A bajnok papírforma győzelme – ELTE BEAC Kosárlabda

A bajnok papírforma győzelme

Tartalékos csapatunkon érződött a hosszabb kihagyás, meccshiány,  a lendületben lévő bajnok Sopron együttesével csupán rövid időszakokra volt partiban csapatunk

ELTE-BEAC Újbuda – Uniqa Sopron 44-103  (10-29, 6-25, 12-27, 16-22)

Hauszmann u. 100 néző. V: Radnóti, Kovács N., Lövész.

BEAC: PUSZTAI S. 17, Pál 7/3, Pusztai P. 4, Horváth Sz. 1, Barnai  5. Cs.: Reiner 2, dr. Bagi, György, Király 6, Gocsman 2. Edző: Balogh Judit.

Sopron:  Fegyverneky 3, SIMON 11/9, DUBEI 24/12, CRVENDAKICS 18/6, HATÁR 16. Cs.: Ciglar 3/3, Halvarsson 12, Weininger, LELAS 16/6.  Edző: Sterbenz László.

A két a tavalyi év utolsó, Cegléd elleni meccsén megsérült játékosunk közül Mau’ végül nem lépett pályára a bajnok ellen.  Határ ügyes löbbölt labda után szerzett duplájával, majd Simon triplájával indított a bajnok. Judie ugyan támadó pattanó megszerzése után a vonalra állhatott, s egyszer büntetett, de Dubei Debóra két triplájára építve 2 és fél perc elteltével 13-1-re vezetett a bajnok. Első mezőnykosarunkat Sára szerezte ügyes betörésből. Újból ő majd Szandi is villant, sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, mert sikerült pár támadást kosárral zártunk, így  nem tudott indítani, rendezetlen védelem ellen támadni a bajnok. A negyed második felében a nagy kedvvel, eredményesen játszó Dubei, valamint a soproni együttesben triplával bemutatkozó Lelas jóvoltából egy 11-2-es rohammal, s közel 20 pontos előnnyel zárta a negyedet a Sopron.

Lili támadó pattanója után Szandi hármasával kezdődött a második negyed. Több, mint 2 percen át nem esett kosár – ez védekezésünket dicséri – amikor Simon dobott triplát. A védekezés összeállt, bár biztosan vezetett, ekkor szenvedett a címvédő. Sajnos a támadásokat nem sikerült pontosan befejezni, pedig volt, amikor sikerült tiszta helyzeteket kialakítani. Dubei újabb triplájával nőtt 20 pont fölé a különbség, az első 6 percet 6-3-ra nyerte a Sopron. Lányainkon érződött a játékhiány, a szakasz közepén sorra maradtak ki a tiszta helyzetek, szünetig főként Crvendakics és Dubei ponterőssége révén közel 40 pontos különbség alakult ki.

Szandi szép kosarával indult a második félidő, majd Reiner Dóri értékesítette büntetőit. 4-0-lal kezdtünk szünet után, ám erre Lelas vezérletével 13-0-s futást mutatott be a bajnok, s abban, hogy hosszabb ideig nem tudtunk kosarat dobni, a soproni palánk alatt több szerelést is bemutató Határ Bernadettnek volt jelentős szerepe. Indítások utáni könnyű kosarakkal növelte előnyét a bajnok.

beac-sopron 2Hosszabb kosárcsendünket Judie törte meg, a negyed végén pedig a két Pusztai-lány villanásainak örülhettünk.

A záró negyed elején pedig Ágota ügyes kosarának. A befejező negyed leginkább arról szólt: fiatalabb játékosaink is érezzék a saját bőrükön, mi is a nemzetközi szint, milyen iramban, keménységgel játszik egy nemzetközi porondon szereplő élcsapat. Amely ellen Lili villant kétszer is villant.

Összességében apró részsikerekre futotta a bajnok ellen, amely a papírformának megfelelően fölényesen győzött.

Balogh Judit: – Kötelező meccs volt, lejátszottunk, nem egy kategória a két csapat.

Sterbenz László: – Szép csarnokban szép játékkal köszönték meg a lányok a közönségnek, hogy kíváncsi volt rájuk.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!