Túlórára kényszerítettük a Tatabányát – ELTE BEAC Kosárlabda

Túlórára kényszerítettük a Tatabányát

Izgalmakban, drámai  fordulatokban bővelkedő mérkőzésen remekül küzdő U23 együttesünk hosszabbításos csatában maradt alul a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság nyitányán a jó néhány korábbi BEAC játékossal felálló Tatabánya otthonában
Tatabánya – ELTE-BEAC Újbuda U23  77-74 (14-20, 21-11, 16-18, 15-17, 11-8)

BEAC: Zana 5, PUSZTAI 22/3, Király 4, György 2, BARNAI 21. Cs: Gocsman 6, KÁDÁR 12, Hizsnyik 2.

A Tatabánya legjobb dobói: Mozsolics 19, Fülöp K. 18, Csicsai 10/3.

Bár hivatalosan a Tatabánya fogadta U23 csapatunkat, e párosítás akár BEAC Közelmúlt – BEAC Közeljövő is lehetett volna….A hazaiaknál ugyanis jónéhány korábban nálunk kosarazó, az élvonalban is szereplő játékos lépett pályára. A rutin, a tapasztalat velük, a fiatalos lendület viszont a mi ifjú lányainkkal volt. Gyakran fordult elő, hogy az ellenfélnél komplett “ex-BEAC-os” ötös volt a pályán.

György Timi a mi együttesünknek szerzett vezetést, ám erre zsinórban 7 ponttal felelt a hazai csapat. A szakasz közepén remekül felpörögtek fiataljaink. 9-4 után egy egységes csapatmunkával bemutatott 14-3-es futással fordíottak, s elhúztak a lányok. Hatékony védekezésünknek köszönhetően ritkán tudták eredményesen befejezni támadásaikat a hazaiak, támadásban a nagy rohamból Barnai Judit, Zana Klaudia,  Pusztai Petra, Gocsmann Ágota és Király Lili is kosárral vette ki részét. A szakasz második fele egyértelműen lányainké volt, akik 6 pontos előnnyel zárták a nyitó 10 percet.

A második szakasz a tegnap még Pécsett a kadett csapatban villogó Hizsnyik Dóra ügyes kosarával indult, 8 pontra nőtt az előny. Kaptunk egy triplát, de egy ügyes Barnai-Kádár akció végen mi is 3 pontot értünk el, utóbbi találata után a bónusz büntetőt is  beemelte. A negyed közepén jött egy hullámvölgy, a félidő utolsó 5 percét 14-3-ra hozta a rutinos rivális, amely így 4 pont előnnyel fordulhatott.

Szünet után bő 1 perc alatt ledolgoztuk a hátrányt: Barnai előbb blokkolta Fülöp dobását, majd betalált, Pusztai pedig ki is egyenlített. Újra hazai pillanatok következtek, eladott labdáinkból egy 11-0-s 4 percet “repesztettek” a hazaiak, időt is kért Balogh Judit.

Tatabánya

Hosszabb kosárcsendünket Barnai törte meg, s találata egy szinte hihetetlen, káprázatos a büntetőit rendre értékesítő Kádár Kinga vezette, s egy Pusztai-triplával “megspékelt” 11-0 kezdetét jelentette. E remek periódussal ledolgozták tetemes hátrányukat a lányok. Fordulatos játékkal zárult a negyed, Pusztai egy jó büntetőjével a vezetést is átvettük, ám az utolsó szó Szamosi Rita révén a hazaiaké volt, triplájával, s 2 pontos hazai vezetéssel zárult a 3. negyed.

Remekül indítottuk a záró szakaszt: Barnai és Gocsman találataival fordítottunk. Izgalmasan alakult a hajrá, váltva vezettek a csapatok. Az utolsó 2 perc 62-62-es “egálról” indult, s bár Fülöp kétszer is értékesített 2-2 büntetőt, Kádár majd Barnai révén egyenlítettünk, 66-66 lett a rendes játékidő végredménye – jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában a második félidőtől remekül játszó Barnai révén megszerzeztük a vezetést, majd Csicsai egy jó büntetőjét követően Kádár találatával már 3-mal “mentünk”. Egészen Csicsai triplájáig, amely óriási lökést adott a hazaiaknak, a távoli találat egy 9-2-es rohamra adott jel volt hazai részrő, s ezzel “révbe ért”, azaz nyert a Tatabánya. A vereség ellenére fiataljaink minden elismeést megérdemelnek: hosszabbításos csatára késztették az osztály egyik legerősebb, legjobb csapatát. Sok ilyen mérkőzésre lenne szükségük a lányoknak, reméljük majd a visszavágón vissza is vágunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!