Eo 20221219 CSA 2667 1

Rövidzárlat, kisbüntetők, pokoli hangulat: Az MFA nyerte az újoncok csatáját

Kétgólos előny sem volt elég az ELTE-nek: Mindhárom pontot elhozta a Sport11-ből az MFA.
2022. 12. 19.
Eo 20221219 CSA 2667 1

Utolsó hazai mérkőzését játszotta hétfőn este az ELTE-BEAC csapata, amely a Sport11-et szintén hazai pályájának tudó Magyar Futsal Akadémia együttesétfogadta a Férfi Futsal NB1 tizenhatodik fordulójában. Béni Zoltán csapatába visszatért Boros Roland, továbbá ott volt az MFA elleni legutóbbi csörtén duplázó Fülöp Viktor is, míg Tóth Szabolcs csapatában helyet kapott többek közt a legutóbbi fordulóban, Nyírbátorban mesternégyest jegyző Lőrincz Máté.

Az első játékrészben a mieink domináltak és játszottak veszélyesebben, Dauner, Szekér, Fülöp és Gémesi is távoli lövésekkel próbálkozott, de vagy Madarász volt a helyén, vagy pontatlanul céloztak egyetemistáink. Aztán az utolsó öt percre felgyorsultak az események, mindkét fél előtt komoly gólszerzési lehetőségek adódtak, a vezetést azonban egyik együttes sem tudta megszerezni. Három perccel a játékrész vége előtt Szinit rúgták fel a hatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Gémesi rendkívül higgadtan a kapu közepébe bombázott (1-0). Két perccel a félidő vége előtt ráadásul az összegyűlt faultok miatt kisbüntetőt is rúghatott Gémesi, aki azonban a kapufára helyezett, nem úgy néhány momentummal később Tarjáni, aki szemfüles módon duplázta meg az előnyt (2-0).

A fordulást követően aztán magasabb fokozatra kapcsolt az MFA, amely amellett, hogy többet birtokolta a játékszert, sorra alakította ki a helyzeteket is, de Oswald jól állta a sarat. A második félidőben aztán nemcsak a pályán, a lelátón is egyre jobban tapintani lehetett a feszültséget, huszonhat percnyi játék után Fülöp csak centikre volt attól, hogy újabb gólt jegyezzen csapatának, miközben a másik oldalon Oswald bravúrt bravúrra halmozott. Nyolc perccel a vége előtt viszont már ő sem tudott segíteni, amikor a hóna alatt a hálóban kötött ki Tarpai labdája (2-1). Hét perccel a vége előtt öt faultot szedtek össze a mieink, ami csak még nehezebbé tette a találkozót. A végjátékra fordulva, aztán gyakorlatilag egy perc alatt megfordult a találkozó: Előbb az odavágón duplázó Boznánszky egalizált, majd Tarpai újabb góljával fordítottak a vendégek (2-3), hogy aztán egy, az ellenfél térfelén elkövetett faultot követően az MFA is megrúghassa a maga kisbüntetőjét, melyet Oswald hárított. Az utolsó percekre öt a négy elleni játékra váltott Béni, eredménye azonban nem lett, az MFA nyerte az újoncok csatáját.

NB I, 16. forduló

ELTE-BEAC-Magyar Futsal Akadémia 2-3

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Szekér Zoltán.

Cserék: Daradics Attila (k), Horváth Domonkos, Boros Roland, Dauner Kristóf, Gémesi Áron, Szokoli Milán, Spáth Márton, Fülöp Viktor, Panyi Kristóf.

Gólszerzők: Gémesi (büntetőből), Tarjáni, illetve Tarpai, Boznánszky.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech