Hitvallásunk

Filozófiánk

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club hitvallása az 1898. november 5-én tartott alakuló közgyűlés gondolatiságán alapul. Ez az egyetemi testkultúra fejlesztésébe, az egészségvédelem és a pozitív személyiségformálás fontosságába, a társadalom számára példaértékű életutak és sikerek bemutatásának erejébe vetett hit. A BEAC központi gondolata, hogy tevékenységével nemes eszközökkel és céllal végezzen szellemiség formálást nem csupán az egyetemisták, de a széles értelemben vett társadalmi közösségek köreiben is.

Küldetésünk

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club küldetése, hogy a lehető legtöbb ember figyelmét felhívja az egészséges és környezettudatos életmód fontosságára és előnyeire a közösségi sport valamint az élsport népszerűsítésén keresztül.

Víziónk

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club jövőképe, hogy egy olyan hírnevű, szakmai, sport és egyetemi körökben viszonyítási pontként számon tartott klub legyen, ahol a szervezet irányításában a hallgatók meghatározó szerephez jutnak, illetve ahol dinamikusan növekvő számban sportolnak rendszeresen az egyetem polgárai.