Támogatás

Újabb támogatás az egyetemi sportnak

2014. 09. 09.
Támogatás

A MEFS által kiírt pályázaton komolyabb támogatást nyert az ELTE, amelynek egy része az edzéseket hatékonyabbá és élvezhetőbbé varázsoló sportfelszerelésekre és -eszközökre fordítható.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdetett a felsőoktatási intézmények 2014.évi sportszervezési feladatai eredményességi szempontú támogatására, melyen az ELTE összesen 1 485 278 Ft támogatást nyert el. A támogatás munkabérre, bírói díjak, bérleti díjak, nevezési díjak, csoportos utazási költségek, sportfelszerelések és sporteszközök, sportszervezési és versenyrendezési feladatokra fordítható.

Országszerte 21 intézmény adta be pályázatát, a 15 MFt-os pályázati keretösszeg arányosan került szétosztásra a pályázni kívánó intézmények között a szerint, hogy 2014. július 31-ig az adott intézménynek hány hallgatója regisztrált a SportPont Program rendszerében, illetve ugyanezen időszak alatt a regisztrált hallgatók mennyi sportpontot gyűjtöttek.

Az ELTE-n összesen 830 fő regisztrált be, az ELTE-BEAC illetve a kari hallgatói önkormányzatok segítségével összesen 595 sportpontot gyűjtött, amivel országos szinten a harmadik helyen zárt egyetemünk. Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk a regisztráló hallgatók értékes nyereményeket, ajándékokat nyerhettek egy kis sportolásért cserébe.

A 2014-es SPP programok között az ELTE alábbi programjai szerepeltek:

Lágymányosi Bajnokság
– Jogász Bajnokság
– Bölcsész Bajnokság
– 5vös5km futóverseny
– Budaörsi Napok Sportnap
– Lágymányosi Egyetemi Napok
– ELTE BTK Sport és Esélynap
– ELTE TÓK Sport és Egészségnap
– ELTE-BEAC Természetjárás túrái
– ELTE-BEAC Spinning
– ELTE Aerobik, Modern Jazztánc, Hastánc

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble