Veg

A Magyar Kupa negyeddöntőjében ért véget női futsalosaink bravúros menetelése

2016. 01. 12.
Veg

Nem hozott szerencsét Sajben Marcell lányainak az ELTE Online első élő közvetítése a Hódmezővásárhelyi TE elleni kupacsatában: az élvonalban is vitézkedő rivális érvényesítette a papírformát másodosztályú együttesünkkel szemben.

Egy félidőn át élt a Final Fourba jutás reménye Sajben Marcell irányította női együttesünk számára, amely kiválóan küzdött a női élvonal egyik bajnokaspiránsa, a hajdúböszörményiek ellen. A hangulatos kupacsata mellett európai és helyi sikerek színesítették a hét palettáját: az ELTE Cheer Coed Team egész éves kiegyensúlyozott teljesítménye második helyet ért a kontinensünkön velük egy kategóriában szereplő csapatok ranglistáján; az új év legaktívabb szekciójának kosárlabdázóink bizonyultak öt bajnokijukkal, miközben több szakosztályunk számára is pörgősen, újdonságokkal indult a 2016-os esztendő.

honlapAikido

Eseménydúsan indult Csák Gergelyék számára a 2016-os esztendő! Harcművészeti Szakosztályunk frontembere a Zumm Aikido Egyesületnek megújult weboldalán két nagy horderejű hírről is számot ad. Január 11-én az egyesület egyik nagymestere, Christian Tissier megkapta a 8. danos minősítése, míg a Németországból hozzánk látogató Bodo Rödel a 6. dant szerezte meg a Japánban rendezett Kagam biraki ünnepségen. Január 11-étől Te is megteheted a lépéseidet az első danhoz vezető úton: a Zumm Aikido három hónapos kezdő tanfolyamot hirdet olyanoknak, akik még nem vettek részt edzésen, vagy újra nekikezdenének a sportágnak. A Tüzér utcai tréningek egy edzőtáborral és vizsgával zárulnak, amelyről a résztvevők oklevelet kapnak.

NAZ_7040Cheerleading

Második helyen zárt az ELTE Cheer Coed Team a 2015 év végi európai ranglistán! Kovácsik Rita irányította együttesünk 250 egységet termelt előző évi 10 megmérettetésén, így a legjelenősebb, Cheer Coed Team Premier kategóriában érdekelt fiaink és lányaink összteljesítményüknek köszönhetően a képzeletbeli dobogó középső fokára álltak fel a 22 csapatot reprezentáló listán. Egyedül a szlovén szurkolólányok és -fiúk férkőztek be a mieink elé - igaz, ők 35 ponttal előztek be. A szabad stílusban induló ELTE Cheer Dance Team a műfajokban a 34. helyen került fel a "térképre", míg az országonkénti összevetésben hazánk éppen csak kicsúszott a top 10-ből.

edzoFutsal

Hangulatos csatában búcsúztak női futsalosaink a Magyar Kupa további küzdelmeitől! A Szekszárd legyőzésével egy bravúrt már véghezvitt Sajben Marcell irányította, a másodosztályban dobogós helyen telelő együttesünk, akik a négyes döntőbe kerülésért a végső győzelemre is esélyes, ám több játékosát is nélkülöző Hajdúböszörményi TE legjobbjaival mérkőztek meg a BEAC Sportcsarnokban. A találkozó nem csupán a szurkolók körében váltott ki hatalmas érdeklődést, de az ELTE Online első élő közvetítésének köszönhetően az internetes is sokan nyomon tudták követni a történéseket. Sőt, arról számoltak be, hogy a kupamérkőzések speciális szabályainak köszönhetően lányaink az első negyedóra végéig továbbjutásra álltak a 0-0-s döntetlennel. Egyperces rövidzárlatunkért duplán is bűnhődtek a mieink: egy jól begyakorolt szabadrúgás figurát és egy eladott labdával vezetett villámgyors kontrát is góllal fejeztek be a hajdúságiak. A küzdelmes, csak helyenként látványos mérkőzésen megérdemelten vezettek a kezdeményezőbb játékot bemutató vendégek, de egy kupacsata köztudottan nem mindig Góliát sikerét hozza.

Fordulást követően sem változott drasztikusat az összkép, de legalább a gólok "megérkeztek". Érezhetően több ellentámadást vezetett együttesünk, ám egy labdavesztést követően rendre nagy terület nyílt a böszörményiek előtt újabb találatok elérésére és a továbbjutás eldöntésére. Kapusunk még hatméterest is hárított, ám az ellenállhatatlan Pádár Anitát ő sem akadályozhatta meg a triplázásban. Sajben Marcell az utolsó 10 percre meghúzta a váratlant: vészkapussal, 5 a 4 elleni játékkal igyekezett faragni a hátrányból és a becsületgól Pfundtner Vivien szemfülessége révén össze is jött. Többre azonban nem tellett, így a 6-1-es vendéggyőzelem a búcsút jelentette a mieink számára. Vezetőedzőnk értékelésében a kupatalálkozóhoz méltó légkörre is kitért: "A lányok hatalmasat küzdöttek a HTE ellen, és 2 buta kapott gólunkat elkerüljük még szorosabb lett volna a találkozó. A bajnokság számunkra szerencsére csak egy szűk hónap múlva kezdődik, így bízom benne, hogy fel tudunk készülni a meccsekre, és el tudjuk érni kitűzött céljainkat! Köszönjük a kilátogató szurkolóknak, hogy igazi kupatalálkozót varázsoltak a BEAC csarnokba, személy szerint, minden szinten hiányolom az ilyen mérkőzéseket a magyar futsalból."

(nők – Magyar Kupa, negyeddöntő) ELTE-BEAC – Hajdúböszörményi TE 1-6

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet) ELTE-BEAC – Ferihegyi Sportakadémia VE 3-11

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Footgolf Kft. 4-5

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet) ELTE-BEAC – Energia SC Gyöngyös 3-6

nokkomloKosárlabda

Elsőre az első ellen - Balogh Judit lányai az Euroligában edződő bajnokcsapatot fogadták az év nyitányán. Két, ellentétes előjelekkel készülő együttes találkozott az NB I. legutóbbi játéknapján a Gabányi Sportcsarnokban. Egyik legponterősebb játékosunk, Süle Krisztina nélkül léptek parkettre hölgyeink, akiken érződött a hosszabb kihagyás és a meccshiány, míg a nemzetközi porondon is megmérettetett soproniak lendületes játszottak. Ez a különbség már nyitó felvonásban visszaköszönt, ugyanis két és fél perc elteltével már 13-1-re vezetett a címvédő. Első mezőnykosarunkat Pusztai Sára szerezte betörésből, amit további, pontosan befejezett támadások követtek, így a vendégek már felállt védelemmel szemben tudtak akciókat vezetni. Ez ellen is könnyen megtalálta az ellenszert a Sopron: a triplavonal mögül is egyre többször célt elérő bajnok tovább növelte előnyét. A közel 40 pontot hozó első játékrészt egy pontszegényebb követett: védekezésünket dicséri, hogy több mint két percen át nem született soproni kosár - igaz, lányaink részéről is alig moccant meg az eredményjelző számlálója. A fent említett meccshiány különösen a félidő zárása előtt mutatkozott meg, olykor még a tiszta dobóhelyzeteink is kimaradtak, így a vendégek magabiztos fór tudatában vonultak pihenőre.

A nagyszünetet egy újabb fellángolásunk követte: Pusztai Szandi kosara és Reiner Dóri értékesített büntetői vezették fel a felvonást. Válaszul meg is rázta magát a címvédő: nem csupán egy 13-0-s futást mutattak be, de hölgyeink hosszabb ideig gólképtelennek bizonyult a palánkjuk alatt. Határ Bernadett több fontos szerelést is bemutatott és a gyors indításokat követően több könnyű kosárral növelte előnyét a nyugat-magyarországi alakulat. A negyed hajrájában Barnai Judit törte meg a csendet, míg a Pusztai testvérpár villanásai harsányabb tapsra ragadtatta szurkolóinkat is. A formalitásnak tűnő záró felvonás is szolgált tanulsággal: fiatalabb játékosaink saját bőrükön érezték, milyen a nemzetközi szint, milyen iramban és milyen keménységgel játszik egy kupaporondon szereplő élcsapat. Összességében Balogh Juditéknak apró részsikerekre futotta a listavezető ellen, amelyekből remélhetőleg már a tavalyi bajnoki döntős miskolciak ellen tovább építkeznek.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC ÚjbudaUNIQUA Sopron 44-103 (10-29, 6-25, 12-27, 16-22)

kicsik

Rajt-cél győzelemmel kezdte az új évet "csikócsapatunk" Szombathelyen. A külföldi tanulmányi gyakorlatáról hazatérő Szabó Flóra ponterős játékával az amatőr NB I. Nyugati csoport alapszakaszának féltávjánál a dobogó legalsó fokán álló együttesünk gyorsan meglépett ellenfelétől. Szakosztályi honlapunk tudósítása alapján már a nyitónegyedben könnyen 10 pont fölé kúszott a különbség, amely még tetemesebbé is válhatott volna, ha nincs a hat(!) kihagyott büntetőnk. A második 10 percben az addig inkább a társak kiszolgálásában jeleskedő Király Lili találatai mélyítették tovább a "szakadékot", amely az időként küzdelmessé váló játék ellenére is elérte a 'közte 20-at' a nagyszünetre.

A második félidő elejébe kissé belealudt együttesünk, így a szombathelyiek több ízben is feljebb zárkóztak. Pusztai Petra és Pfandler Csenge kosarainak köszönhetően a hazaiak egy alkalommal sem kerültek közelebb 15 egységnél. Sőt, a játékrész utolsó percei már-már tökéletesen összehangolt csapatmunkáról árulkodott Balogh Judit tanítványai részéről: 19-0-s rohamunktól valósággal megszédült szimpatikusan küzdő vendéglátónk. Mindezek tükrében a záró felvonás formalitássá vált, miközben Szabó Flóra és Pusztai Petra fej-fej mellett küzdött a dupla-dupla elérésében. Előbbinek 22 pont, 12 lepattanó formájában sikerült is elérnie, míg utóbbit egyetlen gólpassz választotta el a kiváló mutatótól. A jó dobóformára nagy szükség lesz a jövő heti, Tatabányai Kosárlabda Club elleni rangadón is!

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) Szombathelyi EgyetemELTE-BEAC Újbuda U23 60-92 (17-28, 10-19, 13-27, 20-18)

ffi

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – BKG DSE 69-93 (22-27, 11-32, 18-16, 18-18)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) MAFC – ELTE-BEAC 82-61 (23-17, 29-12, 18-9, 12-23)

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) ELTE-BEAC – BAEC-Muff 56-30 (14-11, 19-8, 13-10, 10-1)

ÚJJJJJJJJMasszázs

Bevezető áras új szolgáltatással várja az érdeklődőket az ELTE-BEAC Masszázs! Néhány hónappal ezelőtt egyetemünk egyik kari kiadványában, a Tétékás Nyúzban részletezték, milyen csodás munkát végez Kohajda József. Okleveles sport- és gyógymasszőrünk az évkezdésre való tekintettel újdonsággal rukkolt elő: immáron kinesio-tape és cross-tape ragasztást is vállal. Ezen lazító izomragasztásokat, ízületi rögzítéseket és nyirok ragasztásokat február 1-ig 1500 Ft/testrész áron próbálhatjátok ki. Ez még nem nyerte el a tetszésed? Lapozd fel a Nyúz nyomtatott vagy az elektronikus kiadásának 7. oldalát az élménybeszámolóért, vagy tájékozódj a részletekről a honlapunkon!

edes annaSportdiplomácia

Rövid interjúban mutatták be az Európai Egyetemi Sportszövetség Hallgatói Bizottságának legújabb magyar képviselőjét! 2015 őszén ELTE-s vonatkozású döntés is született az EUSA zürichi ülésén: a Végrehajtó Bizottság tagjai a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség jelöltjét, Édes Annát találták a legérdemesebbnek a posztra kandidáló hat jelentkező közül. A győztes pályázatot benyújtó lányunkat néhány nappal korábban egy, a nemzetközi szövetség honlapján közzétett bemutatkozó cikk keretein üdvözölték legújabb állomáshelyén! A 2012-es és a 2014-es EUSA Játékok egykori magyar önkéntese a sportdiplomáciai posztot két éven át töltheti majd be.

pulcsiNyereményjáték

Új termékkel bővül a BEAC webshop - sőt, egy szerencsés kedveléssel a Ti ruhatáratok is! Elkészültek az előzetes BEAC-os pulóver tervek, ám a valóra váltás előtt még szükségünk van a véleményetekre! Lájkoljátok a kedvenc verziótokat, és a legnagyobb népszerűségnek örvendő pulcsikat legyártatjuk, a webshopon keresztül eljuttatjuk hozzátok. Sőt, amint a BEAC FB oldal követőinek száma eléri a 6000-et, úgy a három legszerencsésebb "megmondóembert" rögtön fel is öltöztetjük!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech