Korkep mix cik Robi

Tízből tíz: tökéletes hetet zárt futsal és kézilabda szakosztályunk!

2016. 11. 10.
Korkep mix cik Robi

Nem tudtak hibázni: korosztályos és felnőtt futsalosaink a hét meccsükből haton gólszüretet rendeztek, míg az újabb sikereket szállító női és férfi kéziseink kéz a kézben vették át az egyetemi bajnokságok vezetését.

Eheti hírkavalkádunk soha nem látott mennyiségben és terjedelemben számolunk be szakosztályaink sikereiről: az elmúlt időszak motorjának számító kéziseink, futsalosaink és kosarasaink eddigi legeredményesebb hetüket zárták; Jancsó Tamás parasportolónk révén nem mindennapi sikert jegyzett Erőnlét és Fitnesz Szakosztályunk, továbbá egy nemzetközi ifjúsági sakkversennyel adózik Ádám György emléke előtt klubunk és a Barcza Gedeon SC.

Asztalitenisz

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC I. – Szufla SE-Supernovák 0-16

Erőemelés

Nem mindennapi sikert jegyzett Erőnlét és Fitnesz Szakosztályunk! Parasportolónk, Jancsó Tamás fekvenyomásban szerzett aranyérmet az október végi Biotech Országos Fekvenyomó és Parafekvenyomó Bajnokságon. A mi fiunk új egyéni csúccsal nyerte meg a beledi megmérettetést: súlycsoportjában senki sem tudta felülmúlni 108 kilogrammos nyomását. Edzője, Gölöncsér Dániel elégedetten értékelte a látottakat:

"Büszke vagyok a teljesítményére. Ugyan csak nyár közepe óta dolgozunk együtt, de Tomó rengeteget fejlődött - már a legutóbbi hivatalos versenyen mért kereken 100 kg-os teljesítményhez képest is. A mostani bajnokságon a három kísérletből a másodikra jött össze az egyéni csúcs, míg a harmadik próbánál már afféle kacsingattunk, menne-e a 112 kg. Azt sajnos még nem sikerült kinyomnia, azonban december elején újabb verseny következik - ott talán menni fog!"

img_0326

Futsal

Tökéletes hét: kicsik-nagyok, egytől egyig tarthatatlanok! Korosztályos csapataink az idei szezon során először léptek pályára, és pontvesztés nélkül hozták le első játéknapos mérkőzéseiket. A nehezebb feladat U20-as fiataljainkra várt: már a nyitómeccsen a tavalyi döntős Airnergy együttesével csaptak össze, és egy védelmi rövidzárlat után ellenfelünk került előnybe. Előnyük egészen a második félidő közepéig tartott ki: előbb az irányítást vettük át, majd egy szöglet variációt és egy jól eltalált átlövést követően már a mieinknek dolgozott az idő múlása. Minimális arányú sikerünk óriási energiákat szabadított fel, melynek később a törökbálintiak látták kárát. A 17 évesek kategóriájában még ennél is nagyobb különbségek mutatkoztak. Fiaink 120 perc alatt mindösszesen 3 gólt kaptak, míg a nagy verést egyedül az a Vác úszta meg, amely meg sem jelent a játéknapon.

Gólszüretet hozott felnőtt csapatunk mérkőzése is: a sereghajtó Inter CDF elleni összecsapáson összesen tucatnyiszor zörgették meg a hálót a felek. Egy kis idő szükségeltetett az akklimatizálódáshoz, ugyanis a Törökbálinti Aréna pálya talaja és a mérete is szokatlannak bizonyult számunkra. A első félidő közepétől a játék képe alaposan megváltozott, és néha már olyan érzése támadt a semleges szurkolónak, hogy ezen az estén az ELTE-BEAC játékosai nem tudnak hibázni. Sorrendben Mészáros - Szini - Soltész - Mészáros - Mudra talált a hazaiak hálójába. A folytatásban jobban védekezett a hazai Inter, sőt, kontrákból többször is veszélyeztettek, ám az idén először kezdő Máthé Márk kiválóan őrizte kapunkat. Ugyan a tömérdek helyzetünkből csupán négyet tudtunk csak kihasználni a második 20 percben, ám győzelmünk nem forgott veszélyben egy percig sem.

u20-ffi-futsal

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – Airnergy FC 2-1

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – Törökbálinti FS 5-1

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – Lukács DSE Győr 3-0

(férfiak U17 – NB II., Közép3 csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – Airnergy FC 7-0

(férfiak U17 – NB II., Közép3 csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – BME FC 11-3

(férfiak U17 – NB II., Közép3 csoport, 1. játéknap) ELTE-BEAC – Vác Futsal SE 3-0

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) Internationale CDF – ELTE-BEAC 2-10

Kézilabda

Nem találják az ellenszert Divéki Péter irányította csapataink játékára: legényeink és hölgyeink makulátlan mérleggel vezetik három fordulót követően a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokságot. Egyetemi válogatottjaink aktuális mérkőzéseiről és az azokon nyújtott teljesítményről maga a vezetőedző számol be a pontvadászat honlapján:

"Megtört az egygólos győzelmek sorozata a lányoknál, akik megmutatták, hogy képesek maximális erőbedobással, koncentrált játékkal végigjátszani egy meccset. Olyannyira összehangoltan működött a védőjátékunk, hogy az első félidőben mindösszesen három gólt engedélyeztünk a PPKE legjobbjainak. Sőt, fordulás után egy-egy új dolgot kipróbálására is lehetőség nyílt: ezekben még akadtak hiányosságok, de legalább éles szituációkban gyakoroltuk. Mindeközben elöl sem állt meg a tudomány: Bab Ágota, Jávorszky Lilla és Péter Flóra futószalagon szállította a gólokat, míg csapat szinten 30-ig jutottak hölgyeink. Legnagyobb örömömre mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani és a padról beszállók élni is tudtak ezzel.

noi-kezi

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Pázmány Péter Katolikus Egyetem 30-10 (12-3)

"A játék minden elemében alulmúlták magukat, gyengén játszottunk. Az első félidőben lassúnak, körülményesnek bizonyultunk elöl, míg a védekezésben alig ütköztünk. Azt hittem ennél rosszabb nem lehet, de sikerült ezt a félidőt is alulmúlnunk: szinte minden ziccerünket belelőttük a kapusba, míg amit kértem, azt egyáltalán nem sikerült megvalósítani. Kihagyott, elhibázott hétméteresekkel és gólcsendes percekkel - erről árulkodik a jegyzőkönyv is. Az egy félidő alatt lőtt 3 gólunk kiábrándító... Ennél sokkal több kell nyújtsunk, mert ilyen játékkal álmodoznunk sem szabad a bajnoki címről." A Schönherz A elleni mérkőzésre vetülő önkritikus visszhang ellenére együttesünk továbbra is hibátlanul teljesít. A gyenge játékkal megszerzett győzelem még kulcsfontosságúnak számíthat a minden héten változatosabbnál változatosabb meccseket hozó egyetemi pontvadászatban.

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Schönherz A 14-13 (11-9)

Budapest Bajnokságban szereplő csapatunk diadala tette fel az i-re a pontot! Divéki Péterre edzette legényeink a Rákosmenti KSK gárdáját látták vendégül a BEAC Sportcsarnokában és pár perc leforgás alatt három találatnyira léptünk meg. Támadójátékunk az első félidő hajrájában hullámvölgybe került, így ellenfelünk visszakapaszkodott, sőt a nagyszünet idejére a maga javára fordította a mérkőzést. Az öltözői eszmecsere jótékony hatással bírt játékunkra: a láthatóan jobb mentalitással pályára küldött sorunk a következő húsz perc alatt mindösszesen háromszor kapitulált. Négygólos előny birtokában sok büntetőt és ziccert hagytunk ki, így a mérkőzés utolsó pillanataiba sikerült izgalmat csempészni. Kis időre "közte egyre" csökkent a különbség, ám a mieink innen már nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból. Mi több, zárszóul Törteli Olivér egy nem mindennapi, egész pályás góllal demoralizálta a rákosmentieket.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A) ELTE-BEAC – Rákosmenti KSK 23-20 (10-11)

Kosárlabda

Nem vallottak szégyent élvonalbeli kosarasaink a tavalyi ezüstérmes otthonában. Balogh Judit edzette lányaink a Rába partján tettek látogatást az NB I. 6. játéknapján, de az már az első két negyedben látottak alapján kikristályosodott, hogy számunkra ezen a napon néhány parádés egyéni teljesítmény szolgáltathatja a legtöbb okot örömre. Már az első 10 perc során jelentős hátrányba került együttesünk, s bár a folytatásban sikerült egy kicsit rendezni a sorainkat, a nagyszünetben így is hússzal tartott előrébb a Győr. Egészen kiváló statisztikával tért vissza a parkettre csapatunk újdonsült kapitánya, Süle Krisztina (16/3 pont, 6 assziszt, 8 kiharcolt fault). Rajta kívül Pusztai Petra, Boros Dorka és Szabó Flóra ponterős produkciójának köszönhető, hogy a fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék. Ellenben a palánk alatti munkában, a lepattanók begyűjtésében nagyot kell javulniuk hölgyeinknek: ennek hiányában nem sikerült megakadályozni a viszonylag könnyebb hazai győzelmet. Folytatás a Vasas Akadémia elleni "hatpontos" fővárosi derbin.

Mindeközben megújult külsőt kapott női kosárlabda szakosztályunk oldala! Dizájn elemeiben klubunk internetes felületét követi, míg tartalmában a hétvégi körképek és beszámolók mellett a korosztályos csapatok névsorai, eredménysorai, képei is fellelhetőek az új honlapon.

csakegyutt-noi-kosar

(nők – NB I.) CMB CARGO UNI Győr – ELTE-BEAC Újbuda 93-68 (27-9, 24-22, 24-13, 18-24)

Helyben hagyta U23-as csapatunk a szombathelyi egyetemistákat! Balogh Judit vezette fiataljaink 10-0-s kezdése után világossá vált, hogy a sereghajtó elleni mérkőzésen csak egy csapat lesz a pályán - méghozzá a mieink. Nyomasztó magassági fölényben kosárlabdáztunk: Gocsman Ágota, Kocsis Fanni, és László Boróka sorra szórták a pontokat a körtéből, de szinte mindenhonnan betaláltunk a 25-5-tel záródó első negyedben. A második felvonást újabb 9-0-ás rohanással kezdték hölgyeink, miközben a vendégek szinte dobóhelyzetig is alig jutottak. Lányainknak a fordulás után is sikerült kiszolgálnia a Gabányi László Sportcsarnok közönségét: együttesünk nagy kedvvel játszott, jó százalékkal dobott, így a negyed végére elérték az ötven pontos különbséget. Az utolsó játékrész mindösszesen egy izgalommal szolgált: a dicséretesnek nevezhető 33 gólpassz és a 12 kiosztott blokk mellett László Boróka duplájával a 100 dobott pont fölé jutott csapatunk.

u23-kosar

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Szombathelyi Egyetem 104-30 (25-5, 27-11, 20-6, 32-8)

Kulcsmomentumokban maradt alul női egyetemi válogatottunk! Néhány nap leforgása alatt másodszor látogatott a Szombethelyi Egyetem Sportegyesülete a fővárosba, ám ezúttal nem hagyta itt a győzelemért járó bajnoki pontokat. Nehezen melegedtek be a csapatok - főleg a hazaiak. Az első negyed közepén 5 ponttal elléptek a vendégek, akik ettől kezdve végig vezettek. Küzdelmes, kemény, de elég sok hibával tarkított játék folyt a pályán. Többször is szorossá tettük a meccset, ám a vendégektől mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, ráadásul a perdöntő helyzetekből rendre a szombathelyiek jöttek ki jobban. A záró szakaszra belefáradt ellenfele üldözésébe a hazai csapat, Pados két triplája törte meg végleg az ELTE-BEAC ellenállását, értékes győzelmet arattak a tartalékos vendégek.

noi

(nők – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Szombathelyi Egyetem Sportegyesület 49-60 (6-11, 17-18, 16-16, 10-15)

(nők – Budapest Bajnokság, "A" csoport) ELTE-BEAC – BEAC Muff 28-57 (6-15, 11-21, 3-13, 8-8)

Megtört a jég: férfi kosarasaink első győzelmüket jegyezték a MEFOB idei kiírásában! Teljes kerettel utazott Varga Zsolt irányította együttesünk Veszprémbe, ahol vendéglátóik a korábbi évekhez hasonlóan most is foghíjasan tudtak csak kiállni a mérkőzésre. Előzetesen szinte minden fiaink fontos idegenbeli sikere mellett szólt, és csapatunk ennek megfelelően egész pályás letámadással indított. Az első félidőben még akadozott a gépezet: hiába tettünk szert nyolc pontos előnyre a nyitónegyed végére, ez a különbség a nagyszünetre kis híján el is olvadt. Bátor harcmodorunk és a hosszabb kispadunk adta merítési lehetőségek a folytatásban gyümölcsöztek: egyetemi válogatottunk állandósította a 10 pontos differenciát, majd az összecsapás végére az erejével teljesen elkészülő hazaiakat két vállra fektette. Ez a diadal akkor bírhat még nagyobb jelentőséggel, ha a győztes taktikát sikerül átültetni a november 14-ei pécsi vendégjátékra is.

ffi-kosar

(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) Veszprémi Egyetemi SC – ELTE-BEAC 67-82 (14-22, 22-17, 17-24, 14-19)

Labdarúgás

1

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – BÜSKE 1-3

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Rákosszentmihályi SC II. 1-2

Masszázs

Egyenesítsd ki az életed irodai-székes masszázzsal - új szolgáltatással várja az érdeklődőket az ELTE-BEAC! Te is tapasztaltad már, hogy munka alatt állandó hátfájás gyötör, miközben a géped előtt ülsz, vagy bármit csinálsz? Nem csak ez a gond... 2014-2015 óta egy új felismerés izgatja az emberiséget: a szakértők szerint az ülőmunka vált az "új dohányzássá". Az irodai dolgozóknál nagyobb a veszélye a diabétesznek, a szív- és érrendszeri problémáknak és egyéb súlyos betegségeknek. Sőt, a sok órás ülőmunkából fakadó egészségügyi problémák még az aktívan sportolókat sem kímélik. Okleveles sport- és gyógymasszőrünk, Kohajda József az irodai-székes masszázzsal segít közelebb vinni Téged és munkatársaidat a problémák megoldása felé, miközben számtalan életmódbeli tanáccsal is ellát. Ha élnél új szolgáltatásunkkal, küldd el az "Árajánlat" szót a +36/30 860-46-96-es számra és masszőrünk 24 órán belül visszahív, vagy írj egy levelet a [email protected] címre. Bővebb információkért keresd fel honlapunk Szolgáltatások aloldalát!

masszazs

Modern jazztánc

Gálaműsorral búcsúznak az óévtől Wéber Edináék! Modern jazztánc társulatunk sorozatban negyedik alkalommal rendez önálló évzárót - a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont műsoraiknak. A december 7-ei esten a táncművészeti versenyeken rendre eredményesen szereplő fellépő csoportunk eddigi koreográfiáit is láthatják a táncszerető érdeklődők. Rajtuk kívül az általános testnevelés jazztánc és argentin tangó csoportjai is bemutatóznak, továbbá az Érdi Torna Club óvodás és általános iskolás tánccsoportjai is meghívást kaptak. A jegyvásárlási igényeiteket az [email protected] címen tudjátok jelezni - elővételben november 15-től beszerezhetőek Wéber Edinél, Pék Krisztinél és Szén Lillánál.

jazz

Nemzetközi Sportnap

Let’s move together – ezzel a mottóval rendezi meg november 27-én az ELTE és Hallgatói Önkormányzata, valamint az ESN ELTE és a BEAC felejthetetlen sportnapját, az University Sports Festival Budapest eseményét. A nap célja, hogy a sporton keresztül olyan közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, mely összeköti a különböző intézményekbe járó fiatalokat a világ minden tájáról. A külföldi hallgatók betekintést nyerhetnek a budapesti egyetemi sportéletbe, kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatják ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. Az USF Budapesten egyaránt lehetőség lesz egyéni és csapatsportágak kipróbálására, valamint egy intézmények közötti versenynek is teret adunk. Sőt, a nap végén a legsportosabb felsőoktatási intézményt is díjazzuk.

beac_hu_cover-1

Röplabda

noi-ropi-ii

(nők – Budapest Bajnokság II./A alapszakasz) ELTE-BEAC I. – Hegyvidék SE 3:0 (25-20, 25-18, 25-19)

Sakk

Ádám Györgyre emlékezünk! Érdemes lesz kilátogatni az első alkalommal kiírt Ádám György Emlékversenyre, amellyel a BEAC sakk szakosztályának idén februárban elhunyt vezetőjére emléke előtt adózunk. A BEAC és a Barcza Gedeon SC közös rendezésű nemzetközi ifjúsági sakkversenyén számos hazai és külföldi csapat, valamint egyéni játékos méretteti meg sakktudását november 10-e és 13-a között. A játékosok egyénileg és csapatban is sakktáblához ülhetnek, illetve rapid- és villámversenynek is otthont adunk. Utóbbi kettőn a csapatversenyen résztvevő klubok játékosai, edzői, kísérői plusz a rendező által meghívott további játékosok vehetnek részt. A csapatversenyben meghívott külföldi és hazai klubok 4 fővel - három fiúval és egy lánnyal - szerepelhetnek.

sakk1

Úszás

Szeretnél Kapás Bogival együtt küzdeni az ELTE-ért? Ebben az esetben november 19-e a te napod, hiszen ekkor rendezik meg a főiskolások és egyetemisták úszó országos bajnokságát, ahol az ország összes felsőoktatási intézményéről érkeznek sportolók. Egyedülálló módon azonban a hivatásos úszók és az amatőrök egy kategóriában indulnak, ezért leginkább egy úszófesztiválra emlékeztet a rendezvény. Az ELTE-s hallgatók csapata évről évre eredményesen szerepelnek, mindemellett lehetőség nyílik új embereket megismerni. Ha úgy érzed készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz Kovács Zsuzsannánál a [email protected] e-mail címen, míg a versenyszámok listája a szervezőbizottság honlapjáról érhető el.

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, "A" csoport alapszakasz) Semmelweis VKS – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 10-4 (3-1, 1-0, 2-2, 4-1)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech