CRW 6601

Idegőrlő csatában győzött az ELTE csapata - legjobb négy között a pólósaink

2018. 04. 10.
CRW 6601

Ahogyan előzetesen várni lehetett, ezen az estén egy parázs hangulatú és nagyon kemény ki-ki meccset vívott az ELTE csapata a Corvinus ellen.

Április 7-én, szombaton négy mérkőzést rendeztek a Tüske uszodában, amelyen csapatunk az utolsó mérkőzést játszotta a Vízilabda MEFOB legjobb négy közé jutásért. Az első három mérkőzésen elég gyorsan eldőlt, hogy melyik csapat az erősebb, így a Debreceni Egyetem, BME és BGE csapatai már bent voltak az április 21.-i rendezvényen. Mindenki arra várt, hogy az utolsó mérkőzésen a Corvinus vagy az ELTE csapatának sikerül-e bejutni utolsóként az egyetemi döntőbe.

Ahogyan előzetesen várni lehetett, ezen az estén egy parázs hangulatú és nagyon kemény ki-ki meccset vívott az ELTE csapata a Corvinus ellen.

Az ELTE kezdő ötöse úgy indította a mérkőzést, ahogy megtervezték. Sikerült több góllal ellépni a mérkőzés elején, amely előnyt végig megtartották fiaink. Az első félidőben nagyon jól összeállt a védekezés és kapusunk bravúrjainak is köszönhetően a félidőre 5-1 állt az eredményjelzőn az ELTE javára. Egyetlen gól kaptunk, azt is büntetőből...

A második félidőre határozottabban jöttek vissza a corvinusosok és fel is zárkóztak. Ekkor már csak 7-6-ra vezettünk. Tudtuk, hogy sok energiájába telt ellenfelünknek a mérkőzés szorosabbá tétele. Lendületet vettünk és sikerült újra ellépnünk.

A mérkőzés ezen szakaszában már feszültebbé vált a hangulat a tét miatt és több verekedésnek is szemtanúi lehettek a nézők. Ez leginkább a fáradtságnak volt köszönhető, de jól kezeltük ezeket a helyzeteket. Utolsó percben már csak tartottuk a labdát és az eredményt is, amely végül 10-8 lett az ELTE-nek!

Várhelyi Zoltán edző nyilatkozata:

A mérkőzés lefújásakor nagy öröm volt mind a vízben mind pedig a parton. Sokat tettünk ezért a fontos győzelemért és köszönjük a BEAC támogatását. Megérdemelt győzelmet arattak a srácok és újra bebizonyították, hogy a korosztályuk legjobbjai közé tartoznak. Fegyelmezettek voltak, magas játékintelligenciát mutattak és betartották azokat az utasításokat amit megbeszéltünk. Készülünk tovább a csapattal, most már egyre közelebb az érem..."

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech