A lányok előbb önmagunkat, majd a Vasast is legyőzték – ELTE BEAC Kosárlabda

A lányok előbb önmagunkat, majd a Vasast is legyőzték

Közel 30 percig nagyon görcsösen, erőlködve, sok hibával játszva csak futottunk az eredmény, s a bátran, pontosan, taktikusan játszó, erősen tartalékos Vasas után. A harmadik negyed végén, s a negyedik elején aztán jött egy rövid remek periódus, egy 11-0, amellyel megfordították a meccset a lányok, s a vezetést a küzdelmes végjátékban már nem is adták ki kezükből

ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 63-53 (13-18, 11-11, 21-15, 21-15, 18-9)

Gabányi-csarnok, 350 néző. V: Bognár, Gyuris, Goda.

BEAC: PUSZTAI S. 10, SÜLE 19/9, Pusztai P. 6, György, BARNAI 15. Cs.: Pál, 7/6 Reiner, Horváth Sz. 4, Szabó F. 2

Vasas: CYMMER 18/3, Markó 7/3, Bajnóczi 5/3, Solymosi, 4 ZSILINSZKY 13. Cs.: Szalay 2, Gundel-Takács 2, Tóth T. 2, Kulcsár,

Három meghatározó játékosa, Adamecz Lilla, Czirják Noémi és Dobos Ágnés sérülés miatt hiányzott riválisunktól, ami elvben a mi malmunkra hajtatja a vizet, ám a többek veszítenivaló nélkül,. bátran játszhattak.

Nekünk is voltak hiányzóink a bokasérülést szenvedett Gocsman Ágota, valamint az egész héten betegeskedő dr. Bagi Melinda személyében.  15 másodperc elteltével ugyan Petra egy szép középtávoli találattal csapatunknak szerzett vezetést, ám érezhetően idegesek voltak a lányok. Miközben a tiszta helyzeteket is kapkodva dobták el, Zsilinszky Lilla két ügyes találatával fordítottak a vendégek. Közel 3 perces kosárcsendünket törte meg Mau egy már-már “hamvába holt” akció végén visszaszerzett labdából triplával. A lengyel légiós Cymmer lépett elő a vendégeknél, előbb duplát, majd triplát is dobott. Judie villant szép betörés utáni kosárral, de Zsilinszky újra betalált, így továbbra is futottunk az eredmény s az ellenfél után – érthető volt Balogh Judit időkérése.  A nyugodtan, felszabadultan játszó Vasa minden támadásából kosarat szerzett, Markó Dorina triplát is dobott,  s 9 ponttal elhúzott ellenfelünk erőlködő csapatunkkal szemben. A szakasz hajrájában kicsit keményedett a védekezés, “rámartak” a lányok egy-két szabad labdára – ezeket korábban rendre az ellenfél játékosai kaparintottak meg. Szépen végigjátszott támadás végén Pál Szandi triplájával közelítettünk, 5 pontra feljöttünk.

Több, mint 1 perc elteltével Judie egy büntetővel faragott a hátrányon egy jó büntetővel, majd Horváth Szilvi “köszönt be” a Vasasnak szép duplával. Zónára állt át ellenfelünk, amelynek első pontjait  a második negyedben Cymmer szerezte. A Pusztai nővérek parádés 2-1-es lerohanás utáni akciójával ismét feljöttünk 2-re, de ekkor rendre megremegtek a kezek. Nem úgy Markóéi, aki két – ismerjük el – ügyes kosarával újfent 6 pontos előnyhöz juttatta  ellenfelünket. Újra sikerült könnyű kosarat szerezni Mau’ révén. Nem oldódott a görcs, amikor igazán közel kerülhettünk volna ellenfelünkhöz., újfent megremegtek a kezek, Cymmer pedig újból nagyobb, 7 pontos előnyhöz juttatta ellenfelünket. A félidő utolsó pillanatában Sára ügyes duplájával szünetben végül maradt ugyanaz az 5 pontos Vasas előny, amely az első negyed végén.

BEAC-Vasas Sára ziccer

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött:  Sára pontjaival. Zsilinszky felelt rá pozíciójáték után. Mau triplájával 2-re zárkóztunk föl. Megint volt lehetőség egyenlíteni, esetleg fordítani. Eladott labdák, kihagyott helyzetek következtek részünkről, értékesített Cymmer büntetők és Bajnóczi tripla a Vasastól, s ismét 7 pont hátrányból kezdhettük újra ellenfelünk üldözését. Mau’ büntetői és Szandi remek triplája után újra feljöttünk 2 pontra. Ekkor Solymosi pillanatai következtek, két kosarával ismét megugrott ellenfelünk. Sőt, időkérésünk után Cymmer is betalált, 8 pontra távolodott el a Vasas. Sára kapta elé a fonalat, s szerzett 2 szép kosarat. Flóra is betalált, ismét feljöttünk 2-re. Cymmer villant újra kritikus helyzetben. Judie talált be, s a szakasz utolsó percében Mau’ triplájával óriási üdvrivalgás mellett átvettük a vezetést, s jól védekezve megtartottuk a minimális előnyt.

BEAC-Vasas Mau'

Judie parádés center kosarával indult a második negyed, majd egy támadó pattanó után 5 pontosra növelte előnyét. Működött a zóna, Bajnóczi “játszott a közönségnek” – a nézőtérre dobva a labdát. Játékba lendülő centerünk zsinórban 3 duplát szerzett, 7 ponttal elléptünk. Zsilinszky villant a túloldalon, majd Mau’ emelt be 2 büntetőt. Rá,  triplái miatt már nagyon figyeltek a vendégek, így betört, kiosztotta a labdát Sárának, s irányítónk duplájával 9 pontosra nőtt előnyünk. Időt kért ellenfelünk, Gundel-Takács kosarára Petra felelt szemtelen kosárral. Ellenfelünk nem lankadt, Zsilinszky villant kosár plusz büntetős akcióval. Közel 2 pont nélkül, de fogcsikorgató küzdelemmel eltelt perc után egy szellemes  Sára-Judie végén utóbbi fontos duplát dobott. Kőkemény védekezés ment mindkét oldalon, kosár már nem nagyon esett. A kegyelemdöfést a záró szakaszban parádézó Judie 22 másodperccel a befejezés előtt adta meg keményen, agresszíven játszó, kitűnően küzdő, s helyenként kifejezetten jól is játszó ellenfelünknek.

Sára 10 pontja mellé 8 gólpasszt is “kézbesített” a záró szakaszra “feltámadó” Judie pedig 15 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót.

Balogh Judit: – Örülök, hogy mi nyertük a flúgos futamot.

Halmai Gábor: – Gratulálok a BEAC-nak, a kritikus szakaszban zónájuk tartalékos csapatunk  rossz helyzeteket vállalt el, ők viszont ekkor feljavultak, szépen, pontosan támadtak, s a maguk javára fordították a mérkőzést.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!