DSC 3450

Újabb siker és már hatodik a tabellán NBI-es csapatunk

2022. 12. 12.
DSC 3450

Elsősorban a páratlan negyedekben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően tízpontos (83-93) győzelemmel távozott a VBW CEKK Cegléd otthonából NBI-es női kosárcsapatunk. A lányok ezzel az NBI 11. fordulójában hatodik sikerünket szerezték, így az alapszakasz odavágó körét pozitív mérleggel zárták!

Gólpárbajjal indult a találkozó, oda-vissza potyogtak a kosarak. A hazaiak nyugodtak meg először, 16-12-re is vezettek majd egy időkérést követően sikerült rendezni a sorainkat. Milkovics Réka kapta el nagyon a fonalat, vezérletével a negyed utolsó három percét 1-11-re nyerték lányaink, ezzel pedig tíz egységnyi volt a BEAC-előny tíz perc után (18-28). A második negyedben sikerült ezt az előnyt tovább hízlalni, Morgan Green vezetésével a húsz pontot is súrolta a differencia (25-43), ám a félidő vége a ceglédieknek sikerült jobban, 11 pontra zárkóztak a félidőre (44-55).

DSC 3436

Nem nehéz kitalálni, hogy mindkét öltözőben a védekezés fontosságát hangsúlyozták az edzők a nagyszünetben az egy híján száz pontot hozó első 20 perc után. A második félidő ötödik percében csupán 7-8-as negyedbeli állást jegyezhettünk fel. Kilenc pontig tudott felzárkózni a hazai együttes Szabó pontjait követően (49-58), amikor egy időkérést követően sikerült újra ritmust váltani a mieinknek. Ana Vojtulek sorra kapta a remek labdákat a palánk alatt, de kisembereink is belelendültek újra a pontgyártásba. Tóth Franka kosara tett pontot a harmadik játékrész végére, a 30. játékperc után újra húszpontra hízott előnyünk (55-75).

Az utolsó játékrészre így a lényegi kérdések eldőltek, mindkét oldalon bátran keverték a lapot a vezetőedzők. Ez időnként szokatlan felállást eredményezett, és bár a mieink vezetését, és győzelmét veszély nem fenyegette, az utolsó szakaszban kozmetikázni tudott az eredményen a ceglédi együttes. A vége tízpontos siker lett (83-93), ezzel pedig a lányok pozitívra fordították a mérlegünket az alapszakasz felénél, és a hatodik helyre jöttek fel a tabellán!

VBW CEKK CEGLÉD - E.ON ELTE BEAC 83-93 (18-28, 26-27, 11-20, 28-18)

VBW CEKK Cegléd: Williams 20/12, Rakita 11/3, Turudic 14, Cooper 10/6, Kobolák 9/3. Csere: Szirony -, Viszmeg 9/9, Szabó 7, Horváth -, Laufer 3.

E.ON ELTE BEAC: Angyal 12, Green 19/3, Milkovics 10/6, Tóth 14/6, Vojtulek 20. Csere: Zsámár 4, Juhász -, Benke 3, Katona 4, Radócz 7/3.

Kostas Keramidas : Volt egy elképzelésünk, hogy ma hogyan szeretnénk védekezni, de valamiért ezt a játékosok nem tudták megoldani, nem tartottuk magunkat a taktikához, hagytuk az ellenfelet pontokat szerezni. Néha meg tudtuk állítani őket, néha nem, és ennek a rossz védekezésnek köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk.

Mészárosné Kovács Andrea: Azt kértük a csapattól, hogy jól és erősen kezdjünk. Ez nem sikerült, de tudtuk rendezni a sorainkat és most is látszott, ha mind az öt pályán lévő játékos maximálisan tud fókuszálni, akkor extra dolgokra képes a csapat, de ha egy-két ember picit lazít, könnyen hullámvölgybe kerülhetünk. Gyakorolni kell, hogy 40 percen keresztül fókuszáljunk.


Szerelem-Kobolák Cintia: Az elején sikerült jól kezdeni, de sajnos ez csak az első negyed végéig tartott, utána a legtöbb dolgot, amit megbeszéltünk, sajnos elrontottuk. A végén egy kicsit közelebb tudtunk zárkózni, de gratulálnom kell a BEAC-nak, mert ezt a mérkőzést ők ma jobban akarták.


Tóth Franka: Nagyon örülök a győzelemnek. Kicsit nehézkesen kezdtük a mérkőzést, de a második negyedre megtaláltuk a ritmusunkat. Örülök, hogy sikerült megcsinálnunk azokat a dolgokat, amiket az edzői stáb kért tőlünk, amit a héten edzéseken gyakoroltunk.

DSC 3542
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech