Term

Természetjáró Szakosztály

Olyan mozgásformát keresel, mely mindenütt átmozgat és végig a szabad levegőn vagy? Szeretnél a hétvégéiden testileg és lelkileg is feltöltődni? Akkor a természetjárók között a helyed!

Szakosztályunk tevékenysége az alábbiak köré csoportosul, és amelyekhez örömmel vesszük a csatlakozni vágyókat.

ELTÉ-s iskolai tesis kurzus keretein belül általában Budapesthez közeli tájegységekben (Budai-hegység, Börzsöny, Gerecse, Vértes, Pilis, Visegrádi-hegység) barangolunk 5-20 km-es, könnyű vagy közepes nehézségű távokon. Haladók részére esetenként 30 km körüli túrákat is szervezünk minden hétvégén a tanítási időszakokban. Egy-egy szakasz teljesítése erőt és kitartást kíván, a természetjárás is megkövetel egy minimális állóképességet és fizikai erőnlétet, de túráinkon a hangulat mindig jó. Igyekszünk geológiai, történelmi ismereteket is átadni az egyes alkalmakon. Sok esetben veszünk részt túramozgalmakban, mint pl. az Országos Kékkör, amelynek távolabbi szakaszait is látogatjuk.

BEAC-os tagjainknak az éves ezer forintos tagdíj ellenében minden vezetett iskolai túránkra ingyen, a teljesítménytúráinkra kedvezménnyel jöhetnek. MTSZ-matricát és BEAC-os kártyát biztosítunk minden tagunknak!
Tagdíjbefizetés:
Utalással:
Kedvezményezett: Budapesti Egyetemi Atlétikai Club
Számlaszám: 11711034- 20023436
Közlemény: Természetjárás tagdíj
Személyesen készpénzzel:
Helyszín: BEAC iroda, nyitvatartási időben

Tagdíj összege: 2000 Ft (az adott naptári évre)

Szakosztályunk két ismert teljesítménytúrája a Sárga 70 május elsején, és a XI. kerületi 11 km november 11-én, amelyek teljesítése szintén beszámít alkalomnak a kurzus teljesítésébe.

Idén indulnak az Sárga 70 instant távja is, amelyet biciklivel is lehet immár teljesíteni, és amelynek teljesítése szintén beleszámít a féléves teljesítménybe.

Minden félévben megszervezzük a többnapos csapatépítő túrát, amely a félév legnagyobb attrakciója általában hangulat tekintetében.

Végül, de nem utolsó sorban a túraminősítés is a feladataink közé tartozik.

Kapcsolattartóink:
Gál Péter – Kurzusfelelős
E-mail: [email protected]

Palotás Dávid – Teljesítménytúrák
E-mail: [email protected]

Pósch Dániel – Természetjáró- minősítés
E-mail: [email protected]

Túravezetőink:

  • Balogh Máté
  • Gál Péter
  • Parti Dániel
  • Pósch Dániel
  • Sujtó Laura
  • Vincze Attila

Egyéb kérdésekkel fordulj hozzánk bizalommal: [email protected]

------------------------------------------

A BEAC Természetjáró szakosztály ingyenes féléves túrái itt érhetők el (tájegység alapján):

Facebook-oldalunk, ahol minden aktuális túránk fent van: ELTE-BEAC Természetjárás

TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY ALUMNI CSOPORT

A szakosztály több mint fél évszázada alakult, s a jelenlegi alumni csoport tagjai között vannak olyanok, akik 50 éve folyamatosan tagjai a szakosztálynak és az MTSZ-nek is.

A csoportnak kb. 40 tagja van, a rendszeres gyalogos és kerékpáros túrákon 5-12 fő szokott részt venni, de a húsvéti, szilveszteri és az úgynevezett születésnapi túrákon nem ritka a 25-30 fős létszám sem.

Számos ezüstjelvényes és egy érdemes természetjáró, és sok bronzjelvényes túravezető található tagjaink között.

Sokan teljesítették az Országos Kék Túrát, ketten a teljes „kék kört” is, néhányan pedig 2020-ban fejezték be az Alföldi Kéktúra, illetve a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítését.

1987-től 2001-ig mi szerveztük a SUPER 8 kombinált teljesítménytúrát, amely 1996-ban az „Év Teljesítménytúrája” díjat is elnyerte. A tagjaink által teljesített számtalan teljesítménytúra közül csupán a klasszikus Kinizsi 100-at említjük, amelynek számos többszörös teljesítőjét is sorainkban tudhatjuk.

Az eltelt évtizedek során túrázóink eljutottak hazánk és a Kárpát-medence szinte minden fontosabb, nevezetes hegységébe, csúcsára, és más fontos helyére (barlangok, szurdokok, stb), és rengetek történeti, illetve kulturális szempontból érdekes várost, várat, helyszínt is felkerestek a gyalogos és kerékpáros túrák során.

A távolabbi célpontok közül csupán ízelítőként érdemes felsorolni néhány helyet, ahol jártunk s ahol hosszabb túrákat is tettünk: Az USA nemzeti parkjai, a Grand Kanyon, az alaszkai Aranyásó út, Új-Zéland, Izland, a Nord Cap, Feröer szigetek, Réunion, Kréta, Korzika, a törökországi Erciyes- , Kackar- illetve Torosz hegységek, a spanyolországi Sierra Nevada, a Negev sivatag, a Kaukázus, az Albán Alpok, Kréta, Korzika, a Mont Blanc és az osztrák, az olasz, a svájci és a bajor Alpok számos csúcsa, az Etna, a Loire völgye, stb., stb., s végül, de nem utolsó sorban a Himalája, ahová háromszor is eljutottak társaink, a legutóbbi egyben legmagasabbra törő túráról külön is beszámolunk (15 napos túrát tettek Nepálban a BEAC Természetjáró szakosztályának tagjai ).

Várjuk csoportunkba az ELTE-hez és a túrázáshoz egyaránt kötődő tapasztaltabb érdeklődőket, felső korhatár nélkül.

További információk: Gács János

06 20 950 4835 | [email protected]

Természetjárás

Kapcsolattartó: Gál Péter - Kurzusfelelős

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Palotás Dávid – Teljesítménytúrák

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Pósch Dániel – Természetjáró- minősítés

E-mail: [email protected]

Lesz izomlázad?

Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble