Kosar csapat

Kosárlabda Szakosztály

NB1 – töretlenül az élvonalban

Élvonalbeli női kosárlabda csapatunk az egyesület zászlóshajója, az első, 1964-ben rendezett bajnoki idény óta minden évben ott voltunk a bajnoki küzdelmekben. Jártunk a csúcson, voltunk nagycsapat – a kilencvenes évek nyitányát bajnoki győzelem és kupasikerek fémjelezték. Az 1989-1990-ben, vitatott körülmények között elveszített bajnoki döntő után egy évvel, az 1990-1991-es idényben duplán is felértünk a csúcsra: magyar bajnoki aranyérmet és Magyar Kupa győzelmet is ünnepelhettünk. Egyetemisták vezették sikerre azt az alakulatot, élén a magyar kosársport élő legendájával, Balogh Judittal.

Mára ismét kiscsapattá lettünk, de az útunk, a hitvallásunk a kezdetek óta töretlen: a magyar élmezőnyben egyedüliként valljuk a sport és a tanulás megbonthatatlan egységét. Sorainkban számtalan olyan fiatal pallérozódott az évek alatt, akik ezt az utat magukénak vallották, gimnáziumi, később egyetemi tanulmányaik mellett bizonyítottak a legmagasabb osztályban hétről hétre - majd váltak később nagycsapatok meghatározó játékosaivá, a magyar nemzeti válogatott tagjaivá.

Utánpótlás: BEAC Újbuda Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia

Szakosztályunk 2013 óta működik Akadémiaként, büszkék vagyunk rá, hogy egyesületünk elsők között nyerte el a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia címet 2018 januárjában. Utánpótlás műhelyünkben kétszáznál is több gyerek versenyez a különböző korosztályokban. Utánpótlás -nevelésünk célja kettős: egyrészt lehetőséget adunk a rendszeres sportolásra, másrészt neveljük azokat a játékosokat, akik felnőtt korukban megállják a helyüket a legmagasabb osztályban. Azt valljuk, nem az a kulcskérdés az utánpótlás korosztályokban, hogy melyik csapatunk hányadik helyen végez, sokkal inkább az, hogy hány játékosunk válik a kosárlabda elkötelezettjévé.

Ott vagyunk a legfontosabb kerületi iskolákban, legnépesebb műhelyünket a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában az Újbuda Kiváló Edzője díjjal is kitüntetett edzőnk, Gyeőry Zsuzsanna vezeti. A helyzet lehetővé teszi, hogy élvonalbeli játékosainkkal járjuk a kerületi óvodákat, közös játék keretében labdákat és sporteszközöket adományozunk, mert hisszük: a sportra, az egészséges életmódra való nevelés kiskorban kezdődik.

Hátország: felnőtt csapataink

Szakosztályunk kötelékében több felnőtt csapat is működik, akik a Budapest-bajnokságokban öregbítik egyesületünk hírnevét, számos korábbi neves játékost, válogatott kosárlabdázót tudva soraikban, miközben férfi csapatunk az NBII-es bajnokságban képviseli az egyetem és az egyesület színeit.

Egyetemi csapat

Szeretnél egy szuper közösséghez tartozni? Régóta kosárlabdázol, de nincs csapatod jelenleg? Itt az idő, jelentkezz a BEAC férfi és női kosárlabda csapataiba!

Férfi kosárlabda csapatunkba várunk szeretettel mindenkit, aki szeretne mozogni, sportolni, vagy csak egy jó társaság tagja lenni. A felkészülés során nagy hangsúlyt fektetünk az erőnlétre, a taktika alapokra és az egész évet megalapozó csapategység kiépítésére is. Év közben az edzéseken és mérkőzéseken kívül rengeteg sportprogramon vehettek részt, például az egyetemi B33 bajnokságon is.

Női egyetemi csapatunk Női egyetemi csapatunk az elmúlt két évadban egyaránt ezüstérmet szerzett az egyetemi és főiskolai bajnokságban. Várunk minden kosárlabdázni vágyó érdeklődőt!

Ha kosaraztál korábban, és egyetemi éveid alatt is folytatni szeretnéd az egyetem színeiben, akkor a MEFOB-on is induló csapatban a helyed! Ha egyszerűen csak kipróbálnál valami újat, nálunk akkor is játszhatsz. Olyan edzéseket is biztosítunk, ahová bármikor, bármilyen tudással eljöhetsz.

Kosárlabda

Kapcsolattartó: NB1 - Sándor Ádám

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Akadémia (utánpótlás) - Szalay Krisztina

E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó: Női egyetemi kosárlabda - Földi Alexandra, vezetőedző

E-mail: [email protected] | +36706017114

Kapcsolattartó: Férfi egyetemi kosárlabda - Csányi Zoltán, vezetőedző

E-mail: [email protected] | +36309244032

Kapcsolattartó: Milkovics Réka - sportösztöndíjas

E-mail: [email protected]

Lesz izomlázad?

Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech