CP1 8497

Új sportággal bővül a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

2021. 09. 21.
CP1 8497

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által támogatott, KEK Run névre keresztelt futóverseny célja, hogy az amatőr és profi futók számára is egyaránt biztosítson versenyzési lehetőséget. Emellett ezzel az újonnan behozott sportággal a szervezők célja az is, hogy magát a sportot, illetve az egészséges életmódot hirdessék kicsik és nagyok között egyaránt.

A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni. A helyszín, a Ludovika Campus egy, a forgalomtól teljesen elzárt terület, ahol a futók végig élvezhetik barátaik, szeretteik vagy akár teljesen ismeretlenek szurkolását.

A futóverseny – és a KEK is – kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel, így akik csatlakoznak az eseményekhez, egyúttal a társadalmi felelősségvállalás jegyében is egy jó ügy mellé állnak.

CP1 8457

FUTÁS EGY JÓ CÉL ÉRDEKÉBEN

A jótékonysági gyűjtés során a kárpátaljai, Munkácsi 3. számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A KEK Run minden résztvevője futásával támogatja a jótékonysági gyűjtést.

SPORTCSILLAGOK A KEK RUN MELLETT

A KEK Run-on résztvevők olyan neves élsportolókkal futhatnak együtt, mint a tokiói ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó Siklósi Gergely és a BEAC kétszeres magyar bajnok maratoni futója, Csere Gáspár.

CP1 8475

Siklósi Gergely kiemelte, hogy azért vállalta el az eseményen való részvételt, mert „a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája rávilágít arra, hogy nem számít, hogy ki honnan érkezik a versenyre, a sport ereje és szeretete összeköt minket, magyarokat.”

CP1 8358

Csere Gáspár a BEAC atlétája szerint a futás alapsport, ami „Mindenhol megtalálható – az idei KEK kupán is! Alap, hogy ott leszek.”

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így az FTC két sportolója is népszerűsíti az októberi eseményt, a 141-szeres válogatott kézilabdázó, Kovacsics Anikó, illetve a 34-szeres magyar bajnok Kazi Tamás középtávfutó.

CP1 8481

Kazi Tamás kiemelte, hogy minden olyan esemény, amiben a sport, de leginkább a futás központi szerepet játszik az számára nagy jelentőséggel bír.

CP1 8391

Kovacsics Anikó fantasztikus dolognak tartja, hogy a Kárpát-medence minden pontjáról Budapestre érkeznek az egyetemista fiatalok: „Örülök, hogy a klubom, a Fradi is odaállt emellé a kezdeményezés mellé, természetes, hogy én is támogatom a KEK versenyeit, igaz ez minden sportágra, amiben összemérik a tudásukat a fiatalok, így a legújabb versenyszámra, a futásra, a KEK Runra is.”

A KEK Run-ra október 16-án kerül sor a Ludovika Campuson, 9:00 órai kezdettel! Szeretettel várunk minden nevezést!

A versenykiírás ITT elérhető, míg a nevezési felület ITT elérhető.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech