Korkep mix cik Robi

Bajnokok hónapja

2017. 06. 05.
Korkep mix cik Robi

Aranyba foglalták a neveiket: röplabdában, futsalban, atlétikában és kosárlabdában is emlékezetes időszakot tudhatnak maguk mögött sportolóink.

Jelentős sportsikerekkel zárult a május az ELTE és a BEAC számára: női röplabdázóink zsinórban harmadszor nyerték meg a MEFOB-ot - ezúttal hazai környezetben, a Tüskecsarnokban. Béni Zoltán irányítása mellett készülő U17-es futsalcsapatunk megvédte bajnoki címét és a sikerszéria folytatására készül a 20 év alattiak korcsoportjában. Öt év leforgása alatt háromszor is a csúcsra értek Balogh Judit kosarasai, akik az amatőr NB I. döntőjében a TFSE gárdáját fektették két vállra. Labdajátékokon kívül is termett babér sportolóinknak: huszonkét szűkös esztendő után először a MEFOB-csapatverseny élén az ELTE atlétagárdája, míg Magyarországról cheerleader szakosztályunkból kvalifikálták magukat a legnagyobb létszámban és a legtöbb kategóriában a soron következő Európa-bajnokságra!

Asztalitenisz

Pontos szezonzárás: a Pestújhelyi SC III. elleni döntetlen megerősítette pingpongozóink középmezőnybeli helyezését. Sikerélménnyel zárta a pontszegény tavaszt az ELTE-BEAC I. csapata, amely a Mészáros Bálint, Hertelendy Amadó, Halasi Dávid, Szakály Áron összetételben fogott ütőt az Izabella utcai évzárón! A két fél tabellán elfoglalt pozíciója alapján az összecsapás legényeink győzelmét jósolta, de a két bajnoki pont begyűjtéséhez a legjobb egyéni mutatóval - 70 százalékos sikerrátával - rendelkező Szakály Áron három nyertes párharca is kevésnek bizonyult. Fiaink ezzel a remivel a tizenhat csapatos Budapest Bajnokság I/C újoncaként a pontvadászat 10. helyen zártak.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C. ) ELTE-BEAC I. – Pestújhelyi SC III. 8-8

Atlétika

Kiszabadultak a 22-es csapdájából! Janecskó András, az ELTE PPK tanárának vezetésével legutóbb 1995-ben nyert az ELTE atlétagárdája MEFOB pontversenyt - azóta a TF rendre felülkerekedett sportolóinkon. Idén fordult a kocka: hallgatóink kilenc arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a május végi MEFOB-on, akik így nem találtak legyőzőre az egyetemek közti csapatversenyben. Az ELTE csapata kereken 70 ponttal előzték meg a nagy riválist. Az összkép kedvéért az országos bajnokságon huszonhat intézményből 151 hallgató, míg nyílt kategóriában 82 fő mérhette össze erejét a különböző versenyszámokban. ELTE-s bajnokaink névsora: Botka Levente tízpróbázó; Szabó Bea hétpróbázó; Srp Miklós 10 km gyalogló; Kemenes Ákos 110 m gátfutó; Perjés Fanni 1500 m síkfutó; Vindics Balázs 1500 m síkfutó; Tamási Ottó 400 m gátfutó; 4x100 méteres váltó (Botka Levente, Osztrogovácz András, Kemenes Ákos, Tamási Ottó); 4x400 méteres váltó (Vindics Balázs, Osztrogovácz András,Kemenes Ákos, Tamási Ottó).

Cheerleading

Ismét utaznak a kontinensbajnokságra az ELTE Cheerleaderei! Május végén Győrben mérték össze tudásukat a honi legjobb együttesek a Magyar Bajnokságon, amely a június 24-25 között Prágában megrendezett Európa-bajnokságra való kvalifikálás szemszögéből is hatalmas téttel bír. Sportolóink hét kategóriában képviseltették magukat, és kivétel nélkül minden kategóriában érmet is szereztek: 4 arany- és 3 ezüstéremmel tértek haza. A remek eredmények mellett az ELTE Cheer csapata történelmet írt a versenyen, ugyanis High Kick Team kategóriában Magyarország első indulói voltak. Egy hónap múlva az Európa- bajnokságon 24 ország 3.500 sportolója vesz rész! míg A BEAC cheerleaderei a 2016-os sikerek után újra nagy reményekkel vágnak neki a versenynek.

Erőemelés

Csúcsokat döntöttek erőemelőink! Májusban majd minden hétvégére jutott egy olyan megmérettetés, amelyen szakosztályunk versenyzői képviselték klubunkat. Rekordokat már az első versenyről feljegyezhettünk: a Papp László Sportarénában megrendezett Magyar RAW Junior Bajnokságon mindhárom junior korú sportolónk élete legjobbját nyújtotta.

A 63 kilogrammosok mezőnyében Virág Tünde érett versenyzéssel bronzérmet és egy új személyes rekordot könyvelt el. Barátosi Levente egy fokkal magasabbra állhatott a dobogón: pályafutása legjobb összteljesítményét bemutatva másodikként zárt a junior és felnőtt országos rekordtartó mögött. A gyakorlataira kapott pontértékek közel vannak a magyar csúcsokhoz - ráadásul még két éve van a juniorok között! Horváth Fanni sem kívánt elmaradni a többiektől, sőt! A felhúzás 2014-ben beállított rekordját 20 kg-mal túlteljesítette, amivel az összetettben is túlszárnyalta a három évvel ezelőtti teljesítményt és ezzel két új országos csúcsot állított be a 47 kilogrammosak súlycsoportjában.

"Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, ráadásul, a lányok előtt emelem kalapom a lemondások és a végletekig fegyelmezett életmód miatt. Edzőjükként külön köszönetet szeretnék mondani Balogh Attilának, akinek dietetikusi munkája nélkül nem sikerült volna úgy elérni ezeket a súlycsoportokat, hogy az ne járjon veszteséggel az erőből. Kevesen tudják, mennyi küzdelemmel jár ez."

Az egyéni legjobbak ostromlása a BEFS Erőemelő kupáján folytatódott. A MAFC súlyemelő termében lebonyolított versenyen klubunk öt sportolójáért szoríthattunk, akik mind érmet is szereztek az egyre nagyobb megbecsülésnek örvendő viadalon. Két elsőséggel büszkélkedhet Horváth Fanni és Barátosi Levente, akik a súlycsoportjukon túl az abszolút kategóriában is az élen végeztek. Rajtuk kívül Virág Tünde és Bence György ért révbe a versenyszámukban, míg Róka Ádám új egyéni csúcsa is csak az ezüstéremhez bizonyult elegendőnek.

Ezen a napon Jancsó Tamás élete első nemzetközi versenyén, az Egerben megrendezett Parafekvenyomó Világkupán szerepelt. Március idusán arról számolt be körképünk, hogy a mi fiunk megragadta az utolsó kvalifikálós lehetőségét a Havanna kupán, amivel a szövetség kezébe került a döntés, Tamás képviselheti-e a magyar színeket Egerben. Az áldást megkapta sportolónk és lelkiismeretes, fegyelmezett felkészüléséért feltétlenül dicséret illeti - érdemi helyezést ugyanakkor nem tudott elérni.

Végezetül a legfrissebb hír: Róka Ádám is elindult a Tabon megrendezett VI. RAW Felnőtt Férfi Erőemelő Magyar Bajnokságon, ahol az 59 kg-os súlycsoportban aranyérmet szerzett. A 2017-es első félévi szezonban ez volt Ádám utolsó versenye, ahol méltán bizonyította felkészültségét. A nyári pihenő és alapozás után ősszel folytatja a munkát, amely már inkább a hazai csúcsok megdöntéséről szólhat.

Futsal

Megvédték bajnoki címüket az ELTE-BEAC U17-es futsalosai! Az idei szezon ismételten bebizonyította, érdemes a fiatalokra építeni: Béni Zoltán vezette csapatunk egyik alapemberével, Csonka Andrással nagyot fordult a világ az utóbbi egy évben. Az U17-es magyar labdarúgó válogatott alapembere lett, és az elitkörben szerepelhetett Szerbiában a Szélesi-csapattal, továbbá aláírta első profi szerződését a Ferencvárosban és beverekedte magát a Magyar Kupa-győztes Fradi keretébe. Andris nélkül és a sérülések miatt felemás előjelekkel várták legényeink a Final Fourt, ahol az elődöntőben a sors azt az Energia FC Gyöngyöst sodorta elénk, akikkel az előző évben is találkoztunk. A történelem ismételte önmagát: fiataljaink kiélezett, izgalmas mérkőzésen múlták felül a zártan védekező, harcos gyöngyösiek korosztályos csapatát. A fináléban a Debreceni AEC növendékei következtek: a mieink már az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést és 2-1-es előny birtokában vonultak szünetre. Ez a sorminta érvényesült a meccs folytatásában is: felszabadult játékot bemutató együttesünk két lőtt góljára csak egy debreceni válasz érkezett, így a hármas sípszó pillanatában a fociszeretők számára oly szépen hangzó 6-3 eredmény alakult ki.

(férfiak U17 – NB II., Középdöntő) Energia SC Gyöngyös – ELTE-BEAC 2-4

(férfiak U17 – NB II., Középdöntő) Debreceni EAC – ELTE-BEAC 3-6

Diadalittas búcsú: a Fradi elleni siker a szezont és klubunk ikonikus alakjának játékos pályafutását is lezárta. Az NB II. Közép-Nyugati csoport felsőházi rájátszásának utolsó találkozóján a Ferencváros látogatott a Bogdánfy úti Sportcsarnokba. A házigazdák abban a tudatban lépnek pályára, hogy ha itthon tartják a három pontot, az ötödik helyen végeznek. A hatalmas iramot hozó első félidőben "csak" három gól született - Szini László duplájával a mieink vonultak előnnyel pihenőre. A lendület a folytatásban sem hagyott alább, de a gólcsapokat kinyitották a csapatok: hét alkalommal nyúltak a kapusok a hálóba a labdáért. A találatok eloszlása a hazaiakat derítette jobb kedvre: teljesen megérdemelt, 8-2-es ELTE-BEAC siker született.

Méltóképp sikerült búcsúzni együttesünk ikonikus alakjától, Árendás Tamástól, akinek ez volt az utolsó tétmeccse egyesületünkben. Tonyó 215 alkalommal öltötte magára az ELTE-BEAC (korábban ELTE SE) mezét, és összesen 122 gólt rúgott. Egy biztos, a kék könyökvédő nekünk nagyon fog hiányozni a BEAC csarnokból, de a nézőtéren biztos találkozni fogunk még a legendás 7-essel.

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport, felsőház) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Fisher Klíma 8-2 (2-1)

(nők – NB II., Nyugati csoport, alsóház) MVFC Berettyóújfalu II. – ELTE-BEAC 1-0 (1-0)

Kézilabda

Hajszálnyira az aranyéremtő női kéziseink! Hiba nélkül vette az utolsó akadályt Divéki Péter együttese a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság utolsó játéknapján: gólt is alig kaptak lányaink a Corvinus elleni ütközet során, míg támadásban harmincszor találtak a kapuba. Ez a lehengerlő produkció most "csak" az ezüstéremhez volt elegendő: a SOTE-val vívott versenyfutásból utóbbi került ki győztesen. Az összképhez két fontos információt tegyünk hozzá: egy évvel ezelőtt még az utolsó helyek egyikén végzett csapatunk, míg idén kétszer szenvedtek vereséget legjobbjaink - mindkétszer a legminimálisabb arányban maradtak alul.

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) ELTE-BEAC – BCE 30-8

Bronzérmet ért a szűkös siker! Ki-ki meccset vívtak legényeink a Károly Róbert Egyetem legjobbjaival a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság felsőházában. Végig egy-egy találat választotta el a feleket, ám a hajrát jobban bíró és kevesebbet hibázó fiaink otthon tartották a pontokat. Divéki Péterék minimális arányú győzelme egyben azt is jelentette, hogy a Szent István Egyetem mögött a harmadik pozíciót fejezték be a küzdelmeket.

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság, felsőház) ELTE-BEAC – Károly Róbert Egyetem 19-18

Kosárlabda

Az amatőr bajnoki címet is bezsebelték Balogh Judit lányai! A kétmérkőzéses bajnoki finálé összképe alapján teljesen megérdemelten ültek fel a trónra kosarasaink, akik az elmúlt öt évben négyszer jutottak döntőbe - immáron harmadjára akasztottak aranyat a nyakukba. A TFSE elleni visszavágón a vártnál kicsit nehezebben, de győzelemmel zárt az ELTE-BEAC Újbuda U23-as csapata. Lányaink csapatmunkáját dicséri, hogy majdnem minden pályára lépő játékosunk dobott pontot - Pusztai Petra és Gocsman Ágota bizonyult a legeredményesebbnek a pontszegény első negyed után magára találó együttesünkben. Vezetőedzőjük, Balogh Judit a következőképp értékelte a gárda páratlan sorozatát:

"Szép eredménysor, de igazából egyértelmű, hogy az amatőr bajnokságot jóval gyengébb csapatok alkotják. Számunkra igazából azért fontos, mert játéklehetőséget tudunk adni általa mindenkinek. Képtelenség tizenkét játékost egyformán forgatni az A csoportban, viszont a fejlődésükhöz fontos, hogy sok játéklehetőséget kapjanak. Ezt így meg tudjuk adni mindenkinek. Az pedig, hogy sokak szerint számunkra ujjgyakorlat volt az amatőr bajnokság – nos, ez nem bennünket minősít, bárki előtt ott van a lehetőség, hogy többet eddzen."

(nők – amatőr NB I., döntő) TFSE ELTE-BEAC Újbuda U23 64-93 (13-25, 15-29, 20-23, 16-16)

(nők – amatőr NB I., döntő) ELTE-BEAC Újbuda U23 TFSE 74-52 (10-12, 29-11, 15-18, 20-11)

Győzelemmel búcsúztak férfi kosarasaink a szezontól! Szárnyaltak legényeink a Zuglói Sasok elleni hajrában: ugyan a harmadik negyedbeli rövidzárlatnak hála hátrányból kezdte meg együttesünk az év utolsó felvonását, ám abban a 10 percben szinte állva hagyta a riválist. Ezzel a sikerrel az ELTE-BEAC csapata a 16 csapatos NB II.-es mezőny első felében zárt.

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – Zuglói Sasok 72-58 (21-15, 17-13, 12-24, 22-6)

Labdarúgás

Forgatókönyvírók sem rukkolhattak volna elő izgalmasabb történettel, mint amit az élet a BLASZ III.-as bajnokság hajrában produkált. Az utolsó fordulóra leegyszerűsödött a képlet Szabó András irányította társaságunk számára: kizárólag sikerrel és a nagy rivális Budatétény bukásával érhették el a harmadik helyet. A számok nyelvén mindez az jelentette, hogy a kilenc lehetséges végkimenetelből mindösszesen kettő bizonyult a mieink számára kedvezőnek - nem túl sok. A lebonyolítási rendszer sem igazán támogatta együttesünket: amíg fiaink szombaton győzelmi kényszerben léptek pályára, addig a budatétényiek vasárnap délután már az eredményünk ismeretében.

Egyetemi derbi várt csapatunkra: legényeink a Műegyetem FC II. legjobbjait fogadták a Varga Zoltán Sporttelepen. A rekkenő hőségben a mezőnyjáték dominált, elvétve jegyezhettünk fel gólhelyzetet - vagy épp a bíró akadályozta téves döntéseivel a feleket. Az első ivószünetet követően a vendégek részéről lankadni látszott a figyelem, több ízben is a saját tizenhatosuk előterében vesztettek labdát, ám a BEAC játékosainak utolsó passzába rendre hiba csúszott. Úgy tűnt, az a csapat kerül révbe, amelyik jobban bírja a türelemjátékot. Ebben a mieink bizonyultak erősebbnek: Erdei Gábor két támadást is eredményesen fejezett be. A bronz sorsa ezzel a BLASZ III.-ból már kiesett Mahatma Gandhi otthonába látogató budatétényi játékosainak kezében volt.

S mit ad Isten: a vasárnapi mérkőzésre kilátogató BEAC-delegáció kitörő örömmel konstatálta, hogy a hazaiak egyre komolyabb fejtörést okoztak a budatétényiek számára. A bajnokit utóbbiak kezdték jobban és a vezetés megszerzését követően is attraktív játékkal rukkoltak elő, de a félidőre már 1-1-es állásnál vonultak pihenőre. Sőt, a 75. percben az egyre több veszélyt jelentő Mahatma-ellentámadások góllá és bravúrgyőzelemmé érettek, s ez egyben azt is jelentette, hogy a tavasszal 11-0-2-es mérleget produkáló ELTE-BEAC legénység nyakába zsinórban harmadik szezonban kerül medália, ami a szakosztály elmúlt évtizedeiben ritkaságszámba ment. 2, 3, BEAC!!!

(férfiak – BLASZ III/2.) 3R Spartacus – ELTE-BEAC I. 1-5 (0-3)

(férfiak – BLASZ III/2.) ELTE-BEAC I. – Műegyetemi FC II. 2-0 (0-0)

(férfiak – BLASZ IV/4.) Unione FC II. – ELTE-BEAC II. 7-1 (5-0)

(férfiak – BLASZ IV/4.) ELTE-BEAC II. – Rúg-6-FC II. 6-0 (5-0)

Modern jazztánc

Gáláztak az ELTE Modern jazztáncosai! Ismét tapsáradattól vált hangossá az ELTE Mérnök utcai próbaterme: május 16-án rendezték meg a tavaszi félévében meghirdetett jazztánc és argentin tangó általános testnevelés kurzusok hallgatóinak vizsgabemutató estje. Produkcióik mellett társulatunk versenyző csapata, Szén Lilla esti jazzy csoportja is fellépett. A tesis hallgatók lelkesen és szorgalmasan készültek az estre, amelynek meg is lett az eredménye - nagyon büszkék voltak rájuk oktatóik. A hallgatók már nagyon várják a folytatást, mind a jazztánc és az argentin tangó vonatkozásában - hamarosan indul a nyár végi intenzív kurzus.

Polefitnesz

2017 tavaszán heti tizenegy teltházas edzést kínált az ELTE BEAC Polefitness, az alap polefitness órán kívül erőssítés, nyújtás, poledance kurzus, valamint külön Erasmus-os csoport is indult angol nyelven. A szakosztály töretlen sikerrel hirdeti meg edzéseit szezonról szezonra, s alighogy lezárult a tavaszi bérletes időszak, már meg is teltek az első nyári szezon helyei. Sportösztöndíjasuk, Farkas Lilla beszámolója kimondottan izgalmas időszakot vetít előre:

"Tavasszal is számos sportnapon vettünk részt (Erasmus orientációs nap, KUK, ADK, TÓK, KCSSK, Éjszakai Sport, BTK, TTK, 5vös5), ahol népszerűsítettük a sportágat, bemutatókat tartottunk és trükköket is kipróbálhattak az érdeklődők.

Májusban a sportolók egy része sikeres szintvizsgát is tett, legtöbbjük egyből két szintet teljesített. A vizsgát ezúttal is hazánk egyik legelismertebb rúdsport edzője, Presinszki Ákos vezette, aki rendkívül elégedett volt a BEAC-on végzett munkával és sok pozitív visszajelzést adott.

Nagyjából fél év alatt lehet szintet lépni, de a leglelkesebbek, akik akár heti 6 edzésen is részt vesznek, sokkal gyorsabban fejlődnek. Van olyan tanítvány, aki csupán szeptemberben kezdte az edzéseket, de tavasszal már versenyzett is, 4-5. szintű elemek birtokában. Aki nem vizsgázott, azok között többen vannak, akik a sűrű versenyfelkészülés miatt nem tudták ezt vállalni.

Apropó verseny… A tavaszi félév során három verseny vettek részt a BEAC növendékei, a Pole Artistic Hungary-n, a Dollhouse Amatőr Bajnokságon és a Pole Art Hungaryn, nyáron pedig még egy szabadtéri verseny vár ránk. Összesen nyolcan versenyeztek ebben a szezonban, az edzőn, Farkas Lillán kívül. Sajnos a Pole Artistic és Pole Art Hungary versenyeken nem értünk el kimagasló eredményt, de a versenyzőink minden versenyre más koreográfiával készültek, rengeteget fejlődtek és több stílusban is kipróbálhatták magukat, az edző, Farkas Lilla idén is színpadra vitte például néptánccal ötvözött koreográfiáját, míg Ivancsó Viktória a négy versenyre négy különböző koreográfiát készített.

Május végén, mint említettük, elindul az első nyári szezon. A szabad helyekről és az órákra való jelentkezésről az ELTE BEAC Polefitness Facebook oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A szabad helyek függvényében lehet csatlakozni, de egész nyáron lesznek edzések: polefitness, poledance és nyújtás órák egyaránt."

A munka nyáron sem áll meg: júniusban is heti tíz edzésen várják a rúdsport iránt érdeklődőket; újabb szintvizsgára, továbbá a július 16-ai Restart Rúdsport Versenyre készülnek hallgatóink - utóbbin középhaladó, haladó és elit kategóriában is elindulnak.

Röplabda

Sorozatban harmadszorra diadalmaskodtak röpis lányaink a MEFOB-on! A nyári pihenő előtti időszakra is kijutott a jóból, ugyanis egyetemi válogatottunk makulátlan teljesítményével aranyérmet szerzett a hazai rendezésű négyes döntőben! Simon Gábor, a rendező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 119 éves fővárosi klub számára nagyon fontos volt egy sikeres MEFOB megszervezése. Ráadásul egy olyan sportágban, ami óriási lehetőség előtt áll, mivel 2017-től a hatodik látványsport TAO-s támogatási rendszeréhez csatlakozik a röplabda is: „Reméljük, hogy a TAO-s sportfinanszírozás új utakat és sohasem látott, látványos fejlődést fog megindítani a hazai röplabdázásban, és azon belül az egyetemi klubok, egyesületek röplabda életében is.”

A Tüskecsarnokban megrendezett torna körmérkőzései során az ország négy legjobb férfi és női csapata mérte össze a tudását. A női versenyt szett veszteség nélkül, Tóth Eszter vezérletével százszázalékosan nyerte az ELTE csapata. A Vári Péter vezette bajnokcsapatból az edzők véleménye alapján Boller Anna lett a legjobb mezőnyjátékos. Második helyen végzett a Kaposvári Egyetem (KE), Horváth Alexandra kiemelkedő játékával, aki a torna legjobb támadója címet is elnyerte. A Pécsi Tudományegyetem lányai a BME-t megelőzve végeztek a dobogó legalsó fokán, míg a műszakisok a torna legjobb feladójának díjával (Németh Judit) vigasztalódhattak a negyedik helyen.

A férfi mezőnyben is a legtöbb első osztályú játékossal felálló csapatok kerültek az élmezőnybe: a Kaposvári Egyetem címvédőhöz méltóan veretlenül lett bajnok, míg a BME ezüst-, a Debreceni Egyetem bronzéremmel térhetett haza. A negyedik helyen a döntőre a meglehetősen foghíjasan érkező Testnevelési Egyetem csapata végzett.

Hatodik pozícióban fejezte az évet a Budapest Bajnokság II. osztályában szereplő női együttesünk! A nyolccsapatos felsőházi rájátszás utolsó játéknapjai előtt már kirajzolódott lányaink végső helyezése, de hogy jó szájízzel kezdődjön a nyári pihenő, arról a tesisek elleni bravúros győzelem gondoskodott.

(nők – Budapest Bajnokság II., felsőház) ELTE-BEAC – TFSE 3:1 (25-18, 21-25, 25-22, 25-18)

(nők – Budapest Bajnokság II., felsőház) ELTE-BEAC – Kispest 0:3 (14-25, 14-25, 18-25)

Bajnokveréssel zárták a szezont férfi röpiseink! A Budapest Bajnokság II. osztályában szereplő csapatunk a felsőházi rájátszás utolsó játéknapján egy tét nélküli összecsapáson fogadta a Kertvárosi SE "B" gárdáját. A végletekig kiélezett első játszma megnyerését követően fiaink lendületből húzták be a másodikat is. Némi megingást hozott a harmadik felvonás, de a negyedik szett ismét a mieinkről szólt. Együttesünk a negyedik helyen zárt a küzdelmeket.

(férfiak – Budapest Bajnokság II., rájátszás) ELTE-BEAC – Kertvárosi SE 'B' 3:1 (33-31, 25-23, 22-25, 25-13)

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alsóházi rájátszás) HETE – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 9-8 (1-3, 2-2, 4-2, 2-1)

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alsóházi rájátszás) Bánki Vízisport Egyesület – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 10-8 (3-2, 0-3, 4-2, 3-1)

Vívás

Nincs oka vívódásra: Márton Anna ezüstérmet szerzett vasárnap a női kardozók moszkvai Grand Prix-versenyén! Az ELTE PPK hallgatója a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a főtáblán sorrendben francia, amerikai, majd újabb francia ellenfelet győzött le, s így bejutott a legjobb nyolc közé. A világranglistán jelenleg második, 22 éves magyar vívó előbb az orosz Anna Bastánál, majd a francia Caroline Querolinál bizonyult jobbnak - egyformán 15:5-re -, a fináléban pedig egy újabb francia, Charlotte Lembach várt rá. A finálé aztán már nem sikerült az MTK 2015-ben világbajnoki bronz-, tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes versenyzőjének, a döntő végeredménye 15:10 „oda”.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech