Támogatás

Újabb támogatás az egyetemi sportnak

2014. 09. 09.
Támogatás

A MEFS által kiírt pályázaton komolyabb támogatást nyert az ELTE, amelynek egy része az edzéseket hatékonyabbá és élvezhetőbbé varázsoló sportfelszerelésekre és -eszközökre fordítható.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdetett a felsőoktatási intézmények 2014.évi sportszervezési feladatai eredményességi szempontú támogatására, melyen az ELTE összesen 1 485 278 Ft támogatást nyert el. A támogatás munkabérre, bírói díjak, bérleti díjak, nevezési díjak, csoportos utazási költségek, sportfelszerelések és sporteszközök, sportszervezési és versenyrendezési feladatokra fordítható.

Országszerte 21 intézmény adta be pályázatát, a 15 MFt-os pályázati keretösszeg arányosan került szétosztásra a pályázni kívánó intézmények között a szerint, hogy 2014. július 31-ig az adott intézménynek hány hallgatója regisztrált a SportPont Program rendszerében, illetve ugyanezen időszak alatt a regisztrált hallgatók mennyi sportpontot gyűjtöttek.

Az ELTE-n összesen 830 fő regisztrált be, az ELTE-BEAC illetve a kari hallgatói önkormányzatok segítségével összesen 595 sportpontot gyűjtött, amivel országos szinten a harmadik helyen zárt egyetemünk. Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk a regisztráló hallgatók értékes nyereményeket, ajándékokat nyerhettek egy kis sportolásért cserébe.

A 2014-es SPP programok között az ELTE alábbi programjai szerepeltek:

Lágymányosi Bajnokság
– Jogász Bajnokság
– Bölcsész Bajnokság
– 5vös5km futóverseny
– Budaörsi Napok Sportnap
– Lágymányosi Egyetemi Napok
– ELTE BTK Sport és Esélynap
– ELTE TÓK Sport és Egészségnap
– ELTE-BEAC Természetjárás túrái
– ELTE-BEAC Spinning
– ELTE Aerobik, Modern Jazztánc, Hastánc

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech