NAZ 2573 1920x1272

Szezonnyitó nemzetközi gálameccset vívtak focistáink

2016. 09. 06.
NAZ 2573 1920x1272

Lancaster és Bristol egyetemistái után ezúttal a London University Goldsmiths csapata próbálta meg bevenni a BEAC várát

Augusztus végén immár harmadik alkalommal érkezett vendégségbe angol egyetemi focicsapat a BEAC nagypályás labdarúgóihoz. Lancaster és Bristol egyetemistái után ezúttal a London University Goldsmiths csapata próbálta meg bevenni a BEAC várát.

Egyre élénkebb az a nemzetközi kapcsolatrendszer, mely az ELTE és az angol egyetemek csapatai között formálódik az utóbbi években. Sorra érkeznek labdarúgóinkhoz a felkérések Magyarországon nyaraló vagy edzőtáborozó szigetországiaktól. Ezúttal a London University jelentkezett be, nem is akármilyen kerettel. Az angolok profi edzővel készülnek a következő szezonra (Premier League utánpótlásban dolgozó trénerrel), ahol két bajnokságban is vitézkedni fognak: a londoni egyetemi első osztályban, illetve az angol egyetemi 3. osztályban. Megjegyzendő, hogy utóbbiból 13 osztály létezik Angliában, több száz csapattal; egészen elképesztő számadat.

2 éve a BEAC 2-2-es döntetlen játszott a lancasteri egyetemistákkal, idén nyár elején pedig 5-1-re múlta felül a Bristol Universityt, ezúttal azonban sokkal keményebb ellenféllel találkoztak focistáink. A londoni csapat komoly futball múlttal rendelkező játékosokkal, esélyesként érkezett hozzánk.

Az angolok az első perctől kezdeményezően léptek fel, sorra vezették villámgyors, jól felépített és veszélyes akcióikat. Különösen a rendkívül atletikus színesbőrű játékosaikat volt nehéz tartani.

Nagyjából 10 perc után vezetéshez jutottak a vendégek, melyet nem sokkal később meg is dupláztak. A félidő derekán aztán egy szöglet után szépített a BEAC Sziráki Lőrinc góljával. A hazaiak felélénkültek a találat után, ekkor úgy nézett ki, akár az egyenlítés is meglehet, és egy szoros mérkőzés alakulhat ki. A BEAC azonban elpuskázta lehetőségeit, az angolok pedig két újabb góllal büntettek.

A második félidőre a BEAC teljesen új kerettel jött ki. Ahogyan az első félidőben is, szerepet kaptak az együttesben mind az első, mind a második csapatban játszó játékosaink. A vegyes felállású csapat azonban a továbbiakban sem tudta felvenni a versenyt az angolokkal, akik további 3 góllal terhelték meg a magyar kaput. A végeredmény (BEAC – London University Goldsmiths: 1 – 7).

A mérkőzés után a hazaiak vacsorával várták az angol játékosokat, valamint kisebb BEAC-os ajándékcsomaggal lepték meg őket, amiért a vendégek nagyon hálásak voltak. A korábbi külföldi vendégcsapatokhoz hasonlóan visszavágóra invitálták a magyar egyetemistákat a szigetországba. Reményeink szerint ennek a meghívásnak valamikor a jövőben eleget tudunk majd tenni. Addig is, várjuk a következő brit csapatot!

A mérkőzésről készült összes fénykép az ELTE Online oldalán megtekinthető.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech