Borító BEAC 1

Vízisportnapon az ELTE TáTK Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszéke

2022. 06. 29.
Borító BEAC 1

A BEAC sportpályázatának támogatásával a Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszék sportnapot rendezhetett az ELTE Vízisporttelepén június 25-én.

Közel két év bezártság és jelentősen átalakult szabadidős, sportolási szokások után örömmel értesültünk arról, hogy az ELTE sportegyesületénél a régi jó hagyományokat fenntartva újfent van lehetőség sportnapra pályázni. Nem is haboztunk sokáig.

Zeusz, az időjárás istene is igazán kegyes volt hozzánk június 25-én, hiszen szinte egész nap felhőktől zavartalanul élvezhettük a sporttelep nyújtotta sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket.

Beac5

A sportnapon nem csak a tanszék egykori és jelenlegi oktatói, kutatói, de a tanszéken működő két kutatócsoport (Globalizációtörténeti Kutatócsoport, Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport) tagjai, illetve természetesen a családtagok is részt vettek. A népes sereg a délelőtti programot – Papp Viktor, egykori BEAC sportösztöndíjas vezetésével – egy kiadós kajakozással és kenuzással kezdte meg. A messze nem csak bemelegítő mozgást a kora délutáni ebéd elköltése követte, s bár bográcsozásra most nem vállalkoztunk, senki nem maradt éhes.

Beac3

A „bűnös” szénhidrátok fogyasztása nem maradhatott következmények nélkül. A sebtében összedobott DIY pingpongasztal mellett kezdetét vette a lábtengó párviadal, szigorúan az árnyékban. A kártyázás, beszélgetés, tollasozás, íjászkodás után újabb kajakozás vette kezdetét, hogy a késő délutáni órákban egy avatott edző segítségével megismerhessük a SUP fortélyait. Ennek a lehetőségnek különösen örültünk, hiszen közülünk számosan még nem próbálhatták ki a stand up paddle-t.

Beac2

Ugyan a SUP-nak egy gyorsan átvonuló zápor végett vetett, mindenkinek volt kellő alkalma az evezésre, hogy aztán elcsigázottan a kora esti órákban berekesszük az egész napos sportnapot. Ezúton is köszönjük a BEAC-nak a lehetőséget az aktív kikapcsolódásra!

Borító BEAC 1
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech