ELTE-BEAC színek az Európai Egyetemi Sakk Bajnokságon!

Idén Budapest, azon belül is a Testnevelési Egyetem a házigazdája az Európai Egyetemi Sakk és Bridzs Bajnokságnak (EUSA Mindsports Championship 2019). A rendezvény mely a 24-i, szerdai megnyitóünnepséggel már kezdetét is vette, július 25-28. között fog lezajlani 5 versenyszámban. (A sakkozók női csapatversenyében 8 páros indul – köztük 3 magyar, míg a bridzsezőknél 14 csapat vesz részt a küzdelmekben egy hazai szereplővel.)

Minket leginkább a férfi csapat- (majd egyéni verseny) érdekel, hiszen az induló 21 párosból a 4 magyar közül ketten az ELTE-t képviselik. A rendkívül erős mezőny előzetes rangsorában az első számú csapatunk a 4. kiemelt (Korpa Bence nagymester – ELTE IK és Kaczúr Flórián nemzetközi mester – ELTE TTK), míg másik csapatunk (Grimm Dániel FIDE mester – ELTE IK és Grimm György – ELTE SEK) a 9. helyről próbál minél jobb helyezést elérni.

A csapatok csütörtök, péntek és vasárnap 9 fordulóban, 25 perc + 10 másodperces játékidő használatával mérkőznek meg egymással. Vasárnap délután pedig még egy 9 fordulós 5 perces villámversenyre is sor kerül, azon azonban már - külön-külön a női és a férfi versenyzők - egyéni lebonyolítási formában csapnak össze a bajnoki medálokért.

Szurkoljunk együtt a fiúknak!

id. Grimm György csapatvezető

Hivatalos honlap – Official site: https://mindsports2019.eusa.eu/competition

Eredmények – Results: http://chess-results.com/tnr458249.aspx?lan=1&art=32&turdet=YES&flag=30

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – LIVE: http://chess.hu/live/EUSArapid/tfd.htm

Grimm Dániel (ELTE), Grimm György (ELTE), Juhász Barbara (SOTE), Terbe Zsuzsanna (TE), Varga Klára (TE), Kaczúr Flórián (ELTE) és Korpa Bence (ELTE)