Szabó Flóra varázslatos visszatérése – ELTE BEAC Kosárlabda

Szabó Flóra varázslatos visszatérése

A pazar dupla-duplával visszatérő Szabó Flóra, valamint Pusztai Petra vezérletével a végig vezetve, a harmadik negyed végén eldöntve a mérkőzést fölényes győzelmet aratott a második csapatunk Szombathelyen

Szombathelyi Egyetem – ELTE-BEAC Újbuda U23 60-92 (17-28, 10-19, 13-27, 20-18)

Szombathely, Női Amatőr Nemzeti Bajnokság.

BEAC: ZANA 15, PUSZTAI P. 19/3, Gocsman 7, György 9, SZABÓ F. 22 Cs.: KIRÁLY 16, Pfandler 4, Hizsnyik, Ajtony,

A külföldi tanulmányi gyakorlatáról csapatunkhoz visszatérő Szabó Flóra vezérletével remekül, 9-2-vel kezdett együttesünk. Hazai időkérés után megtört  lendület, egy 8-2-es rohammal 1 pontra feljöttek a vasiak. György Timi sikeres büntetői lendítették át a holtponton  lányainkat, akik  a nyitó szakaszban 14 (!) pontig jutó Flóra remeklésének köszönhetően 10 pont fölé “hízlalták” előnyüket, amely még nagyobb is lehetett volna, ha nincs 6 kihagyott büntető.

A második negyed elején az addig inkább a társak kiszolgálásában jeleskedő Király Lili találataival tovább nőtt előnyünk. Küzdelmes játék mellett tartották a lányok 15 pont körüli előnyüket.  félidő hajrájában egy 7-0-s rohammal – benne egy triplával Pusztai Petrától – 20 pont fölé nőtt a különbség. Szünetben kerek 20-szal “mentek” lányaink.

A második félidőt 8-2-vel indították a hazaiak, jól jött Petra duplája. A találat átlendítette a holtponton a csapatot, s Pfandler Csenge jóvoltából ismét visszaállt a szünetbeli 20 pontos különbség. A hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, ismét feljött 15 pontra a Szombathely. 55-40-es vezetés után azonban a negyed második felében pazar csapatmunkával egy szédületes, 19-0-s rohamot bemutatva 15-ről 34 pontra növelte előnyét együttesünk.

Ezek után a záró negyed formalitássá vált, Szabó Flóra 22 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával visszatérve vezette győzelemre a csapatot, Petrának (19 pont, 9 gólpassz) pedig egyetlen assziszt hiányzott a dupla-duplához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!