DSC04049

Sporttársai és követői emlékeztek Monspart Saroltára a Margitszigeten

„Fuss egy szigetkört Saci emlékére!” címmel rendeztek emlékfutást
2021. 05. 03.
DSC04049

Fiatalok és tapasztaltak, tájfutók és atléták, sportolók és kutatók, nők és férfiak emlékeztek május 2-án, vasárnap a Margitszigeten egy kör futással Monspart Saroltára. Mindenki Sacija, az első magyar tájfutó világbajnok, az első európai nő, aki 3 órán belül futotta a maratont, 34-szeres tájfutó magyar bajnok, 6-szoros sífutó magyar bajnok, a Nemzet Sportolója.

DSC03898

Súlyos betegség miatt megszakadt aktív sportpályafutását követően nőket, időseket és végül az egész országot biztatta egészséges életmódra, többek között az Országos Egészségfejlesztési Intézet főmunkatársaként. Az ELTE-n végzett matematika-fizika tanárszakon és a Testnevelési Főiskolán sportvezetőként és szakedzőként.

Az április 24-én elhunyt futólegenda emlékére a BEAC, a Budapesti és a Magyar Tájfutó Szövetségek és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös futást szervezett egyik kedvenc helyszínén, a Margitszigeten. A viharos időben kilátogató száznál is több futó találkozhatott Korik Verával, aki Saci kortársa, csapattársa és később váltóban világbajnoki hetedik helyezett tájfutó volt.

DSC04049

A főszervezők Székely Mózes (BEAC alelnök, ironman) és Németh Ágnes (BTFSZ elnökségi tag, egészségkutató), mindketten ELTE-s oktatók úgy fogalmaztak: „Sacit mindannyian ismertük, volt, aki éveken át dolgozott vele akár a sportéletben, akár az egészségfejlesztés területén. Megrendített a halála, de tudtuk, rá csak futással lehet emlékezni. Sok százan gondoltuk így, ebből jött létre ez a közösségi esemény.”

Fotók: Váry Krisztina (BEAC)

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech