Kiütéses győzelem a Szombathely ellen – ELTE BEAC Kosárlabda

Kiütéses győzelem a Szombathely ellen

Az évad eddigi legnagyobb arányú győzelmét szerezte meg csapatunk a sereghajtó Szombathelyi Egyetem ellen az Amatőr Nemzeti Bajnokság hatodik fordulójában. A mérkőzésen mindenki szerzett pontot és a játékpercek is szépen eloszlottak, így a lányok remélhetőleg nem fáradtak el túlzottan a holnapi győri élvonalbeli csata előtt

A 10-0-ás kezdés után világossá vált, hogy ezen a meccsen csak egy csapat lesz a pályán, méghozzá a miénk. Nyomasztó magassági fölényben kosárlabdáztunk, Gocsman Ágota, Kocsis Fanni, és László Boróka sorra szórták a pontokat a körtéből, de szinte mindenhonnan betaláltunk a 25-5-tel záródó első negyedben. A második tíz percet újabb 9-0-ás rohanással kezdtük, a vendégek szinte dobóhelyzetig is alig jutottak, fele annyi rádobásnált tartottak 15 perc után, mint a mieink. A félidei 52-16-os eredménynek maximum annyiban örülhettek a szombathelyiek, hogy a második negyedben sikerült tíz pont felett dobniuk (27-11).

A játék képe a második félidőben sem változott, lányaink nagy kedvvel játszottak, és folyamatosan növelték előnyüket. A harmadik negyed végére elérték az ötven pontos különbséget (72-52), a záró játékrészt pedig ismét egy 14-0-ás etappal kezdték, így tulajdonképpen csak az maradt a kérdés, hogy sikerül-e elérni a 100 pontot. Ezt végül Boró révén szereztük meg, egy olyan mérkőzésen, amin a 104 dobott pont mellett a 33 gólpassz és a 12 kiosztott blokk is dicséretet érdemel.

Amatőr Nemzeti Bajnokság 

Gabányi Sportcsarnok

ELTE-BEAC Újbuda – Szombathelyi Egyetem 104 – 30 (25-5, 27-11, 20-6, 32-8)

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai 11/3, Boros 11, Király 9, Gocsman 18, László 6.

Cs.: Lelik 17/3, Kocsis 10, Suppán 12, György 4, Karagits 6.

Szombathelyi Egyetem: Molnár, Uszkai 6, Jakubovics 8, Simon 8, Szabó-Haklits 4.

Cs: Feigl 4, Rózsa.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!