KGZ7588

Új elnökséget választott a BEAC

2021. 12. 01.
KGZ7588

November 29-én újabb négy évre megválasztották Prof. Dr. Hamar Imrét, az ELTE nemzetközi rektorhelyettesét a BEAC első emberének az ELTE BTK kari tanácstermében megrendezett tisztújító küldöttgyűlésen.

Köszöntőjében Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben újra alakult és szorosabbra fonódott az Egyetem és a BEAC kapcsolata. Az Egyesület ez alatt az idő alatt középvállalat méretű intézménnyé nőtte ki magát, amelynek közel 3,5 milliárd Ft-os bevétele volt. Az ELTE támogatásával komoly fejlesztésekre került sor, ezek közül a legjelentősebbek a kollégiumok udvarainak megújítása, a gyakorlóiskolák tornatermeinek és öltözőinek felújítása, valamint a 2019-ben átadott Mérnök utcai műfüves labdarúgópálya voltak. Jelenleg folyik a Bogdánfy utcai sportcsarnok BEAC Kosárlabda TAO-forrásokból történő megújítása, ami önmagában is egy közel 900 millió forintos beruházás.

DSC3196

Simon Gábor, a klub igazgatója kiemelte, hogy 2017-ben olyan elnökség állt fel, mely maga mögött tudhatta két olyan egyetemvezető támogatását, akik elkötelezettek magánemberként, és vezetőként is a sport mellett. Az elmúlt négy évben – a kosárlabda tao. támogatásoknak köszönhetően – sikerült felújítani számos ELTE-s sportlétesítményt, és elindult a Bogdánfy út fejlesztése is. A 2018-ban megalkotott stratégia mentén igyekezett a klub vezetése működni, mely elképzelhetetlen lett volna a szakosztályok aktív és hatékony munkája nélkül. 2017-2021 között az BEAC részt vett az egyetem különböző karai, szervezeti egységéivel közösen a sportnépszerűsítésben, szabadidősport szervezésben, hallgatói-dolgozói sport programok szervezésében, a kollégiumi sportban, alumni programokban, fogyatékkal élők sportéletének szervezésében, valamint az általános testnevelésben is. Elmondható, hogy sikeres 4 évet zárt az ELTE sportegyesületének, a BEAC-nak az elnöksége. Simon Gábor az egész elnökség nevében megköszönte az egyetem vezetőinek, szakosztályok vezetőinek, edzőinek, munkatársainak a közös munkát.

DSC3223

A jelöltek bemutatkozója után a klub küldöttei újabb 4 évre bizalmat szavaztak Hamar Imrének, az ELTE nemzetközi rektor helyettesének, hogy a BEAC elnökeként folytassa megkezdett munkáját.

A BEAC igazgatója már negyedik alkalommal Simon Gábor, a klub korábbi ügyvezető igazgatója lett.

KGZ7581

Az ELTE rektorának és kancellárjának, valamint a HÖK elnökségének jelölései alapján elnökségi tagnak választották:

  • Szalay Krisztiánt, az ELTE sportügyekért felelős rektori biztosát
  • Horváth Jánost, az ELTE ipari kapcsolatokért felelős koordinátorát
  • Fortuna Zoltán, az ELTE gazdasági főtanácsadóját
  • Varga Rékát, az ELTE HÖK elnökét
KGZ7398

A szakosztályok javaslatára elnökségi tagnak választották:

  • Csere Gáspárt, a BEAC olimpikon atlétáját
  • Szabari Jánost, a Női Kosárlabda Szakosztály vezetőjét
  • Kovácsik Ritát, a Cheerleading Szakosztály vezetőjét

A Felügyelő Bizottságba Borsodi Ágnes, Árvay Gábor, Nagy Gergely Gyula, Pálfia Zsolt és Szabó Tamás került be.

A 4 éves időszak képes eredmény beszámolója ITT, szöveges elnökségi beszámolója ITT érthető el.

A küldöttgyűlés jegyzőkönyve ITT elérhető.

KGZ7588
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech