Csg

Csere Gáspár másodikként ért célba a Jeruzsálemi Félmaratonon

2016. 03. 26.
Csg

Klubunk egyetlen riói kvótás sportolója szívesen tér vissza a Szentföldre, ahol a versenyzés történelmi, szakrális élményén túl a tavalyi 10 km-es távon szerzett ezüstérmét követően újabb medállal gazdagította kollekcióját.

Még a betegség sem tudta ledönteni a lábáról a riói ötkarikás játékokra készülő Csere Gáspárt, akit egyedül kenyai vetélytársa tudott megelőzni a Szentföldön rendezett félmaratonin. A hét történései között csemegézve kiemelt szerepet érdemel az egyetemi futsal bajnokság elődöntőjébe jutó ELTE-BEAC PPK teljesítménye, a címvédővel és a tavalyi bronzérmessel is egy kalapba kerülő férfi vízilabda együttesünk helytállása a MEFOB-on, továbbá az élvonalbeli bajnokságban második sikerét arató ELTE-BEAC Újbuda flúgos futama.

Aerobik

Kamu diéták árnyékában! Csak úgy özönlenek feléd a jobbnál jobbnak beállított fogyókúrás módszerek és ötleted sincs, melyiket kövesd? 90 napos, szétválasztó, paleolit, update, gyümölcskúrázó, húshagyó, kalóriaszámoló, vércsoport szerinti falatozó, anyagcsere típus szerinti táplálkozó, Atkins, Zóna és még sorolhatnánk hosszasan... Ne diétázz, válts életmódot! Tudd meg az ELTE Aerobik+ Program soron következő eseményén, miért ez az egyetlen jó hozzáállás! Április 6-án 19 órai kezdettel minden érdeklődő szempár Kálmán Terézre, aerobik edzőnkre és életmód tanácsadónkra szegeződik, aki kiscsoportos foglalkozás keretein belül nyújt személyes segítséget a BEAC Hilton termében. A jelképes 500 Ft-os beugróért nem csupán tanácsokkal látunk el, hanem a megjelenésedért egy ELTE Aerobik+ pontot is jóváírunk! Részvételi szándékotokat az [email protected] címen tudjátok jelezni!

IMG_5954Asztalitenisz

Adok-kapok labdamenetek helyett izgalommentes poénok: kvartettünk párharcot is alig vesztett a legutóbbi két játéknapon. Két középmezőnybeli csapattal mérte össze tudását Eduardo Charters, Szakály Áron, Hertelendy Amadó, Mészáros Bálint alkotta négyesünk és mindkét alkalommal sikerrel jártak. Fiainkat egyetlen statisztikai mutató tántoríthatta volna el a SZÜV ASE otthonában megvívott mérkőzés előtt: az ellen legerősebb játékosa 75%-os győzelmi mutatót produkált a szezonban. Mieink hamar érvényre juttatták tudásbeli különbségüket, sőt a rivális legütőképesebb pingpongosa ellen 2 nyert, 2 vesztett párharcot tudtak felmutatni.

Ősszel kemény diót jelentett a Csepeli VAKE, amely hazai környezetben több élmezőnyben tanyázó együttes életét is megnehezítette már. Most fordult a kocka: ezúttal az Izabella utcai terem adott otthont az összecsapásnak, amely néhány játszmát követően csuklógyakorlattá vált. Négyesünk makulátlan teljesítményéhez mindösszesen 1 strigula hiányzott, ám így is újabb és újabb lépést tettek meg az elsőség felé vezető úton.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) SZÜV ASE – ELTE-BEAC I. 3-13

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC I. – Csepeli VAKE 15-1

jemAtlétika

Jeruzsálemben sem tudtak megálljt parancsolni Csere Gáspárnak! Klubunk eddigi egyetlen riói kvótás sportolóját még a betegség sem tudta ledönteni a lábáról, és a kisebb edzéshiány ellenére rajthoz állt a félmaratonon. A mi fiunk 1:08:50 órás időeredménnyel másodikként szakította át a célvonalat, ám ezeket a számadatokat a körülmények fényében érdemes értékelni:

"Örülök ennek az eredménynek, mert nehéz pályán, afrikai élmezőnyben sikerült helytállnom. Egy kenyai futó nyert, és egy etióp lett a harmadik. 12 km-ig mentem együtt az elsővel, de aztán kénytelen voltam visszafogni a tempót, mert a szokatlan hegyi terep nagyon kifárasztott, és a múlt heti kihagyást is valamelyest éreztem. Számomra csoda, sőt meggyőződésem, hogy Isten ajándéka ez a 2. hely, mivel múlt héten meghúzódott a lábam, majd betegség miatt legyengültem. Közel 5 napig nem edzettem semmit."


egyetemi futsalFutsal

Final Four-t ért a kiváló hajrá a PPK-s legények számára! Négy ELTE-s egységgel rajtolt el novemberben a Budapesi Egyetemi Futsal Bajnokság, ám a zárónap eredménysorait követően csak egy maradt talpon. Amíg az újonc TTK-s fiatalok idén még csak szokták a légkört, addig a szintén most összeállt bölcsészek házon belül és kívül is gyűjtöttek egy-egy skalpot. Rutinosabbnak számító együtteseink ráncfelvarráson estek át a rajt előtt, ami felemás hatással bírt a teljesítményükre. Ugyan a jogászok kiütéssel sikerrel kezdték a sorozatot, ezt követően fordulóról fordulóra kerültek hátrébb a tabellán és végül a középmezőny végén kötöttek ki.

A PPK-s hallgatók ellenben ott folytatták, ahol tavaly "félbehagyták": kiegyensúlyozott teljesítménnyel a legjobb 4 közé jutottak. Sajben Marcell vezette fiaink három vereséget szenvedtek akkor is, most is: idén a Semmelweis elleni kellemetlen meglepetést leszámítva csak az NB II.-es csapatukra építő BME és TF fektette őket két vállra. A gárda rutinosabb tagjai közül Demeter Dávid, csapatkapitányhoz méltóan a társaság motorja volt végig, ám legnagyobb eredményüknek mégis azt tekintjük, hogy hét(!) sportszervezős és rekreációs gólyát építettek be a csapatba. A java még csak most következik: a döntőbe jutásért az április 6-ai egyetemi el classicon kellene diadalmaskodniuk. Kövesd végig az a címvédő és két évvel ezelőtti ezüstérmes BME együttese elleni összecsapást a Gabányi Sportcsarnokban!

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 5. játéknap) ELTE-BEAC ÁJK – Bodon FC Semmelweis 0-8

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 5. játéknap) ELTE-BEAC ÁJK – ELTE-BEAC PPK 1-6

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 5. játéknap) ELTE-BEAC PPK – TFSE 0-4

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 5. játéknap) ELTE-BEAC TTK – TFSE 3-5

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC ÁJK – Bodon FC Pázmány 4-11

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC TTK – Corvinus Futsal 2-7

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC TTK – BME FC 0-21

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC BTK – ELTE-BEAC ÁJK 9-8

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC PPK – Óbudai Egyetem Kandó 8-5

(férfiak – Budapesti Egyetemi Főiskolai Bajnokság, 6. játéknap) ELTE-BEAC BTK – TFSE 5-8

futsalosokTizenhatszor szórták meg férfi futsalosaink a Sasokat! Alig telt el fér perc és hazai környezetben játszó együttesünk Mudra Ákos góljával máris vezetéshez jutott győrladamériek ellen az NB II. Nyugati csoportjának 22. játéknapján. Ez a korai gól, valamint az első félidőben berámolt további öt találat az Álmoskönyvek szerint nem sok jót ígért a kisalföldieknek a folytatásra. Nem is cáfoltak rá fiaink erre a tézisre: csak egy-egy pillanatra engedtek ki a 40 perc alatt, így szebbnél szebb összjátékok, kombinatív megoldások végén 16(!) lőtt gólig jutottak. Különösen csapatkapitányunk, Árendás Tamás lőtte be magát: egymaga ötöt vállalt a termésből.

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Győrladaméri Sasok 16-2

(nők – NB II., Nyugati csoport) AC Villám Geobusz.hu – ELTE-BEAC 0-8

Kézilabda

Képtelenek hibázni Divéki Péter irányításával férfi kéziseink! Együttesünk menetrendjét két egyetemi bajnoki és egy Budapest Bajnokságban megvívott rangadó tarkította. Nevében számított csak egyetemi derbinek a BME Schönherz elleni találkozó, ugyanis a felek közti "három lépésnyi" távolság már az első félidő végére kialakult. Csapatunk mentális és fizikai erejét jól prezentálja, hogy döntetlenre mentette a négypercnyi 'négy a hat' elleni létszámhátrányos helyzetet. Ez a kőkemény védelem mindösszesen 15 gólt kapott a 40 perc során, így még a 20 lőtt gól is elegendőnek bizonyult. A Károli Gáspár Református Egyetem legjobbjai elleni összecsapás támadójátékunk repertoárját hivatott érzékeltetni: igazi csapatjátékkal és a ziccerekig játszott helyzetek értékesítésével a mieink már az első játékrészben 18 találatig jutottak. Térfélcserét követően némiképp öncélú BEAC-os rohamok jellemezték a játékot, gyengébben muzsikált a védelmünk, így felzárkózott 4 gólnyira az ellen. Az utolsó 10 percre helyre került minden és mindenki, így első olvasatra meggyőző sikert arattak kéziseink.

Egy bajnoksággal "odébb" stílusosan vett revansot Divéki Péter együttese a Tempo KSE-n. Ősszel vendégségben vereségre futotta, és ez a bajnoki sem indult jól: az 50. percben úgy tűnt, rajt-cél győzelmet aratnak látogatóink. A félidőre még csak 4, szünet után már 6 gólos hátrányt szedtek össze legjobbjaink, amikor a Tempo játékosai saját vesztükbe rohantak bele. Több alkalommal is átszelték a határt kemény és durva ütközés között, kézilabda- és sportpályákhoz méltatlan viselkedéssel rukkoltak elő a vendégek. Brutalitásukat a bírók sem díjazták, pontosabban két piros lap formájában igen. A játékvezetői felfogás, valamint a visszazárkózás ténye még nem jelent gyógyírt Balázs Ádám súlyos vállsérülésére, ám a fordítás inkább. Nyolc perccel a vége előtt fiaink ugyanis kiegyenlítettek, majd egy ötperces rólóval, zsinórban dobott négy góllal és győzelemmel koronázták meg a hajrát.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – Tempo KSE 32-30

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – BME Schönherz 20-15

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Károli Gáspár Református Egyetem 29-23

szívKosárlabda

Flúgos futam végén jutottak egyről a kettőre Balogh Judit lányai! Három hét pihenőt követően kulcsfontosságú, a Vasas Akadémia elleni mérkőzés várt női együttesünkre az NB I. legutóbbi fordulójában. Hölgyeink épp az angyalföldiek elleni odavágón aratták első - és egyben utolsó - sikerüket, és a szezonbeli második diadal esélyét tovább növelte, hogy az ellenfél három meghatározó játékosa a maródiak listáját gyarapította. Botár László beszámolójából az derül ki, hogy ez a tudatállapot inkább feldobta a piros-kékeket, akik az első félidőben mutatott bátor, pontos és taktikus játékukkal állandósítani tudták vezetésüket. Míg a felszabadultan pattogtató vendégek szinte minden támadásukból betaláltak, addig lányaink keze rendre megremegett, amint felcsillant előttük a felzárkózás lehetősége. Még a nagyszünet sem tudta rendezni a sorainkat: eladott labdáinknak és a kihagyott helyzeteknek köszönhetően a Vasas ötpontos fórja inkább nőtt, semmint csökkent. Elsőre úgy tűnt, Balogh Judit időkérése sem tudja felrázni lányainkat, hiszen Cymmer kosara után már 8 pontra távolodtak el az angyalföldiek.

Varázsütésre változott meg a mérkőzés összképe 12 perccel a végső dudaszó előtt: Pusztai Sára és Barnai Judie is egyszerre kapták el a fonalat és dupláikkal a szakadék széléről táncolt vissza együttesünk. Sőt, Süle Krisztina utolsó perces triplájával nem csak a közönséget ugrasztotta talpra, hanem már a vezetést is magunkhoz ragadtuk. Működőképessé vált a zónánk, és egyre hatékonyabbá váló centerjátékunknak köszönhetően a záró felvonás elején 9 ponttal sikerült meglépni az akadémistáktól. Érett már az időkérés vendég részről, ám fogantja annál kevesebb volt: az utolsó percekben kőkemény védekezés ment mindkét palánk alatt és már csak elvétve szereztek kosarat a felek. A kegyelemdöfést a végjátékban parádézó, dupla-dupláig jutó Judie adta meg a keményen, agresszíven játszó, kitűnően küzdő, s helyenként kifejezetten jól játszó ellenfelünknek.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 63-53 (13-18, 11-11, 21-15, 18-9)

U23

Rajt-cél győzelem és tatai segítség juttatta U23-as együttesünket az alapszakasz második helyéhez! Lányaink hazai környezetben fogadták a remek szerkezetű, 190 centiméter körüli játékosokat felvonultató szombathelyieket az Amatőr Nemzeti Bajnokság Nyugati csoportjának rájátszás előtti fordulójában. Több "Vasas-verővel" a sorainkban páratlan jó páros negyedeket produkáltak Balogh Judit tanítványai. Határozott védekezésünkből zsinóron jöttek a labdaszerzések és a könnyű kosarak. A mérkőzés során gyakorlatilag minden poszton megforduló Pusztai Petra , valamint a mutatós dupla-dupláig jutó Barnai Judie remeklésével már a félidőre közel 30 pontos előnyt sikerült összedolgozni. Összképileg a harmadik negyed ugyan kilógott a sorból, ám a záró felvonásban Zana Klaudia kiváló osztogatása mellett tovább nőtt a felek közti különbség. Magabiztos sikerünk egyben azt is jelentette, hogy helyet cseréltünk a dobogón a Tatán meglepő vereséget elszenvedő tatabányaiakkal. Így a mieink a rájátszásban két kör erejéig a hazai pálya előnyt élvezhetik.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Szombathelyi Egyetem 81-42 (20-11, 29-12, 9-14, 23-5)

rotter

Hollandiában népszerűsítették klubunkat A-csoportos női kosarasaink! A Budapest Bajnokság legmagasabb osztályában szereplő hölgyeink Valuska László és Borbényi Zsolt vezetésével Rotterdamban szerzett nemzetközi tapasztalatot. A Baros International Tournament elnevezésű, 18 csapatot - köztük franciákat, angolokat, svájciakat - felvonultató megmérettetésen Halász Melindáék az előkelő hatodik helyezést érték el, továbbá a csapategység épülését nagyban elősegítő hétvégét töltöttek el.

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) PTE-PEAC – ELTE-BEAC 38-37 (9-8, 10-11, 10-6, 9-12)

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) Szombathelyi ESE – ELTE-BEAC 67-51 (18-17, 13-15, 12-9, 24-10)

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) BAEC-Muff – ELTE-BEAC 70-33 (15-10, 18-10, 17-8, 20-5)

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) BAEC-Muff – ELTE-BEAC 61-46 (13-14, 15-19, 22-5, 11-8)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – Zsíros Akadémia Kőbánya 88-85 (20-27, 22-16, 25-15, 21-26)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) PTE-PEAC – ELTE-BEAC 77-54 (20-13, 11-14, 17-18, 29-9)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC – Budapesti Erdért SE 6-1

(férfiak – BLASZ III.) Duna SK – ELTE-BEAC 2-2

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Nimród SE 4-3

(férfiak – BLASZ IV.) Henger VL FC – ELTE-BEAC II. 2-2

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság I.) Emericus KSE – ELTE-BEAC 3:1 (25-13, 25-16, 15-25, 25-23)

1558460_986700441414662_3787391491196524688_nVízilabda

Férfi együttesünk mérkőzése nyitotta a Magyar Egyetemi és Főiskolai Vízilabda Bajnokságot! Pólósaink már az első játéknapon két olyan ellenféllel néztek szembe, akik egy évvel ezelőtt a dobogós helyek egyikén végeztek és a mostani új szervezésű, új lebonyolítási rendszerű kiírásban is esélyesnek tekinthetőek. A tavalyi bronzérmes Pázmány Péter Katolikus Egyetem ellen Harszin Edgár és Gyollai Ákos gólerős játékának jóvoltából fiaink a harmadig negyedig tudták tartani a lépést a riválissal. Addigra elkészültek erejükkel, hiába próbáltak a két rendelkezésünkre álló cserével folyamatosan frissíteni a sorokat, lendületünk alábbhagyott és a negyedik negyed már egyértelmű játékot hozott.

A nap második ELTE-s érdekeltségű találkozója is hasonlóan kevés sikerélményt hozott a mieink számára a pesterzsébeti uszodában. A harmadik negyed kivételével a címvédő BGE uralta a két csapat találkozóját. Csapatunk tisztességesen helytállt, becsülettel küzdött, de a felek közötti eredmény hűen tükrözi az erőviszonyokat. A folytatásra kissé szokatlan időpontban, húsvét hétvégéjén kerül sor - gárdánk remélhetőleg nagyobb számban képviselteti magát. Tűzijáték várható: a továbbjutó helyezések szemszögéből meghatározó Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemi elleni ütközetek következnek.

(férfiak – MEFOB, B csoport) ELTE-BEAC – Budapesti Gazdasági Egyetem 9-18

(férfiak – MEFOB, B csoport) ELTE-BEAC – Pázmány Péter Katolikus Egyetem 13-19

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech