontos hazai vezetésnél büntetőzhetett. Miután – nyilván tudatosan – kihagyta a másodikat visszaszerezte a lepattanót, a vendégeknek nem sikerült kosárral befejezni a támadást.

Bár csak edzőmeccs volt, amelyből nem igazán érdemes bármilyen következtetést is levonni, abból a szempontból fontos győzelmet aratott a csapat, hogy lássa és elhiggye: jó úton indult el, s érdemes dolgozni, szenvedni edzéseken.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!