202304028 MEFS 125

Több ELTE-BEAC-os vehetett át díjat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség éves közgyűlésén Debrecenben

2023. 05. 04.
202304028 MEFS 125

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség április végén a MEFOB FESZTIVÁL keretében tartotta éves közgyűlését Debrecenben. A hagyományok szerint a közgyűlésen osztották ki az egyetemi sport támogatásáért odaítélt elismeréseket, a díjakat Mocsai Lajos elnök, Gál András Levente és Bács Zoltán alelnökök, Freyer Tamás és Rakaczki Zoltán elnökségi tagok és Eszterhai Marcell a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke adták át.

A fiatal sportszakemberek Németh Angéla Magyar Egyetemi Sportért Érdemérme kitüntetést kapta Tóth-Wéber Edina az ELTE-BEAC Táncok szakosztály alapítója, művészeti vezetője, volt szakosztály vezetője.

Immáron 10 éve 2012-ben Tóth-Wéber Edi még egyetemi hallgatóként indította el az ELTE első moderntánc óráit, ezzel megalapította az ELTE Moderntánc csapatát. Az esti edzéseken túl, kreditért felvehető tánckurzusokat is szervezett a hallgatók számára, akadémiai körökben is képviselve ezt a mozgásformát. 2015-ben Edi vezetésével az ELTE Moderntánc fellépő táncosaiból megalakult a Levendula Kortárs Táncműhely. Majd 2016 őszén közreműködésével létrejött az Argentin Tangó, 2019-ben pedig a Hip-hop tánccsoport. Az általa képviselt színes sportág kínálatot 2020-tól a BEAC Tánc Szakosztály égisze alatt fogja össze és vezeti sportklubunkban. Edi 10 éves lelkiismeretes és kitűnő szakmaisággal végzett munkája során több tanítványát segítette szakmai fejlődése útján. Most élete új szakaszba lép, szakosztályvezetői és oktatói munkáját az anyai örömök váltják fel.

IMG 3295

Szintén a fiatal sportszakemberek Németh Angéla Magyar Egyetemi Sportért Érdemérme kitüntetésben részesült Farkas Lilla, az ELTE-BEAC Polefitness szakosztály alapítója, oktatója.

Farkas Lilla 2013-ban, az ELTE alapszakos sportszervező hallgatójaként lépett be a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club épületébe. 2015-ben, kiváló szakmai hozzáértéssel és példátlan lendülettel indította el az ELTE történetének első rúdsport óráit, melyeket Lilla egyedül szervezett, oktatott és képviselt. Mindezzel akadémiai körökbe emelve a hazánkban akkor még gyerekcipőben járó rúd- és légtorna sportágakat, új fejezetet nyitva a magyar sporttörténelemben.

A kezdeti 4 edzésből az évek során heti 45 csoportos foglalkozás lett, amely napjainkig egy közel 500 fős sportolói bázist mozgat meg. Lilla eddigi karrierje során 34 versenyzőjével képviselte egyesületünket, a kerületet és Újbudát, miközben tucatnyi tanítványát segítette szakmai fejlődésükben, akik azóta az ELTE egyetemi csapatát vagy neves hazai stúdiókat erősítenek szakértelmükkel.

IMG 3291

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona Emlékérem az egyetemi sport támogatásáért díjat olyan személyek kaphatják, akik egy-egy kiemelkedő, az egyetemi sporthoz kapcsolódó esemény kapcsán szakmai munkájukkal, támogatásukkal nagymértékben hozzájárultak az adott esemény sikeréhez.

Ilyen emlékérmet kapott Murai László, aki 2015 óta az ELTE BTK HÖK, 2017 óta az ELTE HÖK, 2019 óta pedig a HÖK elnöke. A többéves BEAC elnökségi tagsága ideje alatt aktív résztvevője volt a sportstratégia hallgató szempontú kialakításának. Hallgatói érdekképviseleti munkájában végig azt az eszmét követte, hogy sportprogramokkal támogassa azokat az eseményeket, amelyek közösségi programjaik és az egyetemi mindennapok megismertetése mellett fontosnak tartják az egészséges életmód, valamint az aktív és rendszeres mozgás népszerűsítését is.

202304028 MEFS 65

Az eseményen tiszteletét tette Németh Angéla, a BEAC olimpiai bajnokának lánya Ránky Réka is, akivel természetesen a BEAC kitüntetettjei egy közös fotót is készítettek!

IMG 3298
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech