Megnyitó

ELTE-BEAC színek az Európai Egyetemi Sakk Bajnokságon!

2019. 07. 25.
Megnyitó

Az EUSA Mindsports Championship 2019 sakkversenyén az induló 21 párosból kettő az ELTE-t képviseli!

Idén Budapest, azon belül is a Testnevelési Egyetem a házigazdája az Európai Egyetemi Sakk és Bridzs Bajnokságnak (EUSA Mindsports Championship 2019). A rendezvény mely a 24-i, szerdai megnyitóünnepséggel már kezdetét is vette, július 25-28. között fog lezajlani 5 versenyszámban. (A sakkozók női csapatversenyében 8 páros indul – köztük 3 magyar, míg a bridzsezőknél 14 csapat vesz részt a küzdelmekben egy hazai szereplővel.)

Minket leginkább a férfi csapat- (majd egyéni verseny) érdekel, hiszen az induló 21 párosból a 4 magyar közül ketten az ELTE-t képviselik. A rendkívül erős mezőny előzetes rangsorában az első számú csapatunk a 4. kiemelt (Korpa Bence nagymester – ELTE IK és Kaczúr Flórián nemzetközi mester – ELTE TTK), míg másik csapatunk (Grimm Dániel FIDE mester – ELTE IK és Grimm György – ELTE SEK) a 9. helyről próbál minél jobb helyezést elérni.

A csapatok csütörtök, péntek és vasárnap 9 fordulóban, 25 perc + 10 másodperces játékidő használatával mérkőznek meg egymással. Vasárnap délután pedig még egy 9 fordulós 5 perces villámversenyre is sor kerül, azon azonban már - külön-külön a női és a férfi versenyzők - egyéni lebonyolítási formában csapnak össze a bajnoki medálokért.

Szurkoljunk együtt a fiúknak!

id. Grimm György csapatvezető

Hivatalos honlap – Official site: https://mindsports2019.eusa.eu/competition

Eredmények – Results: http://chess-results.com/tnr458249.aspx?lan=1&art=32&turdet=YES&flag=30

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – LIVE: http://chess.hu/live/EUSArapid/tfd.htm

Grimm Dániel (ELTE), Grimm György (ELTE), Juhász Barbara (SOTE), Terbe Zsuzsanna (TE), Varga Klára (TE), Kaczúr Flórián (ELTE) és Korpa Bence (ELTE)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech