OSR8483

A TF legyőzésével bebiztosítottuk helyünket a Magyar Kupán

2021. 12. 14.
OSR8483

Komoly tét mellett lépett pályára a BEAC NB1-es kosárlabda csapata, hiszen az elmúlt két elveszített mérkőzés azt jelentette, hogy mindenképp győzniük kell, hogy a nyolc között fordulva kvalifikálják magunkat a Magyar Kupa mezőnyébe.

A győzelem azt jelenti, hogy az alapszakasz felénél a legjobb nyolcban zárt a csapat, kvalifikálva ezzel magunkat a Magyar Kupa mezőnyébe! Döcögős út volt ez, hiszen papíron a legnehezebb ellenfelet verték meg a lányok, de a legfontosabb, hogy visszataláltak a csapatként járt útra, ez pedig mindenképpen óriási erőt adhat a folytatáshoz!

ELTE-BEAC ÚJBUDA – TFSE-MTK 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 3/3, Czank 12/3, Boros B. 2, Mérész 29/6, Barnai J. 15. Csere: Joseph 2, Ivanova 9/6, Orosz, Boros J. 7/3, Zsámár.

TFSE-MTK: Theodoreán 12/6, Tapley 7, Jenkins 9/3, Király 3/3, Dúl 17/9. Csere: Baa 7, Pavel 5, Németh 9, Burján.

Balogh Judit: "Nem készültünk erre a mérkőzésre külön, mert az elmúlt két találkozó után úgy éreztem, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk. Buttás Pali bácsit is bevonva a csapat életébe, egészen nagy pálfordulás következett be a héten. Az a baj, hogy nem tudom, mitől játszanak nagyon jól és mitől nagyon rosszul – ha tudnám, nagyon jó edző lennék. Valóban próbáltuk titkolni a meccs tétjét, de nyilván nem ostobák a játékosok, ők is látják a tabellát. De ma tényleg mindenki, egytől egyig, akár a pályán volt, akár a padon, nagyon akarta ezt a győzelmet, és ez az egész heti munkájukon is meglátszott. Soha nem szoktam megdicsérni őket, mert akkor rögtön nem úgy megy, ahogy azt szeretnénk – de most nem tehetem, hogy nem dicsérem meg őket. Úgyhogy most jár nekik a dicséret, azzal a feltétellel, hogy mostantól már nem is érvényes!"

Mérész Beatrix: "Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert az elmúlt két mérkőzésen, komoly tét mellett nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Bár Bubuék nem beszéltek róla, mindannyian tudtuk, mi a tét, és ezzel együtt is úgy tudtuk kezdeni a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Voltak hibáink, de 40 percen át küzdöttünk és hajtottunk egymásért, ez pedig meghozta az eredményt!"

OSR8483
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech