Idegőrlő csatában győzött az ELTE csapata – legjobb négy között a pólósaink

Április 7-én, szombaton négy mérkőzést rendeztek a Tüske uszodában, amelyen csapatunk az utolsó mérkőzést játszotta a Vízilabda MEFOB legjobb négy közé jutásért. Az első három mérkőzésen elég gyorsan eldőlt, hogy melyik csapat az erősebb, így a Debreceni Egyetem, BME és BGE csapatai már bent voltak az április 21.-i rendezvényen. Mindenki arra várt, hogy az utolsó mérkőzésen a Corvinus vagy az ELTE csapatának sikerül-e bejutni utolsóként az egyetemi döntőbe.

Ahogyan előzetesen várni lehetett, ezen az estén egy parázs hangulatú és nagyon kemény ki-ki meccset vívott az ELTE csapata a Corvinus ellen.

Az ELTE kezdő ötöse úgy indította a mérkőzést, ahogy megtervezték. Sikerült több góllal ellépni a mérkőzés elején, amely előnyt végig megtartották fiaink. Az első félidőben nagyon jól összeállt a védekezés és kapusunk bravúrjainak is köszönhetően a félidőre 5-1 állt az eredményjelzőn az ELTE javára. Egyetlen gól kaptunk, azt is büntetőből...

A második félidőre határozottabban jöttek vissza a corvinusosok és fel is zárkóztak. Ekkor már csak 7-6-ra vezettünk. Tudtuk, hogy sok energiájába telt ellenfelünknek a mérkőzés szorosabbá tétele. Lendületet vettünk és sikerült újra ellépnünk.

A mérkőzés ezen szakaszában már feszültebbé vált a hangulat a tét miatt és több verekedésnek is szemtanúi lehettek a nézők. Ez leginkább a fáradtságnak volt köszönhető, de jól kezeltük ezeket a helyzeteket. Utolsó percben már csak tartottuk a labdát és az eredményt is, amely végül 10-8 lett az ELTE-nek!

Várhelyi Zoltán edző nyilatkozata:

A mérkőzés lefújásakor nagy öröm volt mind a vízben mind pedig a parton. Sokat tettünk ezért a fontos győzelemért és köszönjük a BEAC támogatását. Megérdemelt győzelmet arattak a srácok és újra bebizonyították, hogy a korosztályuk legjobbjai közé tartoznak. Fegyelmezettek voltak, magas játékintelligenciát mutattak és betartották azokat az utasításokat amit megbeszéltünk. Készülünk tovább a csapattal, most már egyre közelebb az érem..."