DSC 7943

Sportsikerek a Tiszaújvárosi Klubcsapat Országos bajnokságon

2021. 06. 04.
DSC 7943

A BEAC triatlon szakosztálya 7 csapattal vett részt a Triatlonos Klubcsapat országos bajnokságon, ahol több korosztályban is képviselték a BEAC-ot (1 női szenior, 2 férfi szenior, 1 felnőtt női és 3 felnőtt férfi csapat).

A távokat (sprint táv- 750 méter úszás - 20 km bringa - 5 km futás) közösen kell a csapattagoknak teljesíteni. A szabályzat szerint egy csapatban 3-5 fő lehet, ahol a 3. fő ideje számít. Az időjárás ezen a versenyen sem kedvezett a BEAC-os csapatnak, ugyanis amíg délelőtt napsütötte meleg volt, addigra délután már szél, eső és 12 fok körüli hőmérséklet jellemezte az időjárást. Ez utóbbi főleg a kerékpáros pálya miatt volt veszélyes, ami nagyon csúszóssá vált.

Ebben a nem túl kedvező időben a felnőtt férfi "A" csapat ért be a legszebb idővel: 1:10:56, ami a kategória 7. helyére volt elég.

Másnap rendezték a Triatlon Sprint MEFOB-ot, ahol több ELTE-s hallgató és oktató is részt vett. A női dobogó első két helyén ELTE-s hallgatók végeztek nagyon szép versenyzéssel:

  • 1. Bukovszki Tünde
  • 2. Holánszky Laura
  • Dr. Németh Ágnes(ELTE) a MEFOB oktatói(nők) kategóriában diadalmaskodott
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech