Fölényes diadal és értékes 2. hely nyugaton – ELTE BEAC Kosárlabda

Fölényes diadal és értékes 2. hely nyugaton

Páratlanul jó páros negyedeinek köszönhetően szép győzelemmel zárta a bajnoki alapszakaszt második csapatunk a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. Lányaink a szombathelyiek ellen arattak magabiztos rajt-cél győzelmet. Mivel a Tatabánya meglepő vereséget szenvedett  Tatán, fiataljaink a második helyen végeztek a nyugati csoportban

ELTE-BEAC Újbuda U23 – Szombathelyi Egyetem 81-42 (20-11, 29-12, 9-14, 23-5)

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, Gabányi László Sportcsarnok

BEAC: ZANA 18/12, PUSZTAI P. 8, KIRÁLY 18, György 6, BARNAI 25. Cs.: Hizsnyik 2, Pálmai 2, Freyer 2, Éles.

A szombati “Vasas-verők” közül második csapatunk minden hadra fogható játékosa pályára lépett az amatőr bajnokság alapszakaszának záró meccsén. Az első percekben érezhető volt, hogy a csapat meghatározó játékosainak lábaiban bennük van a tegnapi kulcsfotnosságú élvonalbeli összecsapás. Közel 2 perc elteltével Judie szerzett vezetést, de erre szép triplával felelt az egyébként remek szerkezetű, több, 190 centi körüli játékost felvonultató Szombathely. Összeállt a védekezés, Judie, valamint a magát kifejezetten ügyes kosarakkal észrevétető György Timi jóvoltából kezdtünk ellépni ellenlábasunktól. Timi sajnos a pontok mellett a személyi hibákat is gyors ütemben gyűjtögette, a nyitó szakasz végén már 4-nél járt.

Felpörgött a társaság a második negyedben, labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal növelték az előnyt. Védekezést váltott, zónára állt át a Szombathely, Klau’ pedig köszönte szépen, elkezdte szórni a triplákat, három távolit “suvasztott be” ebben a negyedben ifjú irányító reménységünk. A félidő végén a faultproblémai miatt a padon ülő Timi mellett Judie is pihenőt kapott, DSC_7260“belső egységünket” Lili, valamint Petra alkotta két 190 centi körüli vendég centerrel szemben. Előbbi “királyian” használta ki mozgékonyságát, bátor, határozott betörésekből szerzett balkezes kosaraival szünetig közel 30 pontos előnyt szereztek a lányok.

A harmadik negyedre nem sikerült igazán felpörögni fiataljainknak. Ezt a szakaszt “elvitte” a néhány ügyes akciót bemutató vendég együttes.  A záró 10 percre újra összekapták magukat a lányok. Határozott védekezésből jöttek a labdaszerzések és a könnyű kosarak, Barnai Judit center létére, s tegnapról egy kemény meccsel a lábában nemegyszer lerohanásos akciók végén volt eredményes, s ismét egy mutatós dupla-duplát (25 pont, 16 lepattanó) tett le az asztalra. Ez az előbbiek mellett még azért dicséretes, mert ezúttal – mint már azt korábban is megjegyeztük – nem “apróságok”, hanem hozzá hasonló magasságú középjátékosok ellen érte ezt el. A záró szakaszban Pídí, azaz Pálmai Dóra bátor, szép betörésből szerzett kosarat, utolsó találatunkat pedig egy szépen kivitelezett középtávoli dobás formájában Freyer Virág szerezte.

Pusztai Petra gyakorlatilag minden poszton megfordult ezen a mérkőzésen és óriási mezőnymunkát végzett: 8 pontja mellé leszedett 8 lepattanót, s kiosztott 6 gólpasszt. Zana Klaudia 80%-kal dobta a triplákat (4/5) s emellett 7 assztiszt szerepel statisztikai lapján.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!