121958 E 9683 140a0040

Világbajnoki 7. helyezéssel tértek haza Amerikából a magyar cheerleaderek

2023. 04. 27.
121958 E 9683 140a0040

Április 19. és 21. között az ELTE-BEAC cheerleaderei képviselték Magyarországot a cheerleading világbajnokságon a napfényes Floridában! A cheerleading sportág legrangosabb megmérettetését 2009-ben rendezték meg először, és azóta is az Orlandóban található ESPN Wide World of Sport Complex szolgál otthonául a viadalnak.

Április 19-én a verseny hivatalos megnyitójával vette kezdetét a 2023-as ICU Junior World & World Cheerleading Championship, ahol Jeff Webb a világszövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy “talán nincs még egy ilyen erős közösségépítő sportág a világon, mint a cheerleading, ahol a sportolók, annak ellenére hogy ellenfelek, ugyanúgy bíztatják egymást, mintha a saját csapataikról lenne szó.”

A Team Hungary Coed Elite csapat sportolóinak egy igen erős mezőnyben kellett verseny talajra lépniük. Az elődöntőben 14 csapat szállt versenybe, ahonnan Magyarország 8. helyen kvalifikálta magát a döntőbe, végül egy hibátlan gyakorlatot bemutatva, a csapat egy helyezést javítva a 7. helyen végzett, maga mögé utasítva Belgium, Hollandia, Írország, Dél- Afrika, Lettország, Guatemala és Korea csapatait. A kategóriában a japánok bizonyultak a legjobbnak, Magyarország ugyanakkor az Európai csapatok közül a 3. legjobb helyezést érte el. A csapat edzője Kovácsik Rita elárulta, hogy “sikerült amiért jöttünk, ugyanis kvalifikáltunk a döntőbe, ahol egy hibátlan gyakorlatot bemutatva javítani tudtunk a helyezésünkön. Nagyon erős csapatokkal szemben kellett versenyeznünk, ezért büszkék vagyunk az eredményre. Rengeteget jelentett a sportolóknak az a rengeteg szeretet és támogatás, amit itthonról kaptak, ezt ezúton is köszönjük!”

132223 C 9682 wide 99999 115

A Szoó Regina és Fehér Barbara alkotta kettős freestyle pom double kategóriájában szállt versenybe. A lányoknak nem sikerült a bravúr, hogy döntőbe jussanak, és 23. helyen zárták a versenyt. Szabó Hanna Mária, a páros edzője elmondta, hogy " a korábbi években még soha nem volt ennyi induló a kategóriában. A lányok maximalizmusából adódóan nem voltak elégedettek az eredménnyel. A következtetéseket levontuk, nagyon sokat tanultunk a versenyből és gőzerővel folytatjuk a közös munkát, hiszen Reginek és Barbinak július elején az Európa-bajnokságon kell bizonyítaniuk. ”

102405 F 8956 aj3m4352

A hazai közönség a versenyt percről-percre élőben követhette az Olympics Channel oldalán.

A Team Hungary Coed Elite 7. helyezést érő gyakorlatota a 2023-as világbajnokságon:

A magyar delegáció tagjai:

Team Hungary- Freestyle Pom Double

Fehér Barbara

Szoó Regina

Edző: Szabó Hanna Mária

Team Hungary- Coed Elite Team:

Békefi Ákos

Bercsényi Melinda

Bóta Réka

Burián András

Cseszkó Lili

Dr. Busai András

Dr. Pék Szilvia

Gerlei Anna

Gutierrez-Sarabia Melissa

Haraszti Petra

Hauk Korina

Hock Gergő

Kenesei Anna

Kiszel Viktória

Láncos Laura

László Tamás

Lőrinczy-Nagy Emerencia

Maurer Kata

Mátrai Csenge

Molnár Tamara

Nagy-Kismarci Bence

Pere Dominika

Selmeczi Franciska

Springer Csenge

Szabó Rebeka

Edzők:

Dr. Kovácsik Rita

Nagy-Kismarci Bence

Szabó Hanna Mária

Tabajdi Dénes

IMG 5908
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech